Rusia se teme ca Israelul va impinge SUA sa atace Iranul

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 21:01
6112 citiri
Rusia se teme ca Israelul va impinge SUA sa atace Iranul
Foto: rian

Un inalt oficial de la Kremlin, Nikolai Patrusev, un apropiat al lui Vladimir Putin, sustine ca este posibila escaladarea conflictului din Golful Persic si ca Rusia se teme ca Israelul va impinge Statele Unite sa atace Teheranul.

Seful Consiliului de Securitate de la Kremlin, Nikolai Patrusev a declarat agentiei de stiri Interfax, ca Rusiei ii este teama ca Israelul va forta Statele Unite sa atace Iranul, potrivit Info Wars.

"Exista probabilitatea escaladarii conflictului militar, prin care Israelul ii impinge pe americani", a spus Patrusev, un apropiat al lui Vladimir Putin.

"Nu poate fi exclusa nici varianta ca iranienii sa-si puna in practica amenintarea inchiderii stramtorii Hormuz, pentru a opri exporturile de petrol ale sauditilor si atunci se pot confrunta cu actiuni militare impotriva lor", a declarat Patrusev.

Un studiu realizat in 2008, de catre Universitatile Harvard si MIT, arata ca Iranul dispune de importante capacitati militare, rachete de croaziera si baze terestre de aparare.

Iranul ar fi putut inchide stramtoarea pentru o luna sau mai mult si atunci pagubele economice mondiale ar fi semnificative. Aceasta ar insemna ca pretul barilului de petrol sa ajunga intre 150 si 200 de dolari, ceea ce ar duce la scoaterea de petrol din rezervele strategice.

Patrusev a declarat ca SUA foloseste programul nuclear al Iranului drept un pretext pentru schimbarea regimului de la Teheran. "Se vorbeste despre producerea unei bombe atomice saptamana viitoare in Iran, de mai multi ani", a mai spus oficialul de la Kremlin.

Statele Unite incearca sa rastoarne conducerea Iranului folosind "toate mijloacele disponibile", pentru a face din Iran "un partener loial".

Patrusev considera ca SUA si NATO vor interveni militar in Siria. De data aceasta, principalele forte militare nu vor mai fi furnizate de catre Franta, Marea Britanie sau Italia, ci de Turcia, care a fost pana de curand in relatii bune cu Siria, insa este un rival al Iranului, cu ambitii mari", a adaugat Patrusev.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Conflict în Orientul Mijlociu: Un atac al Iranului împotriva Israelului este ”iminent”
Conflict în Orientul Mijlociu: Un atac al Iranului împotriva Israelului este ”iminent”
Şeful Comandamentului Central al SUA, generalul Erik Kurilla, se va întâlni joi, 11 aprilie, în Israel cu comandanţi militari de rang înalt din această ţară pentru a discuta despre...
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#razboi Iran SUA Rusia, #conflict israel iran, #conflict Hormus, #petrol Hormuz , #SUA