Putin si Fillon subliniaza nevoia de cooperare UE-Rusia

Sambata, 20 Septembrie 2008, ora 11:06
1071 citiri
Putin si Fillon subliniaza nevoia de cooperare UE-Rusia
Foto: Itar-tass

Sefii guvernelor rus si francez, Vladimir Putin si Francois Fillon, au insistat vineri asupra nevoii de "legaturi stranse" intre Rusia si Europa, pentru a garanta "stabilitatea si pacea".

"Cu cat vor dialoga mai mult Europa si Rusia si vor avea relatii de incredere si legaturi economice, cu atat mai usor de construit vor fi pacea si stabilitatea", a afirmat Fillon la sosirea la resedinta oficiala a omologului sau rus de la Soci, pe malul Marii Negre, informeaza AFP.

"Sunt absolut de acord cu dumnevoastra", a raspuns prompt Putin, intr-o scurta discutie cu accesul presei, inaintea unui dineu.

Declaratiile intervin a doua zi dupa criticile vehemente exprimate la adresa Rusiei de secretarul de stat american Condoleezza Rice.

Intalnirea dintre Putin si Fillon a avut loc in cadrul unui seminar guvernamental franco-rus stabilit cu mult timp in urma, dar care in ultimele saptamani nu era sigur ca va mai avea loc, din cauza crizei georgiene.

"Am tinut ca aceasta intalnire sa aiba loc la data fixata pentru ca acordam o mare importanta consolidarii parteneriatului dintre Uniunea Europeana si Rusia", a subliniat vineri Fillon.

Putin a laudat, in replica, "tenacitatea, talentul diplomatic si rabdarea" lui Nicolas Sarkozy in aceasta criza si a recunoscut ca Franta are "o mare responsabilitate" aflandu-se in prezent la conducerea diplomatiei europene. El a mai spus ca "toate acordurile obtinute gratie eforturilor presedintelui francez vor fi puse in aplicare".

La un summit extraordinar care a avut loc la 1 septembrie, tarile UE au decis sa inghete negocierile pentru un nou parteneriat strategic UE-Rusia, destinat sa consolideze legaturile politice, economice si energetice. Este singura masura luata de europeni impotriva Rusiei, de la inceputul conflictului cu Georgia.

Secretarul de stat american Condoleezza Rice ceruse joi europenilor sa dea dovada de unitate in fata unei Rusii pe care o considera din in ce mai "autoritara" si "agresiva".

Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Oamenii din cercul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin cred că nu există nicio dovadă a implicării Ucrainei în atacul terorist din sala de concerte Crocus de la periferia Moscovei,...
”Putin este în frigider”. Un politolog rus vorbește despre cine conduce cu adevărat la Kremlin și atentatul de la Moscova VIDEO
”Putin este în frigider”. Un politolog rus vorbește despre cine conduce cu adevărat la Kremlin și atentatul de la Moscova VIDEO
Politologul rus Valeri Solovei a declarat într-un interviu cu Alexander Demchenko, care poate fi vizionat pe canalul YouTube „Visiting Gordon”, că după uciderea lui Alexei Navalnîi, au...
#Vladimir Putin, #Francois Fillon, #cooperare, #Rusia, #Uniunea Europeana , #Rusia