Aleksei Navalnii, transferat intr-o colonie penitenciara la 100 kilometri de Moscova

Duminica, 28 Februarie 2021, ora 14:26
3236 citiri
Aleksei Navalnii, transferat intr-o colonie penitenciara la 100 kilometri de Moscova
Dizidentul rus a fost condamnat la aproape 3 ani de inchisoare/Foto: Aleksei Navalnii/NYPost

Disidentul rus Aleksei Navalnii a ajuns intr-o colonie penitenciara la circa 100 de km de Moscova, transmite duminica agentia RIA, preluata de Reuters, citand ca sursa o comisie publica de aparare a drepturilor detinutilor.

Avocatul lui Navalnii, Lonid Volkov, afirmase ceva mai devreme in retelele sociale online ca familia si avocatii nu au fost informati unde se afla cel mai cunoscut oponent al presedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Navalnii a fost otravit in august anul trecut cu agent neurotoxic Noviciok si dupa primul ajutor primit in Rusia a fost tratat intr-un spital din Berlin. In ianuarie, cand a revenit la Moscova, a fost arestat direct de pe aeroport, sub acuzatia ca nu a respectat restrictiile legate de eliberarea conditionata dupa o condamnare cu suspendare din 2014.

O instanta a judecat rapid noile acuzatii si a stabilit ca Navalnii mai are de executat un rest de pedeapsa de doi ani si opt luni de inchisoare, intr-o colonie penintenciara.

Statele Unite, "profund preocupate" de "intoleranta" Moscovei

SUA s-au declarat sambata, 27 februarie, "profund preocupate" de "intoleranta in crestere" a autoritatilor de la Moscova fata de libertatea de exprimare, o luare de pozitie ce survine in contextul implinirii a sase ani de la asasinarea lui Boris Nemtov, unul din principalii opozanti ai presedintelui rus Vladimir Putin, transmite AFP.

"Cei care isi apara libertatile si democratia in Rusia continua sa fie tinta unor atacuri si asasinate. Poporul rus merita mai mult", a afirmat secretarul de stat Antony Blinken, intr-un comunicat.

Nemtov, care a jucat un rol important in opozitia fata de Vladimir Putin si a fost vicepremier in timpul lui Boris Eltin, a fost impuscat mortal pe un pod in apropiere de Kremlin, la 27 februarie 2015.

Potrivit Washingtonului, Nemtov "si-a dedicat viata construirii unei Rusii libere si democratice".

"Ramanem profund preocupati de intoleranta in crestere a guvernului rus fata de orice forma de exprimare independenta", a mai aratat Blinken.

Oficial de rang înalt din Rusia, în arest preventiv pentru corupție. Timur Ivanov este unul dintre adjuncții Ministrului Apărării
Oficial de rang înalt din Rusia, în arest preventiv pentru corupție. Timur Ivanov este unul dintre adjuncții Ministrului Apărării
Un tribunal rus a dispus miercuri ca Timur Ivanov, unul dintre adjuncţii ministrului Apărării Serghei Şoigu, să fie menţinut în arest preventiv, fiind suspectat de luare de mită, acesta...
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
#Aleksei Navalnii Rusia, #Aleksei Navalnii, #Rusia, #Vladimir Putin, #stiri internationale , #Rusia
Comentarii
Poza Socialistwars
Socialistwars
rank 5
Какая демократия, товарищи !