Cum a votat Putin cu 10 zile înaintea alegerilor parlamentare din Rusia: ceasul de la mână l-a dat de gol VIDEO

Duminica, 19 Septembrie 2021, ora 08:38
5003 citiri
Cum a votat Putin cu 10 zile înaintea alegerilor parlamentare din Rusia: ceasul de la mână l-a dat de gol VIDEO
Putin spune că a votat de la distanță pentru că se auto-izolează din cauza cazurilor de infecție cu coronavirus din mediul său FOTO captura video YouTube/ Tass

Președintele rus Vladimir Putin apare într-un videoclip, pe data de 17 septembrie, prima zi a alegerilor membrilor Dumei (Parlamentul rus), în care transmite ca și-a exprimat votul online, în situația în care se află în carantină. Jurnaliștii publicației Novaya Gazeta a constat însă că, de fapt, ceasul oficialului indică data de 10.

Vladimir Putin, într-un videoclip difuzat de Kremlin pe 17 septembrie, în prima zi a alegerilor pentru Duma de Stat, spune că a votat de la distanță pentru că se auto-izolează din cauza cazurilor de infecție cu coronavirus din mediul său. Jurnaliștii notează că nu exista posibilitatea de a vota online la alegeri înainte de termen, iar pe 10 septembrie, președintele rus nu era încă în carantină.

Alte videoclipuri și fotografii pe care serviciul de presă de la Kremlin le-a publicat pe 17 septembrie arată, de asemenea, că ceasul lui Putin arată data de 10. În special, este vorba despre o fotografie de la întâlnirea online a liderilor țărilor din cadrul Organizației de Cooperare din Shanghai, care ar fi avut loc pe 17 septembrie, nu pe 10 septembrie, așa cum indică ceasul președintelui rus.

Kremlinul nu a comentat, deocamdată, situația.

Anterior, președintele a intrat în autoizolare din cauza faptului că, se presupune că angajații serviciilor de securitate și protocol, precum și serviciul de presă, au fost infectați cu Covid-19. Astfel, Putin a fost obligat să voteze la alegerile pentru Duma de Stat de la distanță prin internet. Vineri, 17 septembrie, a fost lansat un videoclip care îl arăta pe președinte votând pe computerul său de lucru, și în care îndeamnă oamenii să-i urmeze exemplul.

La 17 septembrie, a fost dat startul alagerilor parlamentare din Federația Rusă. Scrutinul se va încheia duminică, 19 septembrie. Cetățenii din Rusia aleg deputați ai Dumei de Stat, reprezentanți ai adunărilor locale și ai municipalităților (în 39 de regiuni) și guvernatori (în 12 regiuni) – sunt distribuite peste 31 de mii de mandate. 108 milioane de ruși sunt așteptați la urnele deschise pe teritoriul țării, iar alte 2 milioane – în străinătate, relatează Ziarul de Gardă.

Fostă mare gimnastă a României, acuzată de trădare de țară: ”Tu chiar atâta nesimțire poți să ai? Te scarpini în timpul imnului...”
Fostă mare gimnastă a României, acuzată de trădare de țară: ”Tu chiar atâta nesimțire poți să ai? Te scarpini în timpul imnului...”
Lavinia Agache (56 de ani), una dintre cele mai mari gimnaste din istoria României, campioană olimpică la J0 1984, și-a amintit de un episod tensionat petrecut în compania antrenorului Bela...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#Vladimir Putin presedinte Rusia, #vot, #Duma stat Rusia, #ceas, #tradare , #stiri Vladimir Putin
Comentarii