Fostul comandant al trupelor SUA din Europa: Cum poate Occidentul să-l nenorocească definitiv pe Putin

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 00:09
19854 citiri
Fostul comandant al trupelor SUA din Europa: Cum poate Occidentul să-l nenorocească definitiv pe Putin
Generalul Ben Hodges crede că este momentul oportun pentru a-l paraliza pe Putin

Generalul Ben Hodges, fostul comandant al trupelor Statelor Unite din Europa, care a publicat o analiză în presa britanică legată de războiul Rusiei din Ucraina, arată cum în prezent există șansa de a-l nenoroci definitiv pe Vladimir Putin. El consideră că s-a ivit ocazia, ce apare o dată într-o generație, de a slăbi sever Rusia, atât din punct de vedere militar, cât și geopolitic.

În timp ce președintele rus Vladimir Putin și-a dublat retorica de război în discursul său de la Ziua Victoriei de la Moscova, Occidentul trebuie să profite de acest moment istoric și să blocheze Rusia pentru mai multă vreme, în privința visurilor sale imperialiste, potrivit The Telegraph.

Ben Hodges susține că Occidentul poate împiedica Rusia să aibă capacitatea tehnică de a mai conduce războaie de cucerire în viitor și de a o stimula să meargă pe calea respectării ordinii și democrației condusă de țările din Vest.

Fostul comandant al trupelor americane din Europa consideră că există trei componente importante pentru a face permanente câștigurile recente.

În primul rând, este nevoie să se păstreze unitatea NATO, care va fi întotdeauna cea mai bună garanție împotriva agresiunii ruse și să se mențină politica primirii de noi membri în alianță.

Astfel, acceptarea Suediei și Finlandei ar întări imediat NATO și ar trebui ca aceste țări să fie admise cât mai repede. Ambele state au armate de înaltă calitate, care sunt în curs de modernizare.

Arma secretă a Ucrainei contra Rusiei: Mai letală decât cele ale NATO și care l-a surprins pe Putin VIDEO

Marea Neagră o zonă cheie pentru stoparea Rusiei

Un al doilea obiectiv pentru Occident ar fi dezvoltarea unei strategii la Marea Neagră. Având în vedere că aceasta se află în centrul proiecției de putere a Rusiei, fiind folosită pentru a amenința nu doar Ucraina, ci și Moldova și Georgia, s-a acordat în mod surprinzător puțină atenție acestui subiect.

Acest lucru ar trebuie să ne amintească de relația NATO cu Turcia, care trebuie consolidată, lucru care ar însemna menținerea intereselor lumii libere în acea zonă de la Bosfor, vitală din punct de vedere strategic.

Un expert în limbajul corpului l-a descifrat pe Putin: 7 semne ascunse din timpul discursului de la Moscova VIDEO

În timp, Turcia ar putea descuraja Rusia să se angajeze în orice conflicte viitoare în Europa de Est, deoarece Marea Neagră a fost întotdeauna un element critic al strategiei ruse din regiune.

Al treilea element cheie l-ar constitui sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei, care trebuie să continue și să se înăsprească. Ar trebui să se prevină importul spre Moscova a componentelor critice pentru rachete, care ar împiedica Kremlinul să construiască aceste arme de croazieră.

Vladimir Putin nu intenționează să se întâlnească cu familiile victimelor atentatului de Moscova şi nici nu a fost la faţa locului
Vladimir Putin nu intenționează să se întâlnească cu familiile victimelor atentatului de Moscova şi nici nu a fost la faţa locului
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu are vreo întâlnire cu familiile victimelor atacului de la Crocus City Hall, de la Moscova, soldat cu 143 de morţi, săptămâna trecută, revendicat de...
Ucraina anunță că măsurile de securitate vor fi întărite la Kiev după o serie de atacuri ruse VIDEO
Ucraina anunță că măsurile de securitate vor fi întărite la Kiev după o serie de atacuri ruse VIDEO
Un oficial municipal a anunțat joi, 28 martie, că măsurile de securitate din capitala ucraineană Kiev vor fi întărite după o serie de atacuri ruse cu rachete şi ameninţări cu escaladarea,...
#Vladimir Putin, #Ben Hodges, #Putin razboi Ucraina, #NATO Rusia, #NATO Rusia Ucraina, #razboi ucraina rusia , #stiri Vladimir Putin
Comentarii