Putin: Rusia isi va continua politica externa independenta, in ciuda provocarilor

Marti, 10 Februarie 2015, ora 13:51

   

Putin: Rusia isi va continua politica externa independenta, in ciuda provocarilor
Presedintele Vladimir Putin a declarat, marti, ca Rusia isi va continua politica externa independenta, in ciuda presiunilor din "mediul international plin de provocari de astazi".

Prezent la un eveniment cu ocazia Zilei Diplomatului, liderul de la Moscova a vorbit despre importanta muncii Ministerului de Externe, ambasadelor Rusiei, consulatelor si altor birouri diplomatice, potrivit Reuters.

UE a pregatit noi sanctiuni pentru Rusia. Kremlinul, replica acida: Nimeni nu-i da ultimatumuri lui Putin

"Va garantez ca Federatia Rusa, indiferent cat de multa presiune se va pune pe noi, isi va continua politica externa independenta, pentru a sprijini interesele fundamentale ale cetatenilor nostri, in acord cu stabilitatea si securitatea globala", le-a spus Putin diplomatilor prezenti la eveniment.

Comentariile liderului de la Kremlin vin pe fondul negocierilor intense din ultimele zile, intre Rusia, Franta, Germania si Ucraina, pentru atingerea unui acord privind un plan de pace in ceea ce priveste estul separatist al Ucrainei.Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande si Vladimir Putin au purtat discutii vineri, la Moscova, ajungand la un acord fragil privind planul de pace pentru Ucraina. Totusi, liderul rus a revenit cu critici la adresa Occidentului, spunand chiar ca acesta este vinovat pentru criza din Ucraina.

Putin acuza din nou Occidentul pentru criza din Ucraina: A vrut sa smulga tari din fosta URSS

La randul lor, presedintele american Barack Obama si cancelarul german Angela Merkel au sustinut luni, intr-o conferinta de presa comuna, dupa ce au discutat la Casa Alba, ca agresiunea Rusiei fata de Ucraina nu a facut decat sa consolideze unitatea dintre Statele Unite si Europa.

Intalnire-cheie intre Obama si Merkel: Primeste Ucraina arme sa lupte cu Rusia?

Cei doi lideri s-au intalnit la Washington pentru a incerca sa construiasca un plan de pace pentru oprirea conflictului din estul separatist.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2987 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Perceptia lui Putin este eronata.
Refacerea fostei URSS nu serveste nici interesele fundamentale ale rusilor, nici stabilitatea si securitatea globala. Rusii si nerusii din noul imperiu vor deveni captivii unei dictaturi militariste care ii va lipsi de libertati si prosperitate, iar pacea se va afla mereu pe muchie de cutit intr-o perpetua confruntare si cursa a inarmarilor Est-Vest.
Comentariu inadecvat
Stan
rank 5
Ce fac rusii e "in acord cu stabilitatea si securitatea globala"...
Cum mai lupta ei pentru stabilitatea Ucrainei, Georgiei, etc!
DR.STRANGELOVE
rank 5
Vrea sa spuna ca o lume bipolara (SUA-Rusia)
este mai sigura decat una unipolara (America). Dar desigur ca Putin minte si in aceasta privinta, prefacandu-se ca nu a auzit despre ascensiunea rapida a Chinei ca superputere economica si militara. Practic, prin recrearea URSS s-ar trece de la o lume bipolara existenta in prezent (SUA-China) la una tripolara (SUA-China-Rusia), care din punct de vedere al stabilitatii nu prezinta niciun avantaj, ba din contra, genereaza riscuri suplimentare. Ca de obicei, gogoshi muscalesti servite fraierilor dispusi sa le asculte.
Stan
rank 5
Doar o tara pierduta in timp s-ar putea gandi...
...astazi sa-si creeze prin forta un imperiu!
Ma intreb cand va avea Rusia niste conducatori care sa se mai gandeasca si la libertatea si bunastarea rusior, nu doar sa le ceara sa munceasca si sa se sacrifice pentru ei!
Utilizator sters
...........................STANE!,..........
.......................NICIODATA!........
Nici rusii nu vor!Sa se apuce de lucru? Este pur si simplu o gluma! Asta cred cei 80% sau peste, care-l sustin pe putin!...Cu Putina mujicii nu pot cistiga dar nici spera!...
viorel ratiu cincinnati oh usa
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor