Instructori din Romania antreneaza protestatari anti-Putin - post TV rus

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 12:26
2608 citiri
Instructori din Romania antreneaza protestatari anti-Putin - post TV rus
Foto: Unimedia

Un documentar realizat de postul de televiziune rus NTV sustine ca manifestantii impotriva presedintelui Vladimir Putin sunt pregatiti de instructori romani. Mai mult decat atat, in Romania ar exista baze de antrenament pentru acesti protestatari.

Documentarul "Anatomia protestului 2", difuzat recent de postul NTV, sustine ca mitingurile de protest care au avut loc in Federatia Rusa dupa alegerile parlamentare si prezidentiale au fost pregatite de instructori din Romania si Lituania. Finantarea acestor actiuni, cum ar fi "Marsul milioanelor", desfasurat la Moscova, ar fi fost asigurata de Statele Unite si Georgia.

Autorii documentarului, citati de unimedia.info, afirma ca persoana care a coordonat protestele este seful Comitetului Parlamentului georgian pentru Securitate, Ghivi Targamadze.

Ei difuzeaza o secventa, filmata cu camera ascunsa, in care o persoana care seamana cu Targamadze ii spune unui lider al opozitiei ruse, Serghei Udaltov de la "Frontul de Stanga", ca instructori pentru pregatirea mitingurilor de protest vor fi adusi din Romania si Lituania.

"Cred ca daca vor fi destul de multi oameni (sustinatori ai opozitiei ruse - n.red.), vom aduce cat mai curand posibil instructori lituanieni si romani. Dupa care ne vom gandi ce sa facem in interiorul Rusiei", spune Ghivi Targamadze in secventele video difuzate de NTV.

Mai mult decat atat, autorii documentarului sustin ca in Romania se afla baze de antrenament pentru protestatarii rusi.

"Bazele de pregatire a revolutionarilor in Romania si Lituania exista demult. Acestea au fost create de americani pentru a-i pregati pe tineri in teoria actiunilor de protest si tactica luptelor stradale", se afirma in filmul NTV. Potrivit autorilor productiei, "tinerii rusi pleaca cu regularitate la bazele din Romania si Lituania".

Unimedia noteaza ca seful Comitetului Parlamentului georgian pentru Securitate, Ghivi Targamadze, a infirmat orice implicare in actiunile de protest ale opozitiei ruse, precum si ca s-ar fi intalnit cu liderul "Frontului de Stanga", Serghei Udaltov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Romania baze antrenament protest Putin, #Romania protestatari Putin, #Putin proteste Romania , #Rusia