Prima declaratie a Iuliei Skripal, fiica spionului otravit: Important este ca am supravietuit

Joi, 05 Aprilie 2018, ora 17:35
7851 citiri
Prima declaratie a Iuliei Skripal, fiica spionului otravit: Important este ca am supravietuit

Viktoria Skripal, nepoata fostului spion rus Serghei Skripal, sustine ca a discutat telefonic cu Iulia Skripal, care i-a transmis ca e in stare buna si ca va fi externata in curand din spital.

Inregistrarea convorbirii telefonice a fost publicata de postul de televiziune Rossiya-1, dar veridicitatea materialului audio nu a fost deocamdata verificata.

Potrivit acestei inregistrari, Viktoria Skripal a informat-o pe Iulia ca planuieste sa vina la Londra, dupa ce va obtine viza, iar fiica lui Serghei Skripal a raspuns "nimeni nu-ti va acorda o viza".

"Serghei este bine. Ne recuperam... important este ca am supravietuit si ca nu a fost facut niciun rau ireparabil. Voi fi externata in curand din spital. Totul este in regula", a mai spus Iulia Skripal.

Viktoria Skripal a precizat ca pastreaza legatura cu ambasadorul Rusiei la Londra, Alexandr Iakovenko, pentru a obtine un pasaport valid, dar ca autoritatile britanice nu i-au oferit nicio asigurare ca va putea sa o vada pe Iulia Skripal.

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel in cadrul serviciului militar rus de informatii (GRU), si fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost gasiti inconstienti in orasul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Cei doi au fost atacati cu o substanta neurotoxica, iar Serghei Skripal se afla in stare grava.

SUA, Canada, Australia si 17 state membre ale Uniunii Europene au decis sa expulzeze diplomati rusi ca reactie la atacul neurotoxic din Marea Britanie, despre care se crede ca ar fi fost orchestrat de Moscova. Ca raspuns, autoritatile de la Moscova au luat masuri similare, respingand toate acuzatiile.

Prin intermediul unui comunicat furnizat de politia metropolitana din Londra, Iulia Skripal a transmis ca atacul cu o substanta neurotoxica in orasul englez Salisbury a reprezentat "un episod care dezorienteaza".

"Mi-am recapatat cunostinta acum o saptamana si sunt fericita sa spun ca puterea mea creste in fiecare zi. Sunt sigura ca sunteti de acord ca acest intreg episod te dezorienteaza si sper ca veti respecta intimitatea mea si a familiei mele in perioada de convalescenta. Apreciez grija pe care mi-o poarta mai multe persoane si mesajele pe care le-am primit. Totodata, as vrea sa multumesc personalului spitalului din Salisbury pentru atentia si profesionalismul lor", a spus fiica fostului spion rus Serghei Skripal.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...