Avion doborat in Ucraina: Putin arunca iar vina in carca Ucrainei

Luni, 21 Iulie 2014, ora 10:57
5335 citiri
Avion doborat in Ucraina: Putin arunca iar vina in carca Ucrainei

Presedintele rus Vladimir Putin sustine ca nimeni nu ar trebui sa profite de pe urma tragediei din 17 iulie, cand un avion cu aproape 300 de persoane la bord a fost doborat in estul separatist al Ucrainei, pasand din nou responsabilitatea pentru tragedie catre guvernul de la Kiev.

"Vorbind despre teribilele evenimente tragice care s-au produs pe cerul Donetkului, as vrea sa spun inca o data cum tratam noi, in Rusia, aceste evenimente care s-au intamplat in Ucraina. Noi am cerut in mod repetat ca partile aflate in conflict sa inceteze imediat varsarea de sange si sa se aseze la masa negocierilor", a declarat Putin la postul Rossiya 24, citat de Ria Novosti.

Avion doborat in Ucraina: SUA, dezvaluire de proportii despre implicarea Rusiei

Putin sustine ca stie si cum se putea evita catastrofa. Liderul rus a mai spus ca daca operatiunea anti-terorista nu ar fi fost reluata pe 28 iunie, "aceasta tragedie nu s-ar fi intamplat".

"In acelasi timp, nimeni nu ar trebui si nici nu are dreptul sa se foloseasca de tragedie pentru a-si atinge propriile scopuri politice. Asemenea evenimente ar trebui sa uneasca oamenii, nu sa ii desparta", a continuat el.

John Kerry denunta implicarea Rusiei in doborarea avionului din Ucraina

Putin a afirmat ca persoanele responsabile pentru aceasta situatie trebuie sa fie mai atente la responsabilitatea pe care o au fata de propriul popor.

"Pe partea aceasta, Rusia face tot ce este posibil ca lupta din estul Ucrainei sa treaca de la faza militara de astazi la faza pe discutii la masa negocierilor, prin mijloace pasnice si diplomatice", a precizat presedintele rus.

Avion doborat in Ucraina: Noi dovezi ca lansatorul de rachete a fost adus din Rusia

Un avion al companiei Malaysia Airlines cu 298 de pasageri si membri ai echipajului la bord, printre care un roman, s-a prabusit, joi dupa-amiaza, in estul separatist al Ucrainei, in apropiere de Donetk. Serviciile secrete americane au confirmat ca aeronava a fost doborata de rachete trase de la sol, insa nu s-a aflat inca cine se afla in spatele atacului.

In timp ce Rusia si Ucraina dau vina una pe alta pentru aceasta tragedie, un lider insurgent a revendicat atacul, spunand ca "nimeni nu zboara pe cerul nostru". Mai multe anchete de amploare au fost demarate la scurt timp de la prabusirea avionului Boeing 777, care se deplasa pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur si ar fi trecut pe langa un spatiu aerian restrictionat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#avion Ucraina Putin, #avion prabusit Ucraina Putin, #avion doborat Ucraina , #Ucraina