Putin vrea discuții urgente despre planurile NATO legate de Ucraina

Marti, 14 Decembrie 2021, ora 14:39
2937 citiri
Putin vrea discuții urgente despre planurile NATO legate de Ucraina
Boris Johnson și Vladimir Putin FOTO Kremlin/ Aleksei Nikolsi

Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis premierului britanic Boris Johnson că vrea discuții imediate pentru încheierea unor acorduri legale clare, prin care NATO să se angajeze că nu se va extinde spre est.

Putin a afirmat că discuțiile sunt necesare pentru a dezbate viitoarele intenții ale NATO și pentru a clarifica planurile Ucrainei pentru estul țării, potrivit The Guardian, care citează o discuție telefonică dintre cei doi lideri.

Conversația este prima dintre Putin și Johnson din octombrie, de dinainte de summitul climatic COP26 de la Glasgow. Johnson a exprimat „îngrijorarea profundă a Regatului Unit în legătură cu mobilizarea de forțe militare la granița cu Ucraina” și l-a avertizat că „orice acțiune destabilizatoare ar fi o greșeală strategică care ar avea consecințe semnificative”.

De asemenea, prim-ministrul britanic a insistat ca probleme să fie rezolvate pe căi diplomatice.

Putin a susținut, în timpul convorbirii, că autoritățile ucrainene exagerează intenționat situația de la linia de contact și folosesc armament greu și drone de atac interzise de acordurile de la Minsk în zona de conflict.

De asemenea, liderul de la Kremlin a afirmat că populațiile vorbitoare de rusă încă suferă din cauza discriminării Ucrainei. Acesta a spus că vrea acorduri legale internaționale care să fie clare și să excludă o avansare a NATO către est, precum și eliminarea armelor care amenință Rusia, din statele vecine, în special din Ucraina. Putin a adăugat că Rusia pregătește documente oficiale pentru a susține aceste afirmații. Liderii au căzut de acord că trebuie continuate discuțiile pe aceste teme.

Liderii occidentali sunt în continuare confuzi în legătură cu intențiile lui Putin, dar se tem că nivelul retoricii și numărul din ce în ce mai mari de cerințe care vin dinspre Rusia pun bazele unor condiții care ar putea duce la război. O altă teorie vehiculată este că Putin vrea să testeze unitatea Occidentului, după retragerea cancelarului german Angela Merkel.

Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
Avertismentul despre Putin care dă fiori: „Este impredictibil, ar putea utiliza arma nucleară”
Avertismentul despre Putin care dă fiori: „Este impredictibil, ar putea utiliza arma nucleară”
Iulia Navalnaia, văduva defunctului disident rus Aleksei Navalnîi, a avertizat asupra caracterului impredictibil al preşedintelui rus Vladimir Putin. Aceasta nu exclude că Putin ar putea să...
#Vladimir Putin, #Rusia NATO, #Rusia Ucraina conflict , #Ucraina