Putin si Berlusconi, la un pahar de vin in Crimeea

Vineri, 11 Septembrie 2015, ora 20:56
3565 citiri
Putin si Berlusconi, la un pahar de vin in Crimeea
Foto: Facebook/Silvio Berlusconi

Presedintele rus Vladimir Putin si fostul premier italian Silvio Berlusconi s-au intalnit vineri in peninsula Crimeea, unde au baut un pahar de vin si au adus un omagiu soldatilor italieni morti la sfarsitul secolului al XIX-lea in razboiul Crimeii.

Cei doi politicieni, a caror excelenta relatie personala este binecunoscuta, au depus flori la un monument ridicat in memoria soldatilor cazuti in acel razboi, la care au participat si trupe din Regatul Sardiniei, astazi parte componenta a Italiei, transmit agentiile AFP si Reuters.

Berlusconi sustine ca Putin i-a propus sa fie ministru in Rusia - Kremlinul reactioneaza

Imaginile difuzate de televiziunea de stat rusa il arata pe Putin spunandu-i lui Berlusconi ca doreste sa afle numele exacte ale soldatilor italieni, pentru a le inscriptiona pe monument.

"Daca doriti, putem construi aici un parc unde fiecare soldat va avea propria piatra funerara", i-a mai transmis liderul de la Kremlin fostului premier italian. Acesta din urma i-a multumit si l-a asigurat ca se va ocupa personal de obtinerea acestor nume.

Ei au mai vizitat si vinariile de la Massandra, legendarul producator de vin al Crimeii inca din epoca tarista, si au degustat acolo un pahar de vin.

Fostul premier italian devine astfel cel mai notabil politician occidental care viziteaza aceasta peninsula ucraineana anexata anul trecut de Rusia. Zece parlamentari francezi, atat de stanga, cat si de dreapta, au fost si ei in Crimeea in luna iulie, vizita salutata de guvernul de la Moscova si criticata de cel de la Paris, care a declarat ca o "regreta profund".

Potrivit postului Rossiya, inainte de a ajunge in Crimeea, Berlusconi a petrecut doua zile in statiunea balneara Soci, pe malul Marii Negre.

Fostul premier italian a criticat sanctiunile europene impotriva Rusiei, pe care le considera "o revenire la Razboiul Rece". Dar vizita sa in Crimeea poate fi considerata o incalcare a acestor sanctiuni, ce prevad inclusiv interzicerea activitatilor turistice in Crimeea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Silvio Berlusconi Vladimir Putin Crimeea, #Silvio Berlusconi Vladimir Putin , #Rusia
Comentarii
Poza Gusper
Gusper
rank 3
Putin ar trebui sa fie atent! Berlusconi ii pupa mana lui Gaddafi
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Putin si Berlusconi, la un pahar de vin in Crimeea"