Putin susține că Rusia a câștigat cursa înarmărilor cu SUA: Ce rachete dezvoltate de Moscova sunt mai rapide decât ale americanilor VIDEO

Sambata, 16 Octombrie 2021, ora 00:30
3602 citiri
Putin susține că Rusia a câștigat cursa înarmărilor cu SUA: Ce rachete dezvoltate de Moscova sunt mai rapide decât ale americanilor VIDEO

Vladimir Putin, care a dat un interviu postului de televiziune american CNBC, la forumul ”Săptămâna energiei” de la Moscova, a afirmat că Rusia a câștigat cursa înarmărilor cu Statele Unite. Liderul de la Kremlin a susținut că țara sa a întrecut America, pentru prima dată în istorie, în privința sistemelor de arme de înaltă tehnologie.

Conform declarațiilor președintelui rus, Statele Unite dezvoltă doar rachete hipersonice, care au o viteză puțin mai mare de Mach 3, pe când Moscova a construit arme similare, mai performante, potrivit Uawire.

”Sistemele noastre zboară cu viteze care ajung la Mach 20. Nu este vorba doar de o racheta hipersonică, este și una intercontinentală. Și acestea sunt deja în dotarea armatei Rusiei”, a spus Putin.

Și alte țări dezvoltă sisteme asemănătoare de rachete hipersonice, precum Statele Unite, China și India.

”Aș dori să vă atrag atenția asupra faptului că noi, având astfel de sisteme, și pentru prima dată în istorie, ne depășim principalii concurenți – în acest caz Statele Unite – în privința sistemelor der arme de înaltă tehnologie. Nu abuzăm cu asta, nu amenințăm pe nimeni”, a declarat președintele rus.

Lovitură a spionajului din Rusia: Agenții Moscovei au furat formula unui vaccin și a fost creat serul Sputnik

Potrivit opiniei lui Putin, cursa înarmărilor s-a reluat după ce Statele Unite s-a retras din Tratatul rachetelor anti-balistice din 2003, pe care Moscova l-a considerat ”piatra de temelie a securității internaționale”.

”Rusia avea în acel moment, doar două posibilități: fie să-și creeze propria apărare anti-rachetă, care costă mulți bani și nu se știe cum va funcționa, fie să dezvolte rachete care să depășească apărarea americană”, a spus liderul de la Kremlin.

Președintele Vladimir Putin, consideră că această cursă a înarmărilor ”nu este din inițiativa noastră”, el adăugând că ”Rusia este gata să desfășoare un dialog constructiv pe această temă”.

Inamicii lui Putin care au murit subit în ultimii 20 ani. Cum "s-au evaporat" în condiții suspecte

Să menționăm faptul că o rachetă hipersonică americană a fost testată de curând, pe 27 septembrie 2021, concepută de DARPA în colaborare cu US Air Force și construită de Raytheon Technologies. Aceasta tip HAWC a atins o viteză de peste 5 Mach, de aproximativ 4.000 de mile pe oră (6437 de kilometri pe oră), conform Pentagonului.

Acest lucru ar însemna că o rachetă hipersonică a SUA lansată din New York ar ajunge la Beijing în doar 1 minut și 40 de secunde, potrivit expertului James Acton, de la Carnegie Endowment, care poate fi văzut în videoclip-ul de mai jos.

Și Rusia a efectuat un test în luna iulie 2021 cu o rachetă hipersonică Zircon lansată în Marea Barents de nava Amiral Gorshkov, care a atins viteza de aproape 7 Mach, aproximativ 8.643 de kiloemtri pe oră.

Citeste si:
Videoconferință Biden-Putin, confirmată pentru marţi, în contextul tensiunilor legate de Ucraina
Videoconferință Biden-Putin, confirmată pentru marţi, în contextul tensiunilor legate de Ucraina
Preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin vor avea marţi, 7 decembrie, o întrevedere prin videoconferinţă, au anunţat sâmbătă Kremlinul şi un oficial al Casei...
Mai este posibilă o nouă Ialta în era lui Putin? ”Ucraina nu poate fi pe masa negocierilor” ANALIZĂ
Mai este posibilă o nouă Ialta în era lui Putin? ”Ucraina nu poate fi pe masa negocierilor” ANALIZĂ
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a ameninţat joi de la tribuna OSCE cu un nou conflict în cazul extinderii NATO spre Est, subliniind că promisiunile de aderare făcute Georgiei şi...