Putin spune ca a observat retorica dura anti-Rusia a lui Biden

Miercuri, 07 Octombrie 2020, ora 15:18
2923 citiri
Putin spune ca a observat retorica dura anti-Rusia a lui Biden
Vladimir Putin/Pixabay

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri ca a observat ceea ce el numeste retorica dura anti-Rusia a candidatului democrat la alegerile prezidentiale din SUA, Joe Biden, dar ca apreciaza drept incurajatoare comentariile acestuia privind controlul asupra armelor, relateaza Reuters.

Putin, care a spus ca Rusia va colabora cu orice presedinte american, a facut aceste comentarii in cadrul unei aparitii la televiziunea de stat.

Biden candideaza impotriva presedintelui republican in exercitiu Donald Trump la alegerile prezidentiale de la 3 noiembrie din SUA.

"In ceea ce il priveste pe candidatul Partidului Democrat, vedem de asemenea o retorica anti-rusa destul de dura. Din pacate, ne-am obisnuit cu asta", a spus Putin.

El a adaugat totusi ca Biden a facut afirmatii pe care le considera incurajatoare in legatura cu Noul START, ultimul mare acord privind armele nucleare dintre Rusia si SUA, care urmeaza sa expire in februarie.

Moscova si Washingtonul nu au reusit pana acum sa ajunga la o intelegere asupra unui nou acord sau asupra prelungirii celui existent, desi emisarul lui Trump pentru controlul armelor a afirmat marti ca au fost facute "progrese importante" la discutiile bilaterale.

"Candidatul Biden a afirmat public ca este dispus la o prelungire a Noului START sau la obtinerea unui nou tratat pentru a limita armele strategice, iar acesta reprezinta un element serios pentru cooperarea noastra in viitor", a mai declarat Putin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
#international, #Vladimir Putin, #Rusia, #Biden, #SUA , #Rusia