Vladimir Putin va fi invitat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, în ciuda interdicțiilor aplicate delegației Rusiei

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 15:25
1649 citiri
Vladimir Putin va fi invitat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, în ciuda interdicțiilor aplicate delegației Rusiei
Xi Jinping și Vladimir Putin FOTO: Facebook/ China.org.cn

Preşedintele rus Vladimir Putin se numără printre cei câțiva demnitari invitați la Jocurile Olimpice de Iarnă din China.

Preşedintele american Joe Biden, care probabil nu ar fi fost invitat oricum, ia în considerare să boicoteze Jocuri Olimpice de Iarnă din cauza situaţiei drepturilor omului din China. Sportivii americani vor participa totuși la competiţie.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian, a declarat marţi presei că preşedintele Xi Jinping şi-a dorit ca "bunul său prieten" Vladimir Putin să asiste la Jocurile Olimpice de Iarnă, care se vor desfăşura între 4 şi 20 februarie, şi că liderul de la Kremlin a acceptat. Xi Jinping a fost prezent, la rândul său, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, în Rusia, în 2014.

"Considerăm că asta va arăta din nou parteneriatul dintre China şi Rusia. Sperăm şi suntem convinşi că sportivii din ţările noastre vor stabili noi recorduri", a spus Zhao Lijian.

Sportivii ruşi vor trebui să concureze ca sportivi neutri, deoarece Rusia ca ţară are interdicţie de participare din cauza unor acuzaţii legate de un program de dopaj sprijin de stat, la Jocurile de la Soci, şi de acoperirea lui ulterioară.

#Xi Jinping, #Jocurile Olimpice China, #Vladimir Putin , #stiri Vladimir Putin