Zeci de mii de oameni, intr-un singur glas: "Putin, afara!" (Galerie foto & Video)

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 17:38
5360 citiri
Zeci de mii de oameni, intr-un singur glas: "Putin, afara!" (Galerie foto & Video)

Zeci de mii de rusi s-au adunat, sambata, intr-o piata din apropierea Kremlinului si au strigat, intr-un glas, "Putin, afara!". "Rusia va fi libera" si "Putin este un hot", au mai scandat rusii.

Potrivit organizatorilor, 50.000 de oameni au iesit la chemarea Opozitiei, care protesteaza astfel fata de rezultatele alegerilor de duminica trecuta, in timp ce politia estimeaza ca numarul lor se ridica la 25.000, relateaza RIA Novosti.

Adunarea de sambata este considerata un adevarat test pentru autoritatile de la Moscova, aflate sub "lupa Occidentului" dupa ce sute de protestatari au fost arestati, in cursul saptamanii.

In ultima saptamana, fortele de ordine au retinut 1.600 de protestatari la Moscova si Sankt-Petersburg.

Protestele la nivel national intervin la o zi dupa ce Comisia Electorala Centrala a anuntat rezultatele finale oficiale ale alegerilor din 4 decembrie, care acorda Rusiei Unite 238 de locuri din cele 450 ale Dumei de Stat.

Primavara rusa sau un nou Razboi Rece?

Rusia Unita a obtinut putin sub 50 la suta din votul popular, dar are majoritate absoluta gratie redistribuirii.

In ciuda masurilor de securitate fara precedent, premierul Vladimir Putin a precizat, cu o zi inainte de marea manifestatie de sambata, ca respecta "dreptul rusilor de a se aduna si de a-si exprima viziunile politice".

Cu toate acestea, acelasi Putin a avertizat ca "fortele de securitate sunt mandatate sa foloseasca toate mijloacele legale pentru mentinerea ordinii publice". Pana la amiaza, politia retinuse numai cinci protestatari, potrivit sursei citate.

Aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat, sambata, in orasul rus Sankt-Petersburg pentru a contesta rezultatele alegerilor legislative castigate de partidul premierului Vladimir Putin.

Mii de persoane protesteaza si in Extremul Orient rus, in cadrul zilei de mobilizare pentru denuntarea rezultatelor alegerilor desfasurate duminica trecuta.

"Anulati scrutinul!", au strigat circa 500 de manifestanti la Vladivostok. La Habarovsk, tot in Extremul Orient rus, au protestat circa 400 de persoane. Manifestatii similare au avut loc in mai multe orase din Siberia, dar si in regiunea Urali.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...