Putin: Nord Stream este sigur din punct de vedere ecologic

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 21:30
1471 citiri
Putin: Nord Stream este sigur din punct de vedere ecologic

Premierul rus Vladimir Putin a declarat miercuri ca proiectul gazoductului Nord Stream, ce va transporta gaze naturale din Siberia catre Europa pe sub Marea Baltica, este fiabil si sigur din punct de vedere ecologic.

"Sunt sigur ca Nord Stream va deveni o ruta fiabila, sigura din punct de vedere ecologic si continua pentru aprovizionarea Europei cu hidrocarburi, sustinand stabilitatea energetica a intregului continent european", a afirmat Putin, potrivit Ria Novosti.

Premierul rus a facut aceste declaratii cu ocazia unui summit in Helsinki, unde a discutat cooperarea bilaterala cu oficiali din Finlanda, Lituania, Danemarca si Norvegia. Putin a sustinut ca securitatea ecologica a fost o prioritate a proiectului inca din primul moment.

Potrivit premierului rus, circa 100 milioane euro au fost cheltuite pentru evaluarea impactului ecologic asupra zonei prin care va trece gazoductul, ce masoara peste 40.000 de kilometri patrati. "Proiectul a avut un grad mare de deschidere si transparenta", a spus Putin.

Conducta va tranzita apele teritoriale a cinci state, toate acestea dandu-si acordul pentru proiect.

Merkel le cere statelor din UE sa sustina proiectul Nord Stream

Grupul Gazprom a semnat contracte de aprovizionare pe termen lung, prin intermediul Nord Stream, cu mai multe state din Uniunea Europeana, printre care Germania, Danemarca, Olanda, Belgia, Franta si Marea Britanie.

Potrivit consortiului Nord Stream AG, infiintat in 2005, cu scopul de a derula studiile de fezabilitate a proiectului si de a construi conducta, Nord Stream "se angajeaza sa protejeze ecosistemul Marii Baltice".

Putin asigura ca South Stream va fi terminat inaintea Nord Stream

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Vladimir Putin Nord Stream, #Nord Stream ecologic, #Putin ecologic Nord Stream , #Siberia