Rusia se pregateste de lansarea-test a rachetei hipersonice Zircon, destinata Fortelor Navale

Duminica, 01 Noiembrie 2020, ora 16:16
5064 citiri
Rusia se pregateste de lansarea-test a rachetei hipersonice Zircon, destinata Fortelor Navale
Nava militara a Rusiei/Pixabay

Agentia de presa rusa Tass a informat duminica, 1 noiembrie, ca lansarea-test din luna noiembrie a rachetei hipersonice Zircon va fi efectuata la o distanta de aproximativ 1.000 de kilometri, asupra unei tinte navale.

"Potrivit planului de teste, in luna noiembrie, va avea loc o lansare a rachetei hipersonice Zircon asupra unei tinte navale, ce va imita o nava de lupta a adversarului conventional. Lansarea va fi efectuata de la bordul fregatei Amiral Gorshkov a Flotei de Nord", arata sursa citata, potrivit publicatiei DefenseRomania.ro.

Dupa cum a anuntat la inceputul lunii octombrie o alta sursa din cadrul Complexului Militar Industrial, prima fregata Proiect 22350, Amiral Gorshkov, va efectua, pana la sfarsitul anului, inca trei lansari ale rachetei hipersonice Zircon, inclusiv asupra unei tinte care va imita un portavion.

Pe 07 octombrie, seful Statului Major General al Fortelor Armate ale Federatiei Ruse, general de armata Valery Gherasimov, l-a informat pe presedintele Vladimir Putin ca, pe 06.10.2020, de la bordul fregatei Amiral Gorshkov a fost efectuata lansarea unei rachete Zircon, la o distanta de 450 de kilometri. Nava a lansat racheta din Marea Alba, asupra unei tinte navale aflate in Marea Barents. Viteza rachetei a atins aproximativ opt Mach (un Mach este egal cu viteza sunetului), la o altitudine de 28 de kilometri.

Potrivit sursei citate, "specialistii rusi au planificat un total de aproximativ 10 lansari-test ale noii rachete hipersonice cu bazare navala Zircon (3M22), care vor fi efectuate in perioada 2020-2021. Sapte sau opt dintre acestea vor avea loc de la bordul fregatei Amiral Gorhkov a Flotei de Nord, iar alte doua sau trei de pe submarinul Severodvinsk (Proiect 885, clasa Yasen), din care cel putin una din imersiune".

Pana in prezent, au fost efectuate cel putin doua lansari de pe fregata Amiral Gorshkov, una la inceputul lunii ianuarie (asupra unei tinte terestre) si una la inceputul lunii octombrie (asupra unei tinte navale). Desi reprezentantii rusi nu au confirmat acest lucru, este posibil ca o alta lansare sa fi avut loc in perioada aprilie-mai 2020.

Este planificat ca racheta sa atinga o viteza de aproximativ noua Mach si sa poata lovi tinte terestre si navale la distante de peste 1.000 de kilometri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment sumbru al unui cunoscut istoric: ”Putin va ataca un stat NATO. Vă dau în scris”
Avertisment sumbru al unui cunoscut istoric: ”Putin va ataca un stat NATO. Vă dau în scris”
Istoricul Armand Goșu, expert în istoria politică a Rusiei, a declarat într-un interviu că nu are „nicio îndoială” că Putin va ataca un stat membru NATO, singurele necunoscute fiind...
Extrema dreaptă din Germania pune Berlinul în alertă: ”AfD continuă să se poarte ca o prelungire a statului terorist Rusia”
Extrema dreaptă din Germania pune Berlinul în alertă: ”AfD continuă să se poarte ca o prelungire a statului terorist Rusia”
Ascensiunea și legăturile presupuse cu Rusia ale partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) pun în alertă oficialii din Berlin. ”AfD continuă să se poarte ca o...
#stiri internationale, #Rusia, #test, #racheta supersonica, #Vladimir Putin, #Securitate, #Marea Neagra , #Rusia