Companie din Romania, sanctionata de americani din cauza relatiilor cu Putin

Sambata, 05 Septembrie 2015, ora 11:44
4723 citiri
Companie din Romania, sanctionata de americani din cauza relatiilor cu Putin
Foto: site SET Group

Autoritatile americane au decis sa suplimenteze numarul persoanelor si companiilor cu conexiuni la cel mai inalt nivel in Rusia sanctionate din cauza anexarii Crimeii si a razboiului din estul Ucrainei. Pe lista a fost introdusa si o firma care activeaza in Romania.

Astfel, 29 de persoane si 33 de companii au fost trecute pe lista "neagra" intocmita de Biroul pentru Industrie si Securitate, printre ele figurand si Southeast Trading LTD. Infiintata in 1995, societatea face parte din SET Group (foto) are sediul in localitatea finlandeza Lappeenranta si are birouri si in Espoo (Finlanda), St. Petersburg (Rusia) si Bucuresti, scrie Adevarul.

Compania este specializata in consultanta, planificare, servicii si mentenanta, printre domeniile predilecte de activitate fiind rezolvarea problemelor privind deversarile de petrol sau oferirea de solutii medicale.

Conform sursei citate, societatea furnizeaza "solutii la cheie" pentru investitorii rusi din Europa, fiind detinuta de catre omul de afaceri Kai Paananen, bun prieten cu oligarhul rus Ghenadi Timcenko, unul dintre cei mai apropiati aliati ai lui Vladimir Putin.

Timcenko controleaza Novatek, al doilea producator rus de gaze naturale din Rusia, si se afla de mai mult timp pe lista celor sanctionati, autoritatile americane suspectand ca el manageriaza indirect averea lui Vladimir Putin.

Americanii nu pot derula afaceri cu cei inclusi pe lista neagra, iar activele acestora in SUA sunt inghetate.

Printre celelalte companii ruse incluse pe lista de sanctiuni se mai numara si alti colosi rusi de stat, precum Rosneft, Gazprom Neft sau Sberbank.

Americanii iau o decizie drastica impotriva Rusiei: Masura ar putea fi "catastrofala"

De asemenea, guvernul american a impus sanctiuni exportatorului de stat de arme rus Rosoboronexport, interzicand achizitionari militare viitoare de la aceasta companie.

Ministerul rus de Externe a condamnat noile sanctiuni americane, declarand ca Moscova va lua contramasuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#companie Romania sanctiuni americani Putin, #liista sanctiuni SUA Putin , #Rusia