Ziare.com

Putin compara comunismul sovietic cu crestinismul si mumia lui Lenin din Piata Rosie cu moastele sfintilor: Cu ce este el diferit?

Duminica, 14 Ianuarie 2018, ora 19:30

   

Putin compara comunismul sovietic cu crestinismul si mumia lui Lenin din Piata Rosie cu moastele sfintilor: Cu ce este el diferit?
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a comparat mumia lui Vladimir Lenin, expusa in Piata Rosie din Moscova, cu moastele sfintilor crestini, in filmul documentar Vaalam, din care au fost difuzate cateva fragmente pe pagina web a Radioteleviziunii Ruse, informeaza duminica EFE.

"Pe Lenin l-au pus intr-un mausoleu. Cu ce este el diferit de relicvele sfintilor pentru ortodocsi si, in general, pentru crestini?", s-a intrebat retoric seful statului rus, care a declarat ca partizanii inhumarii mumiei lui Lenin ii spun ca in lumea crestina nu exista traditia de a nu ingropa ramasitele umane. "Cum sa nu? Mergeti la Muntele Athos (Grecia) si veti vedea ca exista relicve de sfinti", a sustinut el.

Liderul de la Kremlin a atras atentia ca puterea sovietica "nu a inventat nimic nou, ci pur si simplu si-a adaptat la propria ideologie ceea ce umanitatea inventase deja cu mult timp in urma".

Putin a adaugat ca ideologia comunista si crestinismul sunt similare, deoarece conceptele egalitatii, fraternitatii si justitiei sunt inscrise in Sfintele Scripturi.

Potrivit mai multor sondaje, circa 60% dintre rusi sunt in favoarea inhumarii ramasitelor pamantesti ale fondatorului Uniunii Sovietice, insa Kremlinul asigura ca inhumarea mumiei lui Lenin nu este un subiect pe agenda sa.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3896 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
23 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Putin are dreptate partial de data asta. I-as da 5 + 5 puncte

pentru ca pune degetul pe rana.
Comunismul este o religie, dar nu are nimic in comun cu crestinismul.
Este o religie pentru ca:
- 1) Are un templu central (Mumia lui Lenin, Mausoleul-muzeu al lui Mao, al familiei Kim...).
- 2) Um profet de idolatrizat pentru populime.
- 3) O carte de capatii (Cartea Rosie, Mein Kampf, Capitalul, Romania pe drumul..., empiriocriticism...)
- 5) Un ritual
-4) Bibliografii dubioase.
-5) Lupta permanenta cu alte religii si secte.

Dar difera total de crestinism.
Nici o asemanare cu Noul Testament, care invita la iertare, pocainta, si ajutorul aproapelui.
Nici cu vechiul Testament, care spune sa nu ucizi.
In fine, Cartea Drepturilor omului, pornita de englezi avum 1.000 de ani, si completata stralucit de Revolutia Franceza si O.N.U. in 1946 adauga concepte noi, compatibile cu crestinismul:
- Libertatea religiei
- Egalitatea cetatenilor
- Egalitatea femeii

 

Ateism comunismul materializarea fortei răului satanic

De unde le vine comunistilor această fortă a puterii răului? De unde altundeva decat dintr-o ură desăvarșită a satanismului, fată de om in general si fată de crestini in special!

Desi marxistii se prezintă lumii, ca fiind liber cugetători, avand intodeauna pretentia de a fi doar atei, adică oameni liberi de orice nematerialitate, oameni pentru care nu există nici cer, dar nici iad, iată că atunci cand sunt pusi de viată in situatii de maximă confruntare, sub limita umanului, isi pierd măstile de atei si vedem limpede apărand de sub ele, ranjetul blestemat al satanei.

Nu este defel un lucru nou acela că, in numele libertătii de exprimare, abuzată si transformată intr-un libertinaj al nerusinării, el devine batjocură obscenă a religiei si credintei crestine, hulă de Dumnezeu, denigrare, injosire si prigoană a crestinilor, dar si a oamenilor care resping minciuna si manipularea marxist-comunist-satanistă. Stim din recenta istorie a gulagurilor comuniste, că pentru comunisti, viata omului nu are nicio valoare.

Uitati-vă cu atentie la ceea ce face o mare parte a clasei politice de azi si veti recunoaste multe principii marxist-leniniste ale religiei sataniste, care la fel ca in urmă cu 100 de ani, au miscat gloatele populare spre dezastru.

Marxism-comunismul satanist este incă viu printre noi. El se manifestă prin purtătorii lui de cuvant, imbrăcați in intr-o nouă haină a unei manipulări perfecte.

Si in vremile noastre, atat satanistii declarați, cat si ateii cu măsti marxist-comuniste căzute in ‘89, sunt la fel de inversunati impotriva crestinismului in special, impotriva omului in general, precum inaintasii lor de seamă, Marx-Engels-Lenin si ceilati purtători de cuvant satanic.

