Ziare.com

Rusia a iesit deja invingatoare in Romania. Ce a invatat Dragnea de la Putin si ce cauta Kirill la Bucuresti? Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 26 Octombrie 2017, ora 12:27

   

Rusia a iesit deja invingatoare in Romania. Ce a invatat Dragnea de la Putin si ce cauta Kirill la Bucuresti? Interviu
In Romania, modelul societatii occidentale a fost invins de un model antioccidental, o forma hibrid al celui din Rusia. Nu cred ca Moscova are nevoie sa investeasca prea mult in propaganda din Romania, cred ca romanii le fac treaba mult mai bine decat si-ar fi putut imagina vreodata rusii, afirma conf. univ. dr. Armand Gosu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Armand Gosu a aratat ca "liderii majoritatii de la Bucuresti au adoptat de multa vreme un model rusesc hibrid. Si in Rusia se schimba destinatia unor terenuri ca ele sa ajunga in mainile unor politicieni din anturajul lui Putin. La fel ca in Teleorman. Sigur ca nu Putin a invatat de la Dragnea, ci invers. Deci e un know-how rusesc activ in Romania".

Armand Gosu a explicat substratul vizitei la Bucuresti a patriarhului Kirill, conducatorul Bisericii Ruse care vine astazi la noi in tara: Putin "il lasa pe Kirill sa puncteze pentru marele public, mai ales pentru cel din Ucraina, si sa lase impresia ca e mai autonom fata de Kremlin decat e in realitate. Iar Vladimir Putin are nevoie de un Kirill puternic ca sa lucreze in Ucraina, n-are ce sa faca cu un Kirill slab."

Armand Gosu este cercetator asociat la Berlin, la Deutsche Gesellschaft fur Auswartige Politik e.V. (Societatea germana de politica externa), in cadrul Robert Bosch-Zentrum fur Mittel-und Osteuropa, Russland und Zentralasien.

Cine este Kirill si ce rol joaca el in ecuatia politica de la Moscova?

Patriarhul Moscovei si Intregii Rusii este seful uneia dintre cele mai importante institutii din Rusia. Biserica Ortodoxa Rusa (BORu) care are peste 35.000 de parohii, aproape 1.000 de manastiri, peste 40.000 de angajati, cum s-ar spune.

Este influent, mereu in primele cercuri ale puterii de la Kremlin, un om ambitios, poliglot, cult. Spre deosebire de predecesorii sai, este foarte activ in politica externa, in special in "strainatatea apropiata", adica in fostul spatiu sovietic.

S-a facut foarte util lui Putin, care-l foloseste pentru desenarea unei noi identitati ideologice a Rusiei.

Vizita lui Kirill la Bucuresti a fost calificata de unii comentatori drept "moment istoric".

Acum, depinde ce intelegeau comentatorii respectivi prin "moment istoric". Daca pun vreun semn de egalitate intre vizita papei Ioan Paul al II-lea si vizita patriarhului Kirill, ei gresesc. Vizita papei a fost esentiala pentru reconectarea Romaniei la lumea occidentala, a fost un fel de binecuvantare primita de Bucuresti, cu ceva luni inainte ca Romania sa fie, la Helsinki, invitata sa inceapa negocierile de aderare la Uniunea Europeana.

Moment istoric pentru ca ar urma o reconectare in sens invers sau macar o deblocare?

Daca cei care catalogau vizita drept "istorica" isi inchipuie ca ea o sa deblocheze relatiile dintre Bucuresti si Moscova, si de saptamana viitoare Iohannis o sa toceasca iarba pe la Kremlin, iar Putin se va plimba prin Cotroceni, se cam grabesc.

Citesc in presa de la Bucuresti comentarii stranii, ca Romania s-ar vrea un pod, o punte... Romania de astazi nu poate sa joace intre doua blocuri, nu poate sa fie broker intre Vest si Est, cum si-ar dori unii. Romania este formal parte a lumii euro-atlantice si nu cred ca trebuie sa iasa din ea ca sa interpreteze vreo partitura de mediator intre Moscova si Washington.

N-are nimeni nevoie de serviciile ei de mediere. Astea sunt obsesiile vechii garzi. Vorba vine veche, tot ea e la pupitru si astazi, dupa 28 de ani.

As spune ca vizita e un semn de respect si pretuire fata de patriarhul Daniel din partea lui Kirill, dar si o incercare a acestuia din urma de a sparge relativa izolare internationala. Nici Daniel la Bucuresti si nici Kirill la Moscova, oricat de influenti ar fi, nu pot relansa relatiile bilaterale.

Oricum, nu acesta este momentul avansarii unor proiecte bilaterale.

Deci Kirill vine la Bucuresti doar pentru Daniel?

Kirill e izolat pe scena internationala si in lumea ortodoxa, din cauza comportamentului agresiv al Rusiei in Ucraina. Este, deci, o buna ocazie sa arate credinciosilor din jurisdictia sa, care se intinde in fostul spatiu sovietic, doua lucruri: ca nu e izolat si ca are o autonomie in relatia cu Kremlinul, pentru ca, uite, a venit la Bucuresti, iar Romania - se stie bine! - are relatii reci cu Rusia.

Dar, si Daniel, cel care l-a invitat, si Kirill au de castigat de pe urma acestei vizite. Fiecare are de castigat in ochii publicului sau.

Dar Putin ce are de castigat? Sau chiar putem crede ca patriarhul Kirill vine la Bucuresti impotriva vointei lui Putin?

Nu, e un tango in doi, lucreaza coordonat. Asta merge cu Bucurestiul, pentru ca Romania, nefiind o destinatie cu miza pentru Putin, il lasa pe Kirill sa puncteze pentru marele public, mai ales pentru cel din Ucraina, si sa lase impresia ca e mai autonom fata de Kremlin decat e in realitate. Iar Vladimir Putin are nevoie de un Kirill puternic ca sa lucreze in Ucraina, n-are ce sa faca cu un Kirill slab.

Simbioza dintre Biserica Ortodoxa Rusa si Kremlin e deja binecunoscuta si indraznesc sa spun traditionala. Dar de ce ar fi evoluat ea catre o subordonare fata de Putin?

Patriarhia Moscovei nu e fortata de Kremlin sa i se subordoneze. Ea o face benevol, pentru ca asa crede ca-si promoveaza mai bine interesele. Kirill sta intr-o relatie de subordonare in fata lui Putin din instinct si obisnuinta. Sunt informatii ca ar fi facut cariera ajutat de KGB. Dar si pentru ca Biserica are foarte mult de castigat - si nu doar in plan economic - dintr-o atitudine obedienta fata de putere.

In acelasi timp, sunt dosare, unele foarte importante, in legatura cu care pozitiile Patriarhiei si Kremlinului nu coincid. Deci nu se poate vorbi de o subordonare integrala a Bisericii. Mai mult decat atat, in sanul clerului se raspandeste un spirit de fronda, o atitudine tot mai critica fata de Kirill si a felului in care acesta gestioneaza relatia cu Putin.

Vorbeati despre o noua identitate ideologica a Rusiei si rolul Patriarhiei Moscovei in ea. Care e acest rol?

Scheletul ideologiei conservatoare e critica modernitatii occidentale, a globalizarii, a modelului liberalo-democratic. Esential pentru Putin e sa critice, sa exploateze toate crizele, toate dificultatile si sa sugereze ca are o oferta ideologica mai buna.

Aceasta, deocamdata, nu este una coerenta, bine articulata. Asa ca accentul nu pica pe oferta, ci pe criticarea modelul occidental, cu scopul de a-l compromite si de a destabiliza societatile in care acesta functioneaza.

Contributia Bisericii la forjarea noii ideologii este esentiala. Putin foloseste limbajul si teme religioase, a incercat sa se legitimeze istoric, cultural, civilizational de la Biserica. Presedintele Putin, in ultimul sau mandat, s-a apropiat mult de Biserica, preluand retorica ei. A facut asta dinaintea anexarii Crimeii.

Amintiti-va de discursul de la Clubul Valdai, in 2013, unde Putin insista asupra valorilor si radacinilor crestine la care Occidentul ar fi renuntat. Deci el se profileaza ca o alternativa la modelul liberal-democratic occidental si incearca sa legitimeze aceasta alternativa prin Biserica, valori crestine, mitologie istorica europeana.

Cum exploateaza Putin crizele occidentale? De fapt, el le creeaza?

Putin exploateaza slabiciunile adversarilor. Alimenteaza frustrarile, nemultumirile, dintre care multe pot fi legitime, potenteaza fortele pro-ruse din tarile in care acestea sunt active.

In altele, unde nu sunt partide pro-Kremlin, sustine fortele politice antioccidentale, care promoveaza un tip de comportament agresiv ca al Rusiei, modelul rusesc, militarizarea societatii, controlul institutiilor prin servicii secrete, infiltrarea si controlul presei, promovarea politicienilor corupti, usor de cumparat si santajat, fara valori, fara educatie, fara credinta.

O astfel de societate, needucata, usor de manipulat, care n-are incredere in institutii si oameni politici, nu se va mobiliza sa opuna rezistenta in fata agresiunilor Rusiei.

E doar un joc de putere? O nostalgie imperiala pe care nu o poate pune altfel in practica?

Putin face asta pentru ca se simte amenintat. Protestele din toamna 2011, starnite de fraudarea alegerilor parlamentare, l-au ingrozit. S-a temut ca el va fi urmatoarea victima a revolutiilor colorate, in care Moscova a vazut mereu mana serviciilor secrete americane. Totul e o uriasa conspiratie in mintea celor de la Kremlin.

Cum se manifesta propaganda rusa in cazul Romaniei? Cat de implicata este Rusia pe diferite fronturi sensibile, gen referendum pentru familia traditionala?

Coalitia pentru familie s-a infiintat acum un sfert de veac la Moscova, de unde a fost exportata in SUA si adoptata de mediile neoprotestante de acolo, in primul rand, de comunitatile din fostele republici sovietice si fostele tari comuniste din Europa Centrala si de Est, printre care si cea romaneasca.

Pentru adultii din statele comuniste care au emigrat in America, pentru aceste familii neoprotestate care si-au pastrat credinta si au rezistat presiunii comunismului tocmai printr-o atitudine conservatoare, de respingere a modernitatii, socul cultural a fost naucitor. Din aceasta cauza, multi s-au refugiat in astfel de organizatii, de care majoritatea neoprotestantilor americani nici nu a auzit.

Aceste organizatii au contacte puternice cu Rusia, fac seminarii acolo, chiar si congrese isi tin la Moscova. Asta nu inseamna ca acestea sunt pilotate de serviciile secrete rusesti. E foarte delicata problema si am citit orori pe aceasta tema, scrise si de unii dintre cei care ataca de o maniera inacceptabila sensibilitatile celor din Coalitie.

Cred ca prin maniera extrem de agresiva in care se poarta aceste discutii in Romania, mai toti fac jocul Rusiei. Fara ca Moscova sa cheltuiasca o rubla pentru asta.

Dar sa revin la fondul problemei. Nu cred ca Moscova are nevoie ca sa investeasca resurse financiare, oameni, energie, prea multa imaginatie in propaganda din Romania, cred ca romanii le fac treaba mult mai bine decat si-ar fi putut imagina vreodata rusii. De fapt, daca facem o analiza serioasa, o sa constatam ca Rusia a iesit deja invingatoare in Romania.

Cum adica?

Pentru ca razboiul nu se poarta in transee, ci in mintea oamenilor, pentru seturi de valori. In Romania, modelul societatii occidentale, liberalo-democratice a esuat, a fost invins de un model antioccidental, o forma hibrid al celui din Rusia. Acest model e cunoscut in literatura de specialitate sub numele "autoritarism electoral". E o intreaga literatura de specialitate aici.

Doar nu credeti ca presa din Romania arata mai bine decat cea din Rusia, e la fel de mercenarizata. Asasinatul in efigie n-a fost inventat de Antena 3, ci de media-killer-ii rusi, prin 1998-1999. Nici macar partidele politice nu arata mai bine.

O tara ca Romania, in care se pot face averi incredibile din salarii de la stat, fara ca Justitia sa se sesizeze, in care serviciile secrete controleaza ministri, guverne, dau doctorate, e una in care modelul clasic al democratiei liberale a esuat.

In acest moment, in Romania modelul rusesc a castigat competitia cu cel occidental. Desi serviciile din Rusia nu cred ca sunt implicate in afaceri si in politica la fel de mult ca cele din Romania. Si stiu destul de multe detalii despre cum functioneaza Rusia.

Asa ca va intorc intrebarea: de ce ar mai avea nevoie Moscova sa investeasca in propaganda, cand deja a invins?

Partenerii occidentali ai Romaniei stiu asta? Suntem totusi o tara de frontiera a NATO, tara cu scut american pe ea.

Occidentul are problemele lui, America ar putea sa intre intr-o perioada de tulburari interne grave, Brexit-ul pare ca se impotmoleste, la Bruxelles ar putea exploda placinta Visegrad, iar acolo unde mai sunt lideri cu viziune, la Berlin sau la Paris si in alte cateva cancelarii, asteptarile fata de Romania sunt foarte mici.

Ambasadele straine abia daca se mai mobilizeaza pentru a apara ce se mai poate in Justitia din Romania. Dar nu trebuie sa va faceti iluzii la Bucuresti, nu Merkel sau Macron pot salva DNA.

Iar in relatia cu Rusia, pot sa va confirm - desi sunt convins ca nu aveati nevoie - este o presiune enorma asupra doamnei Merkel si a lui Macron, dinspre marile corporatii europene. Astfel ca, dupa alegerile prezidentiale din Rusia, de la 18 martie 2018, si in functie de cum vor evolua lucrurile la Moscova, s-ar putea sa asistam la unele deschideri fata de Kremlin, care se pot traduce fie in ridicarea unor sanctiuni, fie in negocierea unor dosare sensibile.

De ce ati introdus in discutie salvarea DNA? Este anticoruptia un pericol si pentru interesele lui Putin?

Liderul de la Kremlin a spus in mai multe ocazii ca anticoruptia este o arma in mana americanilor pentru a subordona diferite tari, a le domina economic si politic. Vi se pare ca Adrian Nastase sau Tariceanu spun altceva? Fara sa cad in protocronism, trebuie sa remarc faptul ca Nastase l-a devansat pe Putin cu cativa ani in aceasta judecata.

Ce se stie despre relatia reala, poate mai degraba informala a actualilor lideri ai majoritatii de la Bucuresti cu Rusia?

Ei au adoptat de multa vreme un model rusesc hibrid. Sigur ca nu se pot compara averea presedintelui Dragnea cu cea a lui Putin, e o diferenta prea mare de potential intre Romania si Rusia, dar modelul e cel rusesc.

Si in Rusia se schimba destinatia unor terenuri ca ele sa ajunga in mainile unor politicieni din anturajul lui Putin. La fel ca in Teleorman. Sigur ca nu Putin a invatat de la Dragnea, ci invers. Deci e un know how rusesc activ in Romania. Si - atentie! - nu doar in PSD.

La nivel de contacte diplomatice Romania vrea, insa Rusia nu e interesata. De aceea, unii spera ca vizita lui Kirill la Bucuresti ar putea deschide niste usi la Moscova.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 53097 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
67 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Kirill vs Soros

Pentru romani discutia se cantoneaza strict pe partea credintei ortodoxe si implicit a conservarii fiintei nationale . Dupa peste douazeci de ani de la cunoasterea pe piele proprie a binefacerilor 'lumii civilizate' , romanii constata ca totul a fost o pacaleala . Entuzismului initial si convingerii reflexe ca vor veni mari pomeni in tara i-au urmat treptat o mare deceptie si nemultumire . Ideile ca Romania a fost lucrata pervers pentru a deveni o colonie au prins la marele public si fapte recente par sa le confirme . La toate aceste masinatiuni europene s-au adaugat dezvaluirile de data recenta referitoare la uneltele sorosiste autohtone ce sapa din greu la temelia a tot ceea ce este national romanesc . Vizata este si Biserica Nationala , implicit credinta strabuna ortodoxa . Sunt o sumedenie de actiuni ce pot fi aduse ca dovezi in acest sens . Ori in aceste conditii unde in vestul decadent biserici seculare sunt inchise sau le sunt schimbate destinatiile , unde alte religii cu traditii de import prind rapid radacini , atunci este normal ca romanii ce nu si-au tradat credinta stramosilor sa priveasca spre Rusia si sa aprecieze fermitatea ortodoxiei rusesti si cu tot ceea ce deriva de aici , atat cat pot ei percepe in functie de informatiile ce le au la indemana .

 

Cum poti sa faci un asemenea interviu, tovarasa colonel Dogioiu?

Atit de jos ati ajuns incit si ortodoxia poporului roman va enerveaza. De ce nu-l intrebati pe Gosu de ce confesiune apartine pentru a-si da si cititorii seama cu cine are de-a face? Voua va trebuie o alta Romanie, dar va loviti de traditia ortodoxa a poporului roman. N-are nicio treaba Kiril cu optiunea Romaniei catre ce orizont vrea sa se indrepte. Daca Daniel s-a smintit si se vede mai des cu Papa si nu cu Kiril, asta nu inseamna ca renuntam la ortodoxie. Caci ce s-a intimplat in Creta anul trecut nu prea le-a iesit ecumenistilor, vad ca e zarva mare acum. Cu ocazia acestei vizite poate ca Daniel isi da si el seama ca tacind isi indreapta enoriasii in bratele altei confesiuni religioase, cea catolica.

 

" Sigur ca nu Putin a invatat de la Dragnea, ci invers" - cum să

invete domnule Dreagnea coruptia de la Putin?! Coruptia e inscrisă in codul genetic al PSD, nu e partid, ci grup infractional organizat.// Kirill vine la Bucuresti la invitatia lui Daniel, n-are nici o treabă Putin. Ce trebuia să facă Kirill, să refuze invitatia?

 

Sper ca pui de d(r)ac dragnea, sa nu fie acceptat la masa

celor 2 Patriarhi.
E o intalnire religioasa la nivel inalt, nu am chef sa-l vad pe penalul diliorman in apropiere.
"Ei au adoptat de multa vreme un model rusesc hibrid. Sigur ca nu se pot compara averea presedintelui Dragnea cu cea a lui Putin, e o diferenta prea mare de potential intre Romania si Rusia, dar modelul e cel rusesc. Si in Rusia se schimba destinatia unor terenuri ca ele sa ajunga in mainile unor politicieni din anturajul lui Putin. La fel ca in Teleorman."

Dar de ce nu compari cu cele 6-7 case ale lui

...Werner?

suntem ortodocsi si asa va fi

De sute de ani ROMANIA si teritoriile ei au fost si sper sa ramana ortodoxe, indiferent ce vor vest europenii in mare parte oameni ATEI, fara credinta in Divinitate. Rusia este dusmanul tarii noastre si vom avea legaturi proaste cu ea din multe motive. Credinta, iubirea, increderea in Dumnezeu este esentiala si mult mai importanta decat BANI, valorile moderne care ne pot trimite direct in IAD (acesta exista desi unii nu vrem sa acceptam) si lipsa vietii vesnice. Oricum si Biserica Ortodoxa Romana dar si a Rusiei sunt prea intelegatoare si maleabile in raport cu romanii si rusii care urmeaza incet si sigur "drumul" catre lipsa credintei si iubirii adevarate si neinteresate. Daca noi parinti vrem ce este mai bun pentru copii nostri, ii ducem mereu la Biserica (casa lui Isus) si invatam valorile crestine, morale. Este prea putin pentru copii nostri sa aiba bani, vile, vacante scumpe, bunuri de lux, femei si barbati frumosi.

Biserica ortodoxa e multicefala.

Alexis e egalul lui Daniel.
Nu stie asta ?
De ce isi da ifose de superioritate ?
Ca vor amindoi sa isi etaleze odajdiile de jdemii de dolari ?
Biserica ortodoxa pretinde modestie, nu fala.

Ziare.Com by DNA

Concluzia acestui interviu: dacă nu ești cu homosexualii, ești cu rușii! Hai ***!
Mai mult decat atat, venirea lui Kirill este un pericol pentru DNA. Noaptea minții, doamna Dogioiu! Luați o carte de istorie și citiți cat de rusofili sunt romanii! Oricum vin rușii, abia aștept să văd ce variantă de Kashtan au mai scos! Cică Maiak-urile nu se mai fabrică ...😊😊😊

BOR Bengosii si Securistii au lucrat sub aceisi

patura pentru a tine in frau Plebea fara gram de minte !!
Romanica va deveni o tara ca afara la S*livara!
Daca stau puti sa analizez cum le merge Romanilor sunt de parere ca primesc mai mult de la stat decat merita!
Sa votezi la conducerea tari maneliti de mai multe ori!!!!! e deja o gresala fatala.
Rezultatele le vedeti si simtiti !

Interesant

Partea mai puțin cunoscută a lui Chiril a fost dezvăluită in 1992 de o comisie a Sovietului Suprem, inființată la inițiativa unui disident autentic. Investigația a relevat că intreaga ierarhie a BORu era legată de KGB. Numele de cod al lui Chiril era “Mihailov". Presa vremii, mai ales populara revistă “Soverșenno sekretno" (Strict secret) a publicat detaliile. Ierarhii nu aveau doar nume de cod, unele funcții erau echivalate cu grade superioare din KGB, cum era cazul patriarhului Alexei II, care era colonel. La vremea respectivă, informația nici măcar n-a fost contestată de cei vizați de dezvăluiri. Nici un om cat de cat alfabetizat, care avea o idee cat de vagă despre ce insemna comunismul sovietic, nu și-ar fi inchipuit că putea cineva să facă o cat de mică carieră fără “binecuvantarea" KGB-ului.

Ziare.com ar trebui sa aleaga si alti analisti nu doar pe cei care

s-au umplut de respect prin pupatul exesiv al realizarilor deosebite teoretice si pratice ale celor 10 ani de basism.Gosu sa lase protocronismul si sa spuna si despre amestcul SUA in alegerea de 2 ori ca presedinte in Rusia a lui Boris eltan consumatorul, cel care a dus coruptia la cel mai inalt stadiu. Toti imbogatiti acelei vremi,majoritatea fosti ai SS sovietice au gasit refugiu in USA si Marea Britanie

kiril vine sa blagosloveasca belina...

inainte sa inghetze apele...

Nu numai rusia a iesit invingatoare

Au iesit invingatoare Coruptia , Hotia si minciuna.Cultura banilor a invins Educatia si bunul simt.Kiril este fara indoiala modelul sovietic de patriarh adica mana in mana cu clasa corupta pentru a avea acces la bani si putere.Papa de la Roma nu are acelasi gen de relatii cu politicienii.Nici mai marele bisericii Anglicane nu se ocupa de facut bani.Asta este diferenta-credinta este in suflet si nu in conturi si averi.Saracia ii face pe oameni sa dispere in Dumnezeu.Oamenii educati privesc credinta ca pe un mod de a te inalta,de a te curata,nu de a te imbogatj.
Bogatia se realizeaza profesional si dureaza pana la moarte doar si nu este problema popilor( nu ar trebui).

sa fim intelesi,cu nebunia oamenilor,inclusiv a muritorilor

politicieni,cu teoriile si ideologiile lor,nu exista un reper de normalitate!
socialismul...cu fata umana era o utopie,capitalismul cu goana celor avuti spre o si mai mare agoniseala,sunt cam la fel de ...imperfecte si daunatoare!
putin-cu grandomania lui de omnipotent,are si dece-o masinarie de razboi foarte bine pusa la punct,plus dotarile inclusiv nucleare,china-posibil cea mai mare forta militara si posibil economica,la fel de...fudula,america-cu o putere militara slabita(dupa sutele de miliarde aruncate in afganistan si irak),cam neglijata si o economie putin performanta,cu slabirea institutiilor de la centru prin harjoana permanenta intre presedinte si frustratii perdanti,piticul paranoic nord corean cu amenintarile unui soarece...catre elefant,dar un posibil imarligator serios al scenei,este un tablou in ceata din care nimeni nu stie ce va iesi! pe acest fond de haos,dupa cum observam fostele...socialiste au o tendinta...centripeta inspre ...izvoare! in actuala conjunctura,echipa de socialisti din bucuresti intre ciocan si nicovala,promisiuni in fata electoratului si lipsa fondurilor,intre amenintarile moscovei si ...neglijenta americanilor,incearca o echilibristica de politica debusolata!
de aici,Dumnezeu cu mila!

Vedeti dvs de ce s-a dat cu tarnacopul la....

esenta natiunii noastre, EDUCATIA si SANATATEA!? Ca in secolul XXI sa fim prosti sa votam mincinosi, sa credem minciunile fantastice scornite de banditii care talharesc Romania, sa ne negam istoria si minciuna sa o luam drept adevar, sa platim sistem de sanatate unde sunt pusi unuii ca Secureanu sa ne jefuiasca si cand ne imbolnavim sa cautam doctoriile tarandu-ne in genunchi pe la moaste si biserici din beton armat construite din banii nostrii dar de firmele politicienilor care ne conduc dupa model sovietic, cel al guvernatorilor (stapani absoluti ce varsa banii direct lu' Putin) baronilor locali in Romania ce varsa banii direct lu Dragnea! Ce cauta pederastul asta rus in Romania cand noi am fost mereu cu ortodoxia greceasca!?

Invatati din istoria altora

Cand Israel a iesit din Egipt, au trecut Marea Rosie si au intrat in pustie.
In pustie a murit toata generatia născută in Egipt care discerneau intre bine si rău!
De ce?
Ei aveau robia in cap, nu ințelegeau libertatea!
Ai nostri conducători si poporul au in cap comunismul, altceva nu stiu!
Asa ca, răbdare fratilor!

 

Insinuati ca,cei nascuti dupa lovitura de stat din 89,sunt mai

destepti ? De aceea fac bravada,mancand banana dintre picioare ?

Cei născuți dupa 89!?

Lasă banana! Sunt doar copii care nu discern, altcineva e vinovat acolo! Sper sa se trezească toți!
Ce inseamna a fi de destept!
Si comunistii sunt deștepți in ideologia lor!
Nu toti cei născuți in Egipt au murit in desert!
Doar cei ce făceau diferența intre bine si rău!
Probabi de la 20 de ani in sus!

Eu zic sa lasati tineretul cu smartphanele lor,ca

sunt o cauza pierduta si sa va bagati varza si muraturile,la beci ca,cam maine vine balana. Gata,antiromanii si-au facut treaba,ajutati de cozile de topor si dascalii,din Romania,peste 30-40 de ani n-o sa mai auziti de romani.

@un ciudatean ieuropean 09.14

- pentru ca nu are nici in clin , nici in maneca cu subiectu' ! :o(((

"Rusia a iesit deja invingatoare in Romania. Ce a invatat Dragnea de la Putin si ce cauta Kirill la Bucuresti? Interviu"

Sa nu uitam

Sa nu uitam esența viziunii comune a celor doi patriarhi (Chiril si Daniel), numită arghirofilie (iubirea de bani, pe ințelesul mirenilor).

MiticadinObor 26.10.2017, 08:43

Poate dai tu o expicatie plauzibila in cazul generatiiei de azi!!
Cine a educat sau trebuia sa educe tineretul de azi???
Partidul? ambasada usa??Kirill??Parinti? esti tata??
Dar vino tu cu ideia ta...te rog.

BOR-AT-izarea romanilor a fost neintrerupta de cel putin

cateva secole. Aceasta lasa urme dificil de sters. Dar asta nu inseamna si rusificarea lor. Istoria Romaniei a intrat in letargie dupa 1947.
Dupa 1-2 luni de trezire aparenta in decembrie 1989, tara a cazut din nou in inconstienta.
Nici in decembrie 2016, tara inca nu se trezise.
Poate ca in decembrie 2017, Porkul da coltul, pentru cel putin o perioada de cateva secole !

Vai, Mc Gigi, iti beau cuvintele.

Ma doare crunt lectura interviului acesta, cumplit ce ma doare adevarul spus asezat si destept, cu ton linistit, acomodat in mod firesc cu iremediabilul.
Inaptitudinea la libertate a romanilor mei imi este de neandurat, cu atat mai mult cu cat evidenta este pipaibila cu mana :
Visam in dar un pur-sange si iata-ne inzestrati cu un magarus de povara...
Stiti, mi se reia d'a capo al fine incontinuu in suflet un poem de dragoste din Baudelaire, cu rezonante indeniabile realitatii noastre sociologice :
"Tu ce-ai patruns ca un cutit, tu care,
C-un card de ddrracci ai navalit
Nebuna si stralucitoare,
In sufletu-mi de tine-nvins
Sa-ti faci culcusul si locasul
Nnemmerrnnicco de care-s prins
Precum de lanturi e ocnasul
Cum cartoforul e de joc,
Cum de-o carafa e chefliul
Si cum e ros de viermi sicriul
Te blestem, blestemat noroc.
Ruga-t-am spada ce reteaza,
Din gheare sa fiu liberat
Si-otrava care-nvenineaza
Sa mantuie cu-al meu pacat.
Dzr, va, si spada si otrava
M-au luat in ras si mi-au strigat :
- Nnettrrebbnnicculle, tu nu esti demn
Ca din mmarrshavva robie sa mai fi scapat
De ti-am rapune vampirul si te-am libera
Tu ssttarrvvull i-ai reanvia
Cu sarutarile-ti nebune."

Zicea Shakespeare in "Iuliu Caesar" :
"Ce facem rau traieste dupa noi,
Iar binele, ades, cu noi se-ngroapa".
Raul facut noua este atat de vast si de minutios, incat Europa, cu toti banii, expertiza si buna sa vointa, nu ne poate nici clinti nici urni din marasmul acesta al lui "Asa am apucat".
"Dormi inima-mpacata,
Dormi somnul tau de bruta".
Amin.

Toarasa Colonel,nu mai reancalziti ciorba asta expirata Belina,ca nu

o mai gusta nimeni !....Belina nici nu mai ezista,a fost un cocioc,o depunere de aluviuni pe care a erodat-o Dunarea ! cum s-a format,tot asa a si disparut !....era o limba formata din aluviuni,de care profitau pescarii ca sa arunce undita mai in larg...

 

Interesant

Cata vreme biserica are influenta asupra maselor, politicienii ii vor cauta colaborarea. Nu e de mirare ca diversi “preafericiti" prelati ortodocsi stau la masa cu sefi de stat si, de ce nu?, poate-i mai si ajuta in cele ale politicii si geo-politicii. In Romania, daca puterea zambeste catre Rasarit, nu e de mirare ca si biserica sa “se dezghete" fata de Rasarit.
Pare ciudat ca, in secolul al XXI -lea, niste oameni care pretind ca sunt unsii lui Dumnezeu pe pamant sa aiba atata influenta asupra maselor (mai ales cand ei insisi nu sunt prea preocupati de puterea exemplului personal), dar este o realitate si trebuie sa o constientizam.
In Basarabia si in Bucovina de Nord, rupte de tara-mama si intens colonizate, traiesc, totusi romani. Si asta e o realitate pe care trebuie sa o constientizam. Tot aud si citesc despre Basarabia, dar putini mentioneaza Bucovina de Nord, cand vine vorba de Romania Mare…

Ce este intr-adevar interesant este ca toti cei

sunt pro-psd sunt si pro-rusi. Si invers :))) Societatea a fost fracturata definitif. Si nu are nimic cu religia, ortodoxia. Comunismul si socialismul utilizeaza religiile asa cum le convin lor. Acestea nu mai sunt concepte spirituale de viata, sunt partide cu hierarchie si slugi numeroase, care respecta "programul de guvernare" pana la ultima virgula :))) Vi se pare cunoscuta fraza asta?

