Putin e gata sa transforme Turcia intr-o noua Ucraina

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 18:54
10718 citiri
Putin e gata sa transforme Turcia intr-o noua Ucraina
Foto: The Moscow Times

Gazoductul Turkish Stream va inclina balanta puterii pe zona euroasiatica: Turcia va deveni un actor de prim rang atat la nivel economic, cat si geopolitic, Ucraina isi va pierde influenta geopolitica si interesul pe care Bruxelles-ul i-l acorda, iar Kievul va deveni doar o simpla anexa a Kremlinului.

Teoria este lansata de un specialist in politici energetice de la Universitatea Cambridge, in publicatia EU Observer, la aproape doua luni dupa anuntul lui Vladimir Putin prin care Moscova a renuntat la proiectul South Stream in favoarea variantei Turkish Stream si intr-o perioada in care nimeni nu reuseste sa gaseasca o logica in gandirea liderului rus.

Primul argument ar fi ca, in timp ce South Stream reprezenta o legatura directa cu Europa, menita a ocoli reteaua ucraineana de transport al gazelor naturale, Turkish Stream pare de-a dreptul o varianta "absurda din punct de vedere economic", asa cum sustine si comisarul european pentru energie Maros Sefcovic.

Afla mai multe despre planurile lui Vladimir Putin pentru Turcia si cum vor afecta ele intregul echilibru geopolitic si economic al Europei pe Business24.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Putin gazoduct Turcia, #Rusia gazoduct Turcia, #conducta gaze Turcia , #Ucraina