“Doresc să mă răzbun pe Cel care domneste deasupra tuturor", spunea Marx in poemul său din tinerețe, "Strigătul unui deznădăjduit". Marx, ca si Satan de altfel, nu-L neagă pe Dumnezeu. Tot el isi mărturiseste pe față in Manifestul Partidului Comunist ura satanică desăvarsită: “Noi purtăm război tuturor ideilor proeminente de religie, stat, tară, patriotism. Ideea de dumnezeu este fundamental pentru o civilizatie pervertită. Ea trebuie distrusă... Nu există decit o singură metodă pentru a scurta chinurile, agoniei vechii societăti si durerile nasterii celei noi si anume: terorismul revolutionar."

Lenin este primul satanist care pune in practică ideea satanică de comunism. El afirmă că “Ateismul este parte integrantă a marxismului. Marxismul este materialism. Trebuie să combatem religia.Trebuie să folosim orice siretlic, truc, perfidie, ilegalitate, minciună".

Putin le folosește pe toate, nu știm dacă pentru ultima oară in istoria omenirii, dar știm că la cel mai inalt nivel al terorismului revoluționar, pus in practică pentru prima oară de Lenin.

 

Adevarul

Domnule Putin de ce nu cedati benevol banii si averile pe care le aveti poporului rus daca il tot venerati pe Lenin ?

 

"mumia lui Lenin din Piata Rosie cu moastele sfintilor"

Interesant cum mai toți marii criminali au incercat să-și justifice crimele prin religie.
Hitler, catolic prin naștere, dar fără nimic creștin in el, justifica prigoana evreilor in 'Mein Kampf' ca fiind in 'slujba operei Domnului'...
Stalin, probabil cel mai mare criminal din istorie,
era cat pe ce să se facă popă, mai mult la dorința mă-si, o femeie foarte evlavioasă, iar cu puțin timp inainte ca mă-sa să moară, ii mărturisea că se simte ca un țar, dar demola biserici ca pe castele de nisip.
Piticania de Putin la randul lui se crede trimisul lui Dumnezeu pe pămant și consideră că (,) crimele comunismului au la bază 'ideile bune' ale Bibliei, venerand in acest timp mumia unui deranjat ca Lenin, sau pe criminalul de Stalin, pe care il consideră "un lider eficient".

Cat despre ai noștri "credincioși" Iliescu, Dragnea, șamd, asta e o discuție de sine stătătoare, despre fariseismul religios al politicienilor autohtoni...

Da, doamna DianaTudor !

Este o blasfemie sa pui comunismul alaturi de crestinism.

KGB este stat in stat - deep state - papusa matrioska din

interior - kaghebistii ii venereaza pe Piotr Rakovski si Felix Dzerjinski - ii doare la brisca de lenin si ceilalti gogomani

Daca e vreo comparatie cu crestinii, atunci de ce

ne turnau la Comitetul de Partid si la Biroul Organizatiei de Baza pe cei care ne duceam la biserica ?

Pauza s-a terminat, capul la fund!

Trollii sa se pregateasca pentru inca 100 ani de comunism :)

 

comunismul a fost infaptuirea utopiei crestine

orice utopie este ademenitoare si straluceste doar in teorie; practica o omoara - Stalin s-a prins primul de smecherie; din seminarist ortodox a devenit conducatorul urss, deoarece a inteles inaintea altora ca comunismul este crestinismul adus pe pamant - ca fapt divers, atat in crestinism cat si in comunism, poporul este considerat a fi o turma de vite, fiind educat in acest sens

 

Ai uitat (sau mai degraba nu ai stiut)...

de perioada cand Stalin, dupa raspopeala, a devenit talhar si terorist...culminand cu activitatea de criminal (si-a omorat propriul unchi)!

stalin l-a sufocat pe lenin cu perna conform

principiului natural "stapanesti ceea ce ucizi" si a preluat conducerea partidului, eliminandu-i fizic pe toti contracandidatii - asa e la comunisti, seful haitei isi ucide pretendentii

Pai daca

Comunismu,e crestinismu,Lenin,cu moastele...pai cine e d iavolu....ca sa fie complet....iar un comunist adevarat,sau ma rog crestin,trebuie sa mearga sa pupe moastele...fara geam protector....ca sa fie un exemplu pt ceilalti comunisti....

 

Pentru cine studiază istoria imaginarului sunt evidente asemănările

dintre ideologia comunistă si crestinism: partidul e biserica, si are intotdeauna dreptate, ereticii sunt excomunicati (sau mai rău), Lenin (Stalin etc.) au fost pe post de Papi, infailibili, Legile Istoriei, implacabile, jucau rolul lui Dumnezeu ca motor al societătii, autocritica (spovedania), sfarsitul istoriei prin instaurarea dreptătii si egalitătii, frătia universală si, iată, cultul moastelor, etc. Diferenta ar fi aceea că ideologia comunistă promitea Raiul pe pămant, in timp ce crestinismul il promitea in viata de apoi.

 

Da spune bre prafiesar ce Sfant crestin cu moastele obiect...

...de veneratie a faptuit ceea ce a faptuit sifiliticul din maosoleu?!?
Fiindca, apropó de crestini, sifiliticul Lenin astepta cu nerabdare ziua in care "ultimul burghez va fi spanzurat cu matzele ultimului popa"! Iar Piticania Atomica poate sa afirme ca ce mi-e sfintii, ce mi-e Lenin!
O afirmatie ca asta da masura "inteligentei" si fariseismului noului Tzar al moskalilor! Se vede ca si-a completat cultura in sedintele de Komsomol!

Du-te prafiesore cu mumia de aici... Mie incepe sa imi fie

deja frica sa nu ma oblige pzdistii sa pup moastele lui dracnea !!! Ptiu...

Intotdeauna am spus ca Ceausescu trebuia sa fie

impaiat.

drept graita Putin, dar...

Zice articolul:"Putin a adaugat ca ideologia comunista si crestinismul sunt similare". Iata o constatare cutremuratoare pe care o intuiam de mult. Dar vin si intreb mai departe, ce putem zice acum despre oamenii supusi, presati, manipulati ideologic, secular, cu dogmele crestine si comuniste? Ce fel de oameni sunt ei? Cat de mult traiesc ei in viziunea realitatii materiale de zi cu zi sau imediat viitoare si nu intr-una sterpa a vietii de apoi, sau a comunismului din marea Comuna universala sau pluriuniversala? Si ne intrebam si miram de ce romanul este atat de milostiv, pasnic, indiferent la ce se intampla in jurul lui.

 
 

 

Intunericul dă buzna, Lumina așteaptă să o ceri

"Putin compara comunismul sovietic cu crestinismul si mumia lui Lenin din Piata Rosie cu moastele sfintilor: Cu ce este el diferit?"

Intunenericul dă buzna să-ți ia viața, impunand inimii satanismul. Lumina așteaptă să o ceri, ca să-ți dea viața veșnică, dăruind inimii credința creștină.

Intunericul care năvălește fără a fi cerut, in casa omului, in țara lui, cu arma, cu pumnul, cu tancul, este dictatură satanist islamistă, satanist nazistă, satanist comunistă, in timp ce Lumina, care te așteaptă cu indelungă răbdare pană in ultima clipă a vieții, să o ceri pentru a ți se dărui, este Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul lumii.

 

esti varza, Putin are dreptate - lumanarea lumineaza da' nu

desteapta - crestinismul este o utopie intunecata a saraciei si suferintei, o boala psihica masochista, un drog social contrafacut, care ramane inofensiv doar atat timp cat nu pretinde conducerea societatii - cand ajung nebunii religiosi la conducere se intampla ca in iran sau ca pe vremea inchizitiei - miscarea legionara cu crimele si criminalii ei s-a nascut ideologic in manastirile ortodoxe - ai auzit de miscarea "rugul aprins"? (adusa in Romania de un calugar rus, probabil agent NKVD) - comunismul este o materializare a crestinismului cu clopote si pasune; un paradis al hotilor, pradatorilor si escrocilor care asupresc si spoliaza gloata de rumegatoare pupatoare de moaste

Se vede ca ai prea multa pasiune ateista...

...si prea multe lacune in cunostinte!
Crestinismul a provocat un imens progres in moralizarea societatilor care l-au imbratisat; gandeste-te la goti, vikingi, unguri, rusi! N-a reusit 100% sa anuleze salbaticia unora, dar in orice caz saltul calitativ a fost URIAS!
De curiozitate, citeste istoria moskalilor din jurul anului 1.000, te cutremuri pur si simplu in fata cruzimilor care aveau loc. Adevarat ca si Ivan cel Groaznic era crestin, dar ce era pe timpul moskalilor pagani era infiorator.

....mda......sovieta.....cam ca crestinismul.........

........io tare l-as intreba pe jgiuzas....."cu ce-au fost mai buni romanii si sovietzii si toate imperiile decat vechii daci, care stateau la oile lor si pe budele lor adinci de 60jde metri ????!!!!"....asta l-ash intreba......si l-ash mai intreba daca a meritat toata sharada geopolitica ????....pun pariu c-o sa-mi raspunda ca rusii....si bulgarii...."a meritat mamaichii, a meritat!".....cum sa nu merite........

 

Stane, crestinismul si-a trait traiul, si-a mancat malaiul

in evul mediu, Europa a fost trecuta prin foc si sabie; se apreciaza ca jumatate din populatia Europei a fost masacrata pentru crestinarea celeilalte jumatati - biserica a avut un rol pozitiv in zorii civilizatiei -
regatul de 1000 de ani promis in apocalipsa a fost imperiul bizantin, care s-a mentinut si a prosperat din 476 dupa caderea imperiului roman de apus, pana in 1453 cand turcii au cucerit constantinopolul - ulterior, toti cei care au incercat sa reinfiinteze acel regat de 1000 de ani au esuat, cel mai recent exemplu fiind al treilea reich al lui adolf hitler care zicea ca acest reich va exista 1000 de ani, insa a fost desfiintat dupa 12 ani - educatia si sanatatea nu mai sunt atributele bisericii ca in evul mediu; oamenii au evoluat - vraciul cu zurgalai mai este necesar doar la cei care inca mai au o mentalitate tribala de colibe de stuf si banane

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor