Ziare.com

UE protesteaza fata de vizita lui Putin in Abhazia

Joi, 13 August 2009, ora 19:39

   

UE protesteaza fata de vizita lui Putin in Abhazia
Uniunea Europeana si-a exprimat joi ingrijorarea fata de decizia premierului rus Vladimir Putin de a merge in Abhazia, "fara sa fi cerut autorizatie din partea Georgiei", si a condamnat vizita.

"Uniunea Europeana considera ca aceasta vizita nu respecta principiul integritatii teritoriale (a Georgiei - n.red.) si nu ajuta eforturile internationale purtate pentru stabilizarea regiunii", a declarat presedintia suedeza intr-un comunicat citat de AFP.

"Uniunea Europeana si-a reiterat sustinerea fata de suveranitatea in integritatea teritoriala a Georgiei", a adaugat Suedia.

Vladimir Putin a promis Anhaziei sustinerea militara si financiara de care ar putea avea nevoie, in cursul vizitei sale in aceasta mica regiune georgiana, a carei indepedenta a fost recunoscuta de Moscova dupa conflictul cu Tbilisi e anul trecut.

De altfel, vizita lui Putin intervine la mai putin de o saptamana dupa implinirea a un an de la conflictul ruso-georgian legat de Osetia de Sud, un alt teritoriu georgian rebel, pe fondul tensiunile exacerbate dintre Moscova si Tbilisi.

Ministerul georgian de Externe si-a exprimat "protestele vehemente fata de aceasta noua tentativa de destabilizare a situatiei si de alimentare a tensiunii din Caucaz".

Ministerul a denuntat intr-un comunicat o "provocare desfasurata in stilul serviciilor speciale sovietice". Este vorba de o "noua dovada ca Rusia continua sa sfideze normele recunoscute international si principiile dreptului international", a conchis el.

Sursa: rNews

Articol citit de 595 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor