Lavrov: Rusia nu va implora Vestul sa ridice sanctiunile

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 14:46
2383 citiri
Lavrov: Rusia nu va implora Vestul sa ridice sanctiunile
Foto: Telegraph

Rusia transmite oficialilor UE ca isi doreste sa aiba relatii "pe baze de egalitate si reciproc avantajoase", dar atrage atentia ca Moscova nu va implora Vestul sa renunte la sanctiunile economice "impuse unilateral".

"Moscova spera ca relatiile dintre Rusia si Uniunea Europeana nu au ajuns la un punct 'fara intoarcere'", a spus marti ministrul de Externe rus Serghei Lavrov, in cadrul unei reuniuni desfasurate la Minsk, informeaza agentia rusa Itar Tass.

Oficialii de la Moscova considera UE ca fiind un partener important si de aceea "suntem interesati in dezvoltarea progresiva a cooperarii pe baze de egalitate si reciproc avantajoase", explica Lavrov.

In acelasi timp insa, el a criticat politica dusa de UE fata de criza din Ucraina, spunand ca "a aplicat standarde duble", ca "are tendinta de a da vina pe altii" si "pune presiune prin aplicarea unor sanctiuni". "Toate acestea submineaza increderea si stabilitatea pe continent", adauga oficialul rus, potrivit sursei citate.

Noi tensiuni in sud-estul Ucrainei - Rusia neaga ca ar fi implicata

In acelasi context, Serghei Lavrov a spus clar ca "Rusia nu are de gand sa implore Vestul sa ridice sanctiunile impuse unilateral", insistand asupra faptului ca sanctiunile respective nu au fost alegerea Moscovei.

Relatiile dintre Rusia si UE s-au deteriorat pe fondul crizei din Ucraina. UE si SUA au impus sanctiuni economice impotriva Rusiei, iar Moscova a reactionat prin interzicerea importurilor de alimente din tarile europene.

Ulterior, statele occidentale au avertizat ca iau in considerare posibilitatea impunerii de noi sanctiuni Rusiei.

Putin ameninta dupa G20: Vor sa ne falimenteze bancile? Vor falimenta si Ucraina!

Dupa summit-ul G20 desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca sanctiunile impuse de Occident bancilor rusesti pot afecta economia Ucrainei.

De altfel, presedintele Rusiei a plecat mai devreme de la lucrarile summit-ului G20,

dupa discutii tensionate pe care le-a avut cu mai multi lideri occidentali, pe fondul crizei din Ucraina.

Vladimir Putin a negat ca trupele rusesti ar fi intrat in Ucraina, asa cum a anuntat NATO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rusia avertisment UE, #Lavrov sanctiuni impuse UE, #Moscova reactie decizie UE , #Rusia