Fost ministru de Finante: Rusia a intrat intr-o criza reala. Guvernul nu a luat la timp masurile necesare

Marti, 23 Decembrie 2014, ora 11:06
6211 citiri
Fost ministru de Finante: Rusia a intrat intr-o criza reala. Guvernul nu a luat la timp masurile necesare
Foto: Kremlin.ru/Arhiva

Guvernul Rusiei a impins tara spre criza economica prin faptul ca nu a rezolvat problemele financiare suficient de repede, a precizat fostul ministru de Finante, Alexei Kudrin, care a avertizat ca efectele se vor resimti si mai tare anul viitor.

El a punctat faptul ca sanctiunile impuse de Occident stau in spatele prabusirii rublei si nu scaderea pretului petrolului, asa cum a anuntat presedintele Vladimir Putin.

"Cred ca pot spune ca am intrat intr-o criza reala, in adevaratul sens al cuvantului. Iar anul viitor ii vom simti efectele din plin", a explicat fostul ministru intr-o conferinta de presa.

"Guvernul nu a luat masurile necesare destul de rapid", a adaugat acesta, informeaza Huffington Post, care citeaza Reuters.

Kudrin este unul dintre cei care l-au criticat pe presedintele Vladimir Putin. El a demisionat din functia de ministru, in 2011, ca semn de protest fata de propunerea de a creste cheltuielile in domeniul Apararii.

De atunci, el l-a taxat pe seful statului in repetate randuri in ceea ce priveste modul in care Rusia a raspuns sanctiunilor Occidentului.

Ce a facut Guvernul

Rusia a fost lovita de "o furtuna perfecta", dupa cum a descris situatia tarii actualul ministru al Economiei, Alexei Ulyukayev, in contextul in care pretul petrolului a scazut vertiginos in ultimele sase luni, Occidentul a impus sanctiuni si investitorii si-au scos banii din aceasta tara.

Rusia reactioneaza la noile sanctiuni impuse de SUA si Canada

Situatia a fost amplificata de lipsa reformelor structurale, ceea ce inseamna ca economia Rusiei este inca dependenta in mare parte de veniturile obtinute din petrol si gaze.

Oficialii au incercat sa minimizeze impactul sanctiunilor si al deprecierii rublei, Putin sustinand ca problemele sunt de ordin extern, precum scaderea cotatiei petrolului.

Pur si simplu, economia Rusiei e condamnata

Luni, Rusia a anuntat insa ca planuieste sa impuna o taxa pe exporturile de grane, pe fondul volatilitatii rublei si al preturilor ridicate la nivel global.

Agentiile de presa din aceasta tara au anuntat ca premierul Dmitri Medvedev a precizat intr-o conferinta de presa ca Rusia ar trebui sa-si tina banii la ciorap.

Iar problemele incep sa se agraveze. Trust Bank are nevoie de 30 de miliarde de ruble (peste 544 de milioane de dolari) pentru a nu da faliment. In aceste conditii, anul 2015 nu pare a fi unul roz pentru Rusia.

Banca ruseasca promovata de Bruce Willis se prabuseste - incercari disperate de resuscitare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#Rusia criza, #Rusia efecte criza, #Rusia criza 2015 , #Rusia
Comentarii
Poza Harapalb
Harapalb
rank 3
Rubla i-si revine! In scurt timp a crescut cu 30 procente.