Aleksei Navalnii denunta faptul ca este incarcerat intr-un "lagar de concentrare"

Luni, 15 Martie 2021, ora 17:57
3225 citiri
Aleksei Navalnii denunta faptul ca este incarcerat intr-un "lagar de concentrare"
Aleksei Navalnii/DW.com

Opozantul politic rus Aleksei Navalnii denunta luni faptul ca a fost incarcerat intr-un "lagar de concentrare", intr-un mesaj postat pe contul sau de Instagram, relateaza AFP.

"Trebuie sa recunosc ca sistemul carceral rusesc a reusit sa ma surprinda", declara el.

"Nu credeam ca se poate construi un lagar de concentrare la 100 de kilometri de Moscova", denunta activistul anticoruptie, care ispaseste o pedeapsa de doi ani si jumatate de inchisoare la Colonia Penitenciara numarul 2, la periferia orasului Pokrov.

Opozantul rus Aleksei Navalnii a fost mutat din centrul de detentie unde fusese incarcerat luna trecuta, aflandu-se in prezent intr-un loc necunoscut, a anuntat vineri, 12 martie, unul dintre avocatii sai, transmite Reuters.

Avocatul Vadim Kobzev a explicat ca l-a vizitat pe Navalnii joi, dar un alt avocat a incercat sa il vada pe acesta vineri, cand i s-a spus ca opozantul rus a fost mutat in alt loc.

''Inchisoarea a precizat ca el nu este acolo si asta e tot'', a declarat Kobzev pentru Reuters, adaugand ca joi starea sanatatii lui Aleksei Navalnii era buna.

Navalnii (44 de ani), unul dintre cei mai virulenti critici ai presedintelui rus Vladimir Putin, a fost mutat dintr-o inchisoare moscovita pentru a efectua o pedeapsa de doi ani si jumatate in urma unei decizii judecatoreste considerate de Occident drept motivata politic.

El a fost initial tinut in penitenciarul Kolciughino, din regiunea Vladimir, la nord-est de Moscova. Agentia de presa TASS relata la acea vreme ca opozantul este tinut acolo pentru carantina inainte de a fi mutat in centrul de detentie IK-2, situat de asemenea in regiunea Vladimir.

Pe de alta parte, zeci de tari i-au cerut vineri Rusiei sa il puna in libertate pe Aleksei Navalnii, sustinand ca incarcerarea sa este ilegala si cerand o ancheta asupra otravirii sale, anul trecut.

Intr-o declaratie citita de Polonia la Consiliul ONU pentru drepturile omului, la Geneva, cele 45 de state semnatare, printre care multe tari europene si Australia, Canada si Japonia, afirma ca actiunile autoritatilor ruse contra liderului opozitiei sunt ''inacceptabile si motivate politic''.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene a declarat vineri, 19 aprilie, că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, pentru a...
#Aleksei Navalnii Rusia, #Rusia, #Vladimir Putin, #stiri internationale , #Rusia
Comentarii