Intrebarea la care articolul trebuia sa raspunda: in ce proportie s-a produs aceasta fractura sociala? 5% - 95% ? Sau invers.

Din pacate, vorba lunga, saracia omului.

Moarte comunistilor si socialistilor !
Viata scurta religiilor reductoare intzepenite in schismele Evului Mediu !
Stiti de ce acolo unde protestantismul a castigat, bunastarea s-a instalat?
Fiindca intre ei si Dumnezeu nu mai exista intermediari ! Nimeni nu are nevoie de un popa care sa ii traduca lui Dumnezeu ceea ce pot sa ii spuna ei direct, ochi in ochi, inima in inima !

Nu sunt protestant, dar cunosc un pic istoria religiilor si evolutia societatilor occidentale legata de asta. Sunt ortodox prin nastere, nu am avut libertatea sa aleg, la varsta maturitatii, asa cum o pot face catolicii, de exemplu. Nu voi fi ateu niciodata, dar pot deveni agnostic. Ceea ce este o forma de recunoastere a conditiei sale umane, legata de gradul de cunoastere contemporan, fara sa negi speranta existentei unei divinitati.

Macar aceste detalii va pot suna clopotzelul mintii...
Sunt, pe acest forum, buni cunoscatori ai ortodocsiei, care pot comenta la un nivel elevat toate aceste aspecte. Sper ca ei se vor manifesta.

cum nu exista bre??

Sa inteleg ca Dragnea si-a dat ordonanta de urgenta de aiurea si si-a bagat in buzunar in teritoriu (al unei Tari din Lumea a 3a) care nu exista?

Goagal zice altceva:
https://www.google.de/maps/place/Insula+Belina/@43.6995551,25.0553656,15z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x40ac3d75cf4d4885:0x4d47eb786b6f83b1!8m2!3d43.7034814!4d25.0536852?hl=ro

@MosGerila Buna observatia ! Rareori vezi la un

postac psd-ist sa fie impotriva rusilor ... La fel cum rar vezi un comentator anti-psd care sa fie cu rusii ! Chiar daca psd-istii acuza ca sunt numiti neocomunisti incorect aceasta observatie arata identitatea de vederi neocomunista: psd=putin=rusii=drakknea ... Ce ortodoxism ?

DRAGULUI BASILIC,

Noroc ca dupa noi vine generatia lui Tudor Helciug, baiatul netuns de la Liceul Greco-Catolic din Cluj! Si, ca printre mass-medieni mai avem un Oreste care ne spune, RASPICAT, ca meritam sa ni se dea picioare in fesier de noile generatii! Ca nu meritam nici o picatura de mila din partea lor!!! Cate un un sut, pe zi, ne mana inainte! Pe noi, in apropierea gropilor, pe ei in preluarea ASUMATA si RESPONSABILA a Romaniei si treburilor patriei comune! Tot ce-mi doresc este o zi PLINA, in timpul lor, la varful Romaniei!!! O placere sa te citesc, din nou, prieten drag! Bine-ai revenit! O seara placuta!

Moncher-ul Basilic

merge prea departe , tocmai la Baudelaire, avem si noi ceva neaos, Vintla Ivanceanu:
Iubito, ma gandesc la tine
Ca un borfas la ceasul unui lord!
Dar se ciocnesc in carnea mea drezine
Si caii au atac de cord.

Vezi in oglinzi un san de-al tău
Cu steagul alb infipt in el?
A fost muscat de-un caine rău
Si sărutat de Wilhelm Tell.

Si părul galben ca un galben,
Părul albastru, părul rosu'
O! Părul tău si mortii tăi si Amen
Cand ti-ai tăiat iubita mea cocosu’.

Si mana ta pupată de mireni,
Ciorapii tăi mirositori de damă
Prinsi cu lassoul ca bătranii reni...

Si eu intors pe partea treia,
Cum se intoarce mortu-n groapă
Si-si vede in pămant femeia
Făcand amor cu doi bărbati de apă.

Si eu iubito, eu sărmanul,
Zvarlit cu degetul la riscă,
Mortul cand ia in gură banul
Să treacă apele in briscă.

Ofofof... ortodoxie greceasca in alfabet chirilic si ritualuri pre-crestine(ca sa nu spui pagane!).

Gosu + tov.col.ied.....

....va rog ...poshiol na turbinka ....acolo se pare ca este de voi daca sustinetio asemenea gugumanii! Se mira si curcile!

 

Interesant

Nu este corect sa zici ca in BORu (Biserica Ortodoxa Rusa) exista agenti KGB infiltrati. Biserica rusa presovietica a fost complet exterminata. Mai toti ierarhii au murit in GULAG. Actuala BORu a fost organizata la comanda lui Stalin de catre NKVD. Documentele declasificate recent sunt foarte clare in aceasta privinta. BORu este o ramura a serviciilor secrete ruse.

Un obicei mai vechi,din timpul bolșevicilor,

Eram elev in primul an de liceu,cand patriarhul Alexei a venit la Manăstirea Negru Vodă din urbea mea-să văd, care din comentatorii de pe aici,știu urbea unde a poposit legendarul Negru Vodă?-și fiind in vecinătatea liceului(ori,invers),am chiulit de la Rusă,pentru a merge la slujbă dar,mai curios eram să văd un Prea Inalt din Rusia.Și era inalt,uscățiv și varstnic , sprijinit intr-un toiag de aproape 2m...
Scopul plimbării de atunci?(era in 1960). Probabil,să vadă romanii că Dumnezeu iubește bolșevicii,că patriarhul lor iși menține simpatia ortodocșilor din țările "capturate"ideologic.
Azi,sociologii lor,or mai avea și alte ținte!

 

Liberalul@mi-am imaginat ca esti din zona de deal-munte

Campulung Muscel este orasul unde Basarabii au construit biserica Negru Voda(manastire).
Nici nu se putea altfel,Campulung fiind prima capitala a tarii romanesti iar Negru Voda a domnit acolo.Zona Targoviste -Campulung-Curtea deArges este leaganul ortodoxiei romanesti.Kiril este un patriarh sovietic .
Cel care se aseaza primul la comentarii(ca musca)sa stie prin actiunile sale de caritate,prin gradinite,scoli,burse acordate Soros este mai aproape de lucrarea Domnului.
Kiril este doar un kgb-ist batran in vesminte de popa.

