Un vechi rival ii prezice sfarsitul lui Putin: Vrea sa-si pastreze puterea cu pretul razboiului!

Vineri, 24 Iulie 2015, ora 09:25
6996 citiri
Un vechi rival ii prezice sfarsitul lui Putin: Vrea sa-si pastreze puterea cu pretul razboiului!
Foto: Twitter/Mihail Hodorkovski

Vladimir Putin va face un pas inapoi in 2019 si nu va mai fi presedintele Rusiei, a anticipat fostul oligarh al petrolului si unul dintre cei mai proeminenti critici ai Kremlinului, Mihail Hodorkovski.

Intr-un interviu acordat publicatiei ruse Sobesednik, opozantul Moscovei a declarat ca "era Putin" se apropie de sfarsit, vorbind, de asemenea, despre conflictul din Ucraina si posibiliatea izbucnirii unui razboi intre Rusia si Occidenti, arata Newsweek.

Justitia lui Putin: Un vehement adversar politic, anchetat pentru o crima de acum 17 ani

"Rusia traieste in epoci lungi de 15-16 ani. Era lui Putin, dupa estimarile mele, se va termina pana la finalul lui 2015. Sfarsitul erei nu inseamna, bineinteles, plecarea sa imediata", a spus Hodorkovski.

Potrivit omului de afaceri, Putin isi va duce la sfarsit mandatul actual de presedinte, cel de-al treilea, care se termina in 2018, si chiar va candida din nou la cea mai inalta functie din Rusia.

"Se presupune ca Putin va candida la alegeri si va castiga. Din punctul meu de vedere, cel mai probabil scenariu este victoria lui Putin la alegerile din 2018 si plecarea sa de la putere in mai putin de un an", a mentionat acesta.

Hodorkovski este de parere ca Vladimir Putin traieste intr-o alta realitate si ca atitudinea si actiunile sale sunt imprevizibile si irationale.

"Daca va crede ca nu exista nicio alta varianta pentru pastrarea puterii in afara de razboi, atunci razboiul este posibil", a declarat fostul oligarh, adaugand ca, in opinia sa, sansele izbucnirii unui razboi nuclear sunt mici, insa un conflict militar intre Rusia si Occident este posibil in Ucraina, daca Washingtonul trimite arme Kievului.

Fostul oligarh traieste in exil in Elvetia de cand a fost eliberat, in 2013, din inchisoare, unde a executat o pedeapsa de zece ani pentru evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare.

Mihail Hodorkovski este liber sa se intoarca in Rusia - s-a intalnit cu fiul sau cel mare

Toate aceste acuzatii si condamnarea lui Hodorkovski au fost vazute ca o pedeapsa pentru criticile aduce in mod public presedintelui rus Vladimir Putin. Hodorkovski a declarat, totusi, ca este dispus sa se intoarca in tara natala si sa conduca Rusia.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sfarsit Putin, #sfarsit Putin opozant, #Mihail Hodorkovski Putin, #razboi Rusia Occident , #Rusia