UNIAN: Putin, arma de distrugere psihologica in masa

Marti, 13 Ianuarie 2009, ora 22:07
3971 citiri
UNIAN: Putin, arma de distrugere psihologica in masa

Rusia are o noua arma, adaptata tehnologiilor ultramoderne - adversarul nu este omorat, ci este speriat de moarte, scrie agentia ucraineana UNIAN, intr-un comentariu despre conflictul pe tema gazului, precizand ca aceasta "arma de distrugere psihologica in masa" se numeste Vladimir Putin.

"Razboaiele gazelor" duse de Rusia cu fostele republici sovietice incep sa devina un semn prost sub care incepe fiecare an nou, scrie UNIAN. Gazprom, care se pozitioneaza tot mai des ca o subdiviziune a puterii ruse, nu organizeaza doar operatiuni speciale pe teritoriile invecinate, dar rezolva si probleme legate de mentinerea rolului Rusiei pe scena.

Spectaculosul "solo la robinet" al Moscovei nu este doar o incercare de a impune tarilor europene sa tina cont de apetitul in crestere al Gazprom, dar si un atac politic eficient.

"Daca vreti, este un raspuns asimetric la semnarea de catre Ucraina si Georgia a Cartei privind parteneriatul strategic cu SUA. Este evident ca prin acest document Washingtonul a incercat sa indulceasca celor doua republici postsovietice pastila amara a neprimirii MAP (Planul de actiuni in vederea aderarii la NATO - n.r.).

Este la fel de evident si faptul ca Moscova nu si-a putut permite sa se opreasca aici. In consecinta, Ucraina a fost transformata intr-o tinta, iar atacul Moscovei a fost regizat in conformitate cu tehnologiile ultramoderne - adversarul nu este omorat, dar speriat pana la moarte", scrie agentia UNIAN.

Comentariul aminteste ca urmatoarele alegeri prezidentiale sunt planificate pentru iarna viitoare si factorul energetic poate deveni "cu mult mai influent decat banala falsificare a buletinelor de vot". Prin lupta "victorioasa" pentru gazele rusesti, Kremlinul, in coalitie cu Gazprom, nu doar "intareste muschii" monopolului rus pe fundalul crizei financiare globale, dar in paralel mai si arata poporului obisnuita "imagine a dusmanului".

Moscova incearca sa distraga atentia de la propriile probleme economice

UNIAN considera ca puterea de la Moscova incearca sa distraga atentia de la propriile probleme economice, accentuand existenta unor fenomene de criza in economiile statelor invecinate si amplificandu-le in masura posibilitatilor.

Rusia poarta in prezent de facto un razboi cu Ucraina pe dimensiunea informationala si energetica "aplicand chiar si arma de distrugere psihologica in masa - pe premierul Vladimir Putin", scrie UNIAN.

"Confesiunile domnitorului de ieri de la Kremlin socheaza ascultatorul nepregatit, iar tonalitatea declaratiilor a depasit de mult limitele bunului simt diplomatic. si, judecand dupa activismul lui Vladimir Vladimirovici, miza este una care merita", comenteaza UNIAN. Nu este de mirare, continua agentia, ca Rusia incearca sa-si solutioneze problemele etalandu-si rolul de supraputere energetica care isi poate permite sa domine in spatiul postsovietic.

"Mai rau este insa altceva - incapacitatea elitei nationale ucrainene de a se consolida, manifestata deosebit de evident in ultimele zile, demonstreaza sa amenintarile la adresa suveranitatii si santajul economic se transforma din figuri de stil intr-o realitate ucraineana cruda.

O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
În Europa a fost încălcat un tabu: în urmă cu doar câteva luni, ar fi fost de neconceput ca liderii europeni să propună trimiterea trupelor lor în Ucraina. Dar, recent, președintele...
#Vladimir Putin, #arma distrugere psihologica, #criza gaz, #Ucraina, #Europa , #Rusia