SUA și Occidentul au gândit lovitura de grație pentru Putin: I-au blocat ultima mutare

Vineri, 14 Octombrie 2022, ora 11:45
55766 citiri
SUA și Occidentul au gândit lovitura de grație pentru Putin: I-au blocat ultima mutare
Occidentul i-a blocat ultima mutare lui Putin, ieșirea din război FOTO: Bloomberg

Analiștii susțin că în acest moment războiul din Ucraina a intrat într-o nouă fază, iar Statele Unite și Occidentul au pregătit lovitura de grație pentru Vladimir Putin: i-au blocat pur și simplu ultima mutare. Președintele rus nu mai are posibilitatea de a ieși singur din război și are nevoie de Vest pentru a crea o altă narațiune în Rusia și de a supraviețui politic.

Cum suntem destul de aproape de similara criză a rachetelor URSS-ului din Cuba, din octombrie 1962, când dialogul dintre John F. Kennedy și Nikita Hrușciov a rezolvat conflictul, acum Occidentul i-a blocat comunicarea lui Putin cu Vestul și posibilitatea unei eventuale negocieri de ieșire din războiul din Ucraina, potrivit unei analize din Bloomberg.

În urmă cu câteva zile, președintele american Joe Biden, aflat într-o campanie de strângere de fonduri din SUA, și-a exprimat nedumerirea care se află în mintea multor oameni, în prezent: ”Încercăm să ne dăm seama, care este calea de ieșire (din război-n.a.) a lui Putin? Unde se va opri? Unde va găsi o cale de ieșire?”

Această întrebare privitoare la Vladimir Putin răsună pe toate culoarele puterii ale întregii alianțe occidentale și din toată lumea. Nici măcar Beijing-ul și New Delhi nu vor ca Kremlinul să folosească armele nucleare în războiul său împotriva Ucrainei.

Cum a descoperit Putin că Rusia nu mai este o superputere mondială: "Se confruntă cu pierderi catastrofale pe toate planurile"

O așa-numită lovitură nucleară ”limitată” a lui Putin ar putea, cum a avertizat Biden, să scape de sub control situația și ea ar escalada într-un adevărat Armaghedon.

Ultima data când lumea a contemplat serios acest scenariu cel mai întunecat a fost criza rachetelor sovietice din Cuba, în octombrie 1962, în urmă cu exact 60 de ani. În acel moment, liderii de la Washington și Moscova au găsit o cale de ieșire, sub forma unui acord secret, care a ieșit la iveală mult mai târziu: retragerea rachetelor URSS-ului din Cuba, contra similara mutare a SUA, a ogivelor din Turcia.

Putin a pierdut controlul realității virtuale create în Rusia

Dar acum, această criză este diferită. Spre deosebire de John F. Kennedy și Nikita Hrușciov, Biden și Putin par să nu-și vorbească de ceva vreme. Experții spun că în acest moment, Putin nu mai poate ieși singur din acest război, când spectrul unei înfrângeri a Rusiei pe câmpul de luptă este tot mai vizibil.

El nu se poate retrage din Ucraina sau să recunoască faptul că a fost învins, pentru că ar pierde puterea în Rusia, poate chiar viața. Prin urmare, Putin are nevoie de ajutorul Occidentului, un fel de capcană către o altă narațiune către populația țării, în care ar putea să-și declare victoria în Rusia și să supraviețuiască politic.

Finalul jocului lui Putin. Războiul împotriva Ucrainei se întoarce contra președintelui rus

Unii experți, precum Timothy Snyder de la Universitatea Yale, consideră că această obsesie a Occidentului de a-i furniza lui Putin căi de ieșire din război este una ”profund perversă”.

Putin ”nu are nevoie de ajutorul nostru în lumea reală pentru a crea ficțiuni liniștitoare pentru ruși. El face asta de 20 de ani, fără ajutorul nostru”, controlând mass-media rusă și creând o realitate virtuală, în care are întotdeauna o cale de ieșire.

Dar contraargumentul care demontează această teorie este faptul că Putin ar fi pierdut controlul asupra realității virtuale, pe care singur a creat-o în Rusia. Armata sa a fost înfrântă în mod jenant pe câmpurile de luptă din Ucraina, pentru ca poveștile sale de propaganda să mai rămână plauzibile populației ruse.

Putin este încolțit ca un șobolan acasă, mai mult decât în străinătate, iar el pare că nu mai are alte opțiuni de ieșire din război, decât escaladarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
#Vladimir Putin, #Putin Biden, #Rusia Occident, #razboi Ucraina, #razboi putin, #Putin razboi, #criza razboi, #criza rachetelor Cuba , #Razboi Ucraina