De ce se teme Vladimir Putin în preajma alegerilor din Rusia. Și-a retras în grabă trupele din exercițiul militar comun cu Belarus

Duminica, 19 Septembrie 2021, ora 11:18
4898 citiri
De ce se teme Vladimir Putin în preajma alegerilor din Rusia. Și-a retras în grabă trupele din exercițiul militar comun cu Belarus

Analiștii militari au semnalat faptul că exercițiul strategic comun ruso-belarus Vest-2021 s-a încheiat cu o zi mai devreme decât era planificat. Astfel, în loc de 16 septembrie, așa cum a fost anunțat anterior, acesta s-a încheiat pe 15 septembrie.

În plus, unitățile rusești au început să se retragă în grabă din Republica Belarus, fără să mai aștepte închiderea oficială a manevrelor Vest-2021, care era programată inițial pentru 17 septembrie.

În același timp, pe 14 septembrie, în mod neașteptat, președintele rus, Vladimir Putin, s-a retras în autoizolare. Conform versiunii oficiale, această măsură a fost luată în legătură cu identificarea unor cazuri de infecție cu coronavirus în cercul său apropiat. Rivalii săi politici spun însă că “acesta s-a închis în buncărul său”.

Toate acestea s-au întâmplat chiar înainte de începerea alegerilor pentru Duma de Stat a Federației Ruse.

Ca urmare, se ridică mai multe întrebări legitime. Aceste evoluții sunt întâmplătoare sau sunt legate între ele? Reprezintă acestea o serie de măsuri voluntare înaintea unor evenimente importante planificate sau posibile, care vor afecta situația din țară? Vor fi revolte masive după alegeri și încercări de îndepărtare a liderilor actuali, care necesită prezența trupelor în punctele de dislocare permanentă?

În paralel cu aceste versiuni populare, încheierea prematură a exercițiilor a fost acoperită și cu o justificare oficială. Pe rețelele de socializare circulă masiv o fotocopie a unui ordin al ministrului apărării din Federația Rusă privind revenirea urgentă a trupelor de la exerciții în punctele de dislocare permanentă, ca urmare a situației eidemiologice dificile determinată de răspândirea infecției cu coronavirus.

Cu toate acestea, merită subliniat faptul că, în cadrul exercițiului Vest-2021, pe teritoriul Republicii Belarus se aflau unități aparținând Diviziei 2 Infanterie Moto (divizia de gardă Taman), Diviziei 4 Tancuri (divizia de gardă Kantemirovskaya) și Diviziei 76 Desant Aerian.

În luna august 1991, toate aceste divizii au participat la evenimentele de la Moscova, care au fost organizate de membri ai Guvernului URSS, pentru a preveni prăbușirea Uniunii Sovietice.

De asemenea, trebuie spus și faptul că situația politică din Federația Rusă se încălzește treptat, în legătură cu alegerile parlamentare. Apogeul acesteia se pare că va fi atins după alegeri și acest fapt poate impune conducerii actuale a țării să întreprindă acțiuni îndrăznețe și cu caracter extraordinar, pentru a păstra stabilitatea constituțională în Federația Rusă. Acestea ar putea chiar să afecteze și să determine o ajustare a planurilor de integrare ulterioară a Federației Ruse și Republicii Belarus în Statul Unional.

Răspunsurile la toate întrebările ridicate mai sus vor veni în zilele și săptămânile următoare, în baza evoluțiilor înregistrate în planul evenimentelor interne din Federația Rusă, relatează Defense România.

Citeste si:
Atacatorul Universității din Perm, judecat în incinta spitalului unde este internat după ce i s-a amputat un picior
Atacatorul Universității din Perm, judecat în incinta spitalului unde este internat după ce i s-a amputat un picior
Atacatorul care a omorât la 20 septembrie 2021 opt persoane la Universitatea de stat din Perm, Rusia, a fost plasat în arest preventiv până la data de 13 decembrie. Magistrații au dispus joi,...
Încă două site-uri de știri din Rusia, declarate de autorități „agenți ai străinătății”. Avertismentul lui Putin pentru jurnalistul care a primit Nobelul pentru pace
Încă două site-uri de știri din Rusia, declarate de autorități „agenți ai străinătății”. Avertismentul lui Putin pentru jurnalistul care a primit Nobelul pentru pace
Două noi mass-media online au fost declarate vineri "agenţi ai străinătăţii" de către guvern, decizie ce continuă să limiteze libertatea de exprimare şi vocile critice la adresa puterii...
Sursa: Ziare.com