Fost prim-ministru al Rusiei: Putin a aflat un lucru neașteptat despre armata sa

Luni, 16 Mai 2022, ora 23:02
11649 citiri
Fost prim-ministru al Rusiei: Putin a aflat un lucru neașteptat despre armata sa

Mihail Kasianov, un fost prim-ministru al Rusiei din perioada 2000-2004, care a analizat situația războiului declanșat de Moscova în Ucraina, a afirmat că Vladimir Putin a aflat un aspect neașteptat despre armata roșie.

El credea că aceasta ”era într-o formă excelentă”, dar acum și-a pierdut încrederea și a ”început deja să realizeze că pierde această conflagrație”.

Într-un interviu acordat publicației germane Deutsche Welle dintr-o locație nedezvăluită din Europa, Kasianov a spus că președintele rus ar fi putut fi indus în eroare de generalii săi cu privire la desfășurarea războiului din Ucraina, potrivit The London Economic.

Kasianov, în vârstă de 64 de ani, a fost prim-ministru al Rusiei din 2000 până în 2004, sub conducerea lui Putin, înainte de a fi demis și de a continua să formeze un partid de opoziție și să candideze la președenție în 2008.

El a devenit un adversar important al lui Vladimir Putin, iar în prezent el trăiește în exil. Fostul premier a declarat că președintele rus nu a vorbit dintr-o poziție de forță și chiar părea ”puțin nervos” în timpul discursului său ținut cu ocazia Zilei Victoriei din 9 mai 2022 de la Moscova.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

În cuvântare, liderul de la Kremlin a susținut în mod fals că Ucraina ar putea avea arme nucleare și că țara este condusă de neonaziști. El a spus că invazia a fost ”singura decizie corectă”, susținând că Occidentul intenționează să invadeze Rusia.

Putin a dat o lovitură propriului Serviciu Secret FSB: Mutare fulgerătoare în războiul din Ucraina

”Am lucrat cu Putin 20 de ani, dar acum s-a schimbat”

”Reacția lui Putin și discursul său au fost anemice”, a spus Kasianov, adăugând că el ”a început deja să realizeze că pierde acest război”. A ”fost indus în eroare” de cercul său interior, care i-a ascuns informații sau nu i-a oferit o imagine completă a situației războiului, de teamă să nu îi dea vești proaste.

”Sunt sigur că a fost indus în eroare”, a declarat fostul prim-ministru al Rusiei, adăugând că Putin ”a crezut că armata sa era într-o formă excelentă” și că invazia va dura foarte puțin.

Verdict tragic pentru armata lui Putin, anunțat de un expert militar: Câte zile va mai putea rezista în Ucraina

Totul vine la câteva săptămâni, după ce Rusia s-a retras de la Kiev și și-a orientat forțele în partea de est a Ucrainei. ”Acum ajungem într-o altă etapă, această competiție a rivalității, a potențialelor militare”, a spus Kasianov, menționând că decizia țărilor occidentale de a trimite arme grele în Ucraina, va oferi Kiev-ului ”un avantaj decisiv” în viitor.

Fostul prim-ministru a spus că liderul de la Kremlin a suferit o schimbare drastică, în ultimii ani. ”Am lucrat cu el acum 20 de ani. Era cu totul altă persoană. Era o situație complet diferită la acea vreme. El a distrus toate trăsăturile statului democratic și acum avem un regim absolut autoritar și trecem treptat la unul totalitar”.

Citeste si:
General rus suferind de obezitate morbidă, mobilizat de urgență în Ucraina. La 67 de ani mănâncă cinci mese zilnic, "stinse" cu votcă
General rus suferind de obezitate morbidă, mobilizat de urgență în Ucraina. La 67 de ani mănâncă cinci mese zilnic, "stinse" cu votcă
Generalul Pavel (67 de ani), un veteran al războiului dezastruos al Rusiei din Afganistan, a fost scos din pensie pentru a se alătura bătăliei din Ucraina. Sursele indică faptul că...
Ucraina negociază cu Rusia eliberarea prizonierilor străini. Mesajul lui Zelenski pentru eroii voluntari care au luptat pentru țara sa
Ucraina negociază cu Rusia eliberarea prizonierilor străini. Mesajul lui Zelenski pentru eroii voluntari care au luptat pentru țara sa
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat miercuri, 29 iunie, că țara sa poartă negocieri cu Rusia pentru eliberarea atât a combatanţilor ucraineni, cât şi a voluntarilor...