Putin lauda agentia de spionaj acuzata ca a incercat sa il asasineze pe Serghei Skripal

Vineri, 02 Noiembrie 2018, ora 21:47
3434 citiri
Putin lauda agentia de spionaj acuzata ca a incercat sa il asasineze pe Serghei Skripal

Presedintele rus, Vladimir Putin, a laudat calitatile si "abilitatile unice" ale spionilor militari ai Rusiei vineri, un semn de sustinere fata de o agentie de spionaj pe care Occidentul a acuzat-o de mai multe atacuri.

La o ceremonie care marcheaza centenarul agentiei de spionaj GRU a Rusiei, Putin i-a laudat pe membrii sai pentru coordonarea unor operatiuni speciale curajoase si a declarat ca sunt un model pentru generatiile viitoare, scrie Reuters.

Marea Britanie a acuzat GRU ca a incercat sa il otraveasca pe fostul spion rus Serghei Skripal si pe fiica sa in orasul englez Salisbury. De asemenea, Olanda a acuzat agentia ca a incercat sa atace cibernetic agentia mondiala pentru monitorizarea armelor chimice iar serviciile secrete americane au acuzat GRU de amestec in alegerile prezidentiale americane din 2016. Rusia a negat toate aceste acuzatii.

"In calitate de comandant suprem, bineinteles ca stiu de abilitatile voastre unice, inclusiv cand vine vorba de operatiuni speciale. Sunt increzator privind profesionalismul si curajul vostru si ca fiecare dintre voi va face ceea ce este nevoie pentru Rusia si poporul nostru", a afirmat Putin.

El a adaugat ca membrii organizatiei sunt un exemplu pentru o generatie viitoare de spioni militari, facand referire la disponibilitatea lor de a sacrifica totul pentru tara.

Vorbind la o ceremonie inchisa, in Moscova, care a fost televizata pe postul national de televiziune, Putin a multumit membrilor organizatiei si pentru "rolul lor imens" jucat in eliminarea liderilor militantilor din Siria.

El a vorbit si despre nevoia de a ajuta agentia sa creasca si sa isi imbunatateasca capacitatile.

GRU a fost in centrul atentiei dupa ce doi barbati pe care Londra ii acuza ca l-au otravit pe Skripal au recunoscut ca au fost in Salisbury in ziua atacului, dar au afirmat ca erau acolo in calitate de turisti, pentru a vizita catedrala orasului.

Putin, un fost spion care a lucrat ca director al serviciului de spionaj intern inainte sa fie presedinte, isi arata constant sustinerea fata de serviciile secrete ale Rusiei. In 2010, el si-a amintit cum s-a intalnit cu mai multi agenti rusi care au fost arestati pentru spionaj in Statele Unite si a cantat alaturi de ei melodii patriotice dupa ce s-au intors in Rusia.

GRU a fost infiintat ca fiind Directoratul Inregistrarii in 1918 dupa revolutia bolsevica. Vladimir Lenin a insistat ca organizatia sa fie independenta de alte servicii secrete.

Citeste si:
Florin Cîțu susține că se va opune oricărei tentative a PSD de renegociere a PNRR: „Aruncăm la coș 30 de miliarde de euro”
Florin Cîțu susține că se va opune oricărei tentative a PSD de renegociere a PNRR: „Aruncăm la coș 30 de miliarde de euro”
Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat joi, 27 ianuarie, că o renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este imposibilă, deoarece asta ar însemna pierderi de 30...
AUR, pe locul 2 în intenția de vot a românilor în ianuarie 2022. Cum se explică ascensiunea partidului lui George Simion
AUR, pe locul 2 în intenția de vot a românilor în ianuarie 2022. Cum se explică ascensiunea partidului lui George Simion
Partidul extremist AUR se află pe locul 2 în intenția de vot a românilor în luna ianuarie 2022, cu 20,6%, imediat sub PSD, care a ajuns la 34,3%, se arată într-un sondaj de opinie al Inscop...
Comentarii