Se lanseaza versiunea ruseasca de Tik Tok, dezvoltata cu sprjinul presupusei fiice a lui Putin

Joi, 24 Decembrie 2020, ora 04:26
2782 citiri
Se lanseaza versiunea ruseasca de Tik Tok, dezvoltata cu sprjinul presupusei fiice a lui Putin
FOTO: Pixabay.com

Holdingul Gazprom-Media, controlat de gigantul producator rus de gaze naturale, va lansa o aplicatie pe modelul Tik Tok, a declarat miercuri directorul grupului, Alexandr Jarov, intr-un interviu pentru cotidianul Kommersant, preluat de AFP.

Gazprom-Media va lansa acest serviciu prin intemediul unei aplicatii denumita 'Ya Molodets' ('Sunt super') pe care a achizitionat-o recent, a spus Alexandr Jarov. Acesta a precizat ca aplicatia 'Ya Molodets' a fost dezvoltata cu sprijinul fundatiei Innopraktika. Aceasta fundatie este condusa de Katerina Tikhonova care, potrivit mai multor mijloace media si Guvernului american, este fiica presedintelui Vladimir Putin.

Presedintele Rusiei adopta o discretie absoluta cand vine vorba de cele doua fiice ale sale si nu a fost vazut niciodata in public cu ele.

Gazprom-Media va utiliza "software-ul acestui proiect pentru a accelera crearea unui nou serviciu video destinat bloggerilor rusi" si care ar urma sa fie lansat in maximum doi ani, a precizat Alexandr Jarov. Aceasta aplicatie va permite partajarea de fisiere video, asa cum este cazul cu Tik Tok, reteaua sociala chineza preferata de adolescenti.

In luna martie a acestui an, Aleksandr Jarov a fost numit in functia de CEO al holdingului Gazprom-Media, dupa ce anterior a fost presedinte al Roskomnadzor, autoritatea rusa de reglementare in domeniul telecomunicatiilor. Aceasta agentie a fost cea care a incercat fara succes sa blocheze serviciul de mesagerie Telegram in Rusia.

Gazprom-Media Holding este cel mai mare holding de media din Rusia cu 38 de canale de televiziune, 10 posturi de radio, un operator de televiziune prin satelit, mai multe edituri si siteuri de Internet. Printre altele, Gazprom-Media detine canalele Pyatnitsa si Match-TV.

Chiar la inceputul acestei luni, Aleksandr Jarov a declarat ca Gazprom-Media va lansa in 2021-2022 doua siteuri similare cu YouTube, dintre care unul pentru fisierele video lungi, pe baza siteului Rutube, care apartine grupului rus. Jarov a precizat ca grupul pe care il conduce lucreaza de aproximativ un an la modernizarea platformei Rutube in ideea de a o face comparabila cu YouTube, in termeni de instrumente. Tot cu aceasta ocazie, Aleksandr Jarov a evocat o posibila lansare a unei a doua platforme pentru fisierele video scurte.

In ultimi ani, YouTube a devenit platforma preferata de numerosi tineri din Rusia pentru a se informa. Fisierele video postate de jurnalistul Yury Dud si de opozantul Alexei Navalnii au inregistrat pana acum zeci de milioane de vizualizari.

Autoritatile de la Moscova si-au sporit controlul asupra internetului in numele luptei impotriva extremismului si terorismului. In schimb, opozitia denunta o tentativa de a controla dezbaterea politica si de a reduce la tacere vocile considerate mult prea critice.

Povestea primului roman care a predat economie la Harvard si a consiliat Guvernul Japoniei. Acum e profesor universitar la Boston si investeste in start-up-uri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment sumbru al unui cunoscut istoric: ”Putin va ataca un stat NATO. Vă dau în scris”
Avertisment sumbru al unui cunoscut istoric: ”Putin va ataca un stat NATO. Vă dau în scris”
Istoricul Armand Goșu, expert în istoria politică a Rusiei, a declarat într-un interviu că nu are „nicio îndoială” că Putin va ataca un stat membru NATO, singurele necunoscute fiind...
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
#tik tok, #putin, #Vladimir Putin, #Rusia , #stiri Vladimir Putin