Mulțumesc pentru răspuns!

Ai făcut precizările necesare și suficiente.Chiar mă mandresc că sunt mușcelean,cu toate atacurile din aceste vremuri,care ne-au lăsat și fără un adevărat brand de țară dar și cu plecări masive de populație, aducandu-ne in schimb,o mulțime de "voiajori" alegători de lideri in urbe,necompetitivi și departe de a ne aminti de cei doi Basarabi cu mormintele din Manăstire,Nicolae fiind și cel care ne-a dus către ortodocși.Colinele și Raul Targului,ar fi putut să intre in concurs și cu cele ale Romei și cu Tibrul,dacă in loc să dăm inapoi,ne urmam creșterea incepută acum aproape trei decenii...
O zi bună și plină de speranță in altele și mai bune!

Orbule,

Bine cā ai scris cat de cat corect Kiril, abramburica Dogioaicā l-a englezit: Kirill, stia ea ceva, dar n-a nimerit-o. Poate se scrie Kiriil??!! Hai Dogioaico, la elementarā cu tine!

!

Oradea ?

KGB-istul Chiril

In timpul primului mandat al lui Boris Elțin, Chiril s-a lansat in afaceri profitand de scutirile fiscale acordate Bisericii, de către președintele Rusiei. A inceput cu vanzarea ajutoarelor umanitare occidentale care soseau in Rusia și care erau comercializate de firme care aparțineau Departamentului pentru relații externe, condus de către Chiril. A acumulat o avere colosală, alimentată de importurile de țigări și alcool. De altfel, in acei ani, prin structurile comerciale ale Patriarhiei Moscovei erau importate nu mai puțin de un sfert din totalul țigărilor care ajungeau in Rusia. Dar activitățile comerciale nu se limitau la țigări și alcool, ele mergeau mult mai departe. De pildă, firmele Patriarhiei se ocupau și de comercializarea diamantelor și s-au lansat și in afaceri cu petrol. Mai mult chiar, Departamentul de relații externe a fondat banca “Peresvet", care după peste două decenii de activitate, in vara acestui an, a fost preluată de către Banca “Rosnefti".
Chiril deține un adevărat imperiu locativ: trei palate plus un apartament somptuos in Moscova, o vilă in Elveția, la care se adaugă avion și yacht personale.
Chiril a ajuns să ia apărarea lui Stalin, ale cărui crime “nu trebuie să eclipseze aspectele pozitive" și a subliniat faptul că perioada Marii Terori a fost o epocă de renaștere și modernizare a țării.

 
 

Interesant

Biserica Ortodoxa Rusa ca institutie foarte apropiata lui Putin ajuta statul rus să jefuiască, să umilească și să izoleze cele mai importante victime ale sale – rușii inșiși.

Corectie inseamnă pedeapsă corporală, bătaie.

Pentru indreptarea greselilor se foloseste termenul corectare.

Din pacate

Inca unul care nu are nimic cu Dumnezeu pe care declara ca il reprezinta. Din nefericire biserica ortodoxa si conducatorii ei in cea mai mare parte sunt condusi de materialism, politicianism si alte mizerii, astfel ca ei se reprezinta pe ei si nu mai au nimic sfant. Toti sunt oameni de afaceri si mai mult, asa ca ne putem lipsi de falsitatea lor.
Ce sa mai vorbim si de ai nostri, cati si-au turnat semenii la militie si acum sunt curati si prosperi oameni de afaceri cu sufletul si restul.

 

Interesant

Cel putin astazi, romanii credinciosi se vor inchina la KGB !

 

Mi-e scarba

Stati sa vedeti ce primire va avea acest kgb-ist la aeroport. Sa vedeti de nu i-or intinde covorul rosu cand va cobora din avion. Evident domnul Dragnea and Co. il va intampina cu un zambet pe sub mustata, urandu-i in limba rusa “bun venit". Apoi va urma o sfestanie la sediul mafiei PSD.

 
 

Interesant

In timpul protestelor din iarna 2011-2012, impotriva falsificării alegerilor parlamentare dar și a campaniei prezidențiale, patriarhul a condamat public demostrațiile, i-a trimis inapoi in case pe manifestanți și i-a indemnat să se roage. De altfel, această poziție demonstrează că patriarhul este coerent cu sine insuși. In acea periodă, Chiril a declarat cu mai multe ocazii că “drepturile omului sunt un pretext de a ataca valorile naționale". Iar Occidentul, unde sunt promovate drepturile omului, este in criză, intr-una “foarte profundă". Așa că lumea mai poate fi salvată doar de către ortodocși: “Țările in care majoritatea locuitorilor sunt ortodocși au vocația de a arăta lumii exemplul de construcție al unei economii și unui guvern popular conforme cu principiile și idealurile creștine". Chiril a participat activ in ultimii ani la evoluția represivă și xenofobă a regimului, promovand insistent așa-numita lege de apărare a drepturilor creștinilor. A susținut legea agenților străini și pe cea a organizațiilor indezirabile, adoptarea cărora a dat o lovitură mortală asociațiilor și organizațiilor non-profit din Rusia. Prin discursurile sale, inaltul cler ortodox consolidează percepția indusă de putere că opoziția politică și asociațiile societății civile sunt o veritabilă coloană a 5-a, coruptă de banii Occidentului, că ele promovează valorile civilizației occidentale care sunt incompatibile cu valorile, cultura și civilizația Rusiei.

"rade ciob de oala sparta" Ciudetenu Sudist face

critica !!
Voteza cu doua maini Partidul Comunist al Penalului de telorman si sare in apararea hotiilor si coruptiilor!
BOR este numai masina de propaganda a PCR azi PSD la fel ca si Securistii de servici de pe ziar .com Bengosii si Compania!

 

Romania ??? O tara imputita de cetateni ei!!

"Branza buna in burduf de caine"!
Multimea sa last manipulata de BOR si Comunist...ce vedem azi este numai un episod din multele vazute deja!
Trebuie recunoscut ca Romii au "contribuit" enorm la distrugerea Romaniei!

 

@Hastalavista 09.15

- pai daca "Romii au "contribuit" enorm" , sunt de vina si romanii , ca sunt mult mai multi ca ei ,! si vezi ca sunt rromi si in ardealu' tau idealizat ! :o(((

"Rusia a iesit deja invingatoare in Romania". Ce a invatat Dragnea de la Putin si ce cauta Kirill la Bucuresti? Interviu"

lasa-l bre,Nea Nicule,ca poate locuieste intr-o

casa d'aia,"nationalizata" de Carpaci si are vecini rromi !! .....:))))))......!

niculaeda@ Intrebarea aste mi-a dat de gandit si

mie...dar poate gasim un raspuns impreuna!
Sunt mai multi Romi integrati??
sau mai multi Romani manelizati ...care este parerea ta??
BOR nu a ajutat cu nimic ....Eu nu prea vad Romii in biserica!

""Rusia a iesit deja invingatoare in Romania". Ce a invatat Dragnea

de la Putin si ce cauta Kirill la Bucuresti? Interviu"

"cred ca romanii le fac treaba mult mai bine decat si-ar fi putut imagina vreodata rusii"

- pai d'aia a retras si hrusciov trupele , mergea treaba struna si fara ei , si au lasat si tzara plina de "conserve"!:o((( jorjica ! nu te citeste nimeni tata ! :o(((

 

Din pacate, cam asta e realitatea

Sustinerea pentru Uniunea Europeana a scazut sub 50%, dupa ani de propaganda dura si sustinuta de actuala putere politica (PSD/ALDE) si de trusturile media asociate, Antena 3 si Romania TV in fruntea listei.

Pentru unii ca Dragnea, Tariceanu, Ghita sau Voiculescu un regim autoritar, pseudo-democratic, ca cel al lui Putin, e preferabil. Ziaristii sunt cumparati sau redusi la tacere (in mod fizic!), nu exista nici cea mai mica sanse ca justitia se se apropie de cercul puterii si asa mai departe. Poti sa te bucuri in voie de ce ai acumulat si sa guvernezi la nesfarsit, organizand niste caricaturi de alegeri. De ce ai vrea in UE si in Nato, de ce ai vrea MCV si presiuni/critici continue de la UE si ambasadori? Nu e mai bine sa fii un Putin mai mic si sa calaresti si sa mulgi tara asta fara nicio grija?

Pentru cei care vor sa mai traiasca in tara asta stau si mai cugeta un pic:

- orice rupere de relatii cu UE si Nato e dramatica pentru Romania. Un drum in Belarus, Ucraina sau Moldova va poate convinge rapid. In afara de coruptie si subdezvoltare cronica, o sa gaseasca pe acolo inclusiv tancuri si trupe rusesti. Minunat viitor!

- In UE e atat de rau, incat sunt 3 milioane de romani care lucreaza acolo. Nu in Rusia, nu in Belarus, in Italia si Spania s-au dus. Imaginati-va ce ar insemna eliminarea drepturlui de a calatori, de a invata sau de a munci in UE.

- Mai ganditi ce inseamna iesirea din UE din punct de vedere economic. 70% din schimburile comerciale sunt cu UE. Dincolo ce propaganda cu "colonia UE", in relatia cu vestul UE, Romania e pe EXCEDENT comercial (exportam mai mult decat importam). Suntem pe deficit cu tarile din grupul Visegrad. Ganditi-va ce inseamna iesirea din acest spatiu economic, ca sa nu mai vorbim de fondurile europene puse la dispozitie pentru infrastructura (zeci de miliarde de euro)
- Finalmente, propaganda ruseeasca in stare pura dusa de unii ca george 2: romania colonie, rusii ne ajuta sa ne pastram religia strabuna.

Suntem de 10 ani in UE. Da, de 10 ani! Cum ne-a blocat UE accesul la religie? Am demolat sau am construit biserici noi in perioada asta? A impiedicat UE oamenii sa mearga la biserica, la slujba, a impiedicat aderarea la UE oamenii sa se boteze sau sa se castoreasca la biserica, sa faca pelerinaje religioase, sa faca donatii inlcusiv din fonduri publice pentru catedrala din Bucuresti? Cum de sunt rostogolite atatea minciuni in spatiul public si oamenii mai si cred asta.

Oricine isi imagineaza ca Romania poate sa stea in "doua luntrii" greseste grav. Nu avem resursele si pozitia Elvetiei. Trebuie sa alegem si ce alegem o sa afecteze dramatic viitorul pe care o sa il aiba copiii nostri. Alegem sa revenim in spatiul gri-tampon, ca o anexa a Rusiei? Eu unul nu am de gand sa traiesc intr-un tara asemanatoare Belarusului.

De fapt, hai sa o spunem in mod direct: oricine militeaza pentru indepartarea de UE si de structurile vestice lucreaza fatis impotriva Romaniei, asta e realitatea.

 

v_sile@ foarte clar explicat...ma alatur 100%

pacat ca cei ce ar trebuia sa citesca si sa gandesca incotro
merge Romania nu sunt capabili de a citi cele scrise de Dv.
manipulatorii sunt de mult la "munca" necuratului draknea!
Si banul necurat duce tara in directie gresita de care multi
sunt ispititi!

Mă alătur si eu 100% lui v-sile (10:10), in

special cand spune: "Finalmente, propaganda rusească in stare pură dusă de unii ca george 2: romania colonie, rusii ne ajută să ne păstrăm religia străbună".

rusii mai destepti

ne-au lasat cu proletariatul
si ne-au luat cu ortodoxia. aia pravoslava ca autokefala romana nu mai este buna.
Слава богу!

Nea Vasile,

Excelent, nu se poate adauga mai nimic la ce ai spus! Decat un lucru:
Pacat ca sunt prea multi romani care nu gandesc ca tine...de fapt ei nu gandesc...ma opresc aici.

Seria deconspirarii continua...

... chiar asa, tovarasa spalatoreasa sekurista IED/Racaru? ... pai se poate... Scoateti de la naftalina chiar toti acoperitii-descoperiti ? ... Mai rasfirati, baieti mai rasfirati ... si "luati lumina" de la PokemonulSuprem imbracat in geaca rosie ... nu mai faceti "acte de binefacere" deontoloage, ca ramaneti fara acoperiti, chiar daca "lupta de clasa" a ajuns "pe cele mai inalte culmi ale progresului si civilizatiei" sekuriste...
Of, of si mai, mai ... ce dor va este de "fostii" tovarasi comunisti: ei erau cu ideologia si voi "bratul armat" al "clasei munctioare privilegiate (comunisti + sekuristi)" ...
Acum, de la "disparitia" / disiparea acestora (comunistilor) in campul tactic, ati ramas singuri cu ambele sarcini pe cap (ideologie + bata) pentru a duce mai departe stindardul Sekurist ...

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor