Un fost diplomat american explică secretul înfrângerii Rusiei: Cum poate fi Putin descurajat

Marti, 17 Mai 2022, ora 11:47
9712 citiri
Un fost diplomat american explică secretul înfrângerii Rusiei: Cum poate fi Putin descurajat

Dacă Statele Unite și NATO nu au reușit să oprească invazia Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin, acum un fost diplomat american susține că există o metodă prin care acesta poate fi descurajat.

Acest lucru se poate face prin tăierea ambițiilor liderului de la Kremlin și zădărnicirea planului de distrugere a existenței Ucrainei, cu ajutorul furnizării de arme Kiev-ului.

Henry F. Cooper, fost ambasador al SUA în timpul lui Ronald Reagan și negociator șef în relația cu Uniunea Sovietică, consideră că Occidentul este capabil să împiedice Rusia să își reafirme rolul de superputere globală, într-o analiză din 19fortyfive.

Eșecul Vestului de a-l contracara pe Putin în declanșarea războiului din Ucraina, ar putea tenta China să invadeze Taiwanul, o sursă majoră de tehnologie electronică esențială pentru industria americană.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Este de o importanță imensă ca efortul occidental să contracareze Rusia în Ucraina, iar Washington-ul trebuie să arate adversarilor săi că agresiunea nu va merita costul.

Ce l-ar putea determina pe Putin să-și înceteze operațiunile din Ucraina și cum putem elimina efectul coercitiv al amenințărilor sale cu războiul nuclear? Cum trebuie să se întărească SUA și NATO, astfel încât ele să facă față tuturor amenințărilor în creștere, din lume?

Fost prim-ministru al Rusiei: Putin a aflat un lucru neașteptat despre armata sa

Fostul diplomat susține că descurajarea lui Putin înseamnă respingerea ambițiilor sale, iar Occidentul trebuie să-l facă pe președintele Rusiei să înțeleagă că noi putem să îi zădărnicim scopul de a distruge existența națională a Ucrainei.

Prin urmare, Vestul trebuie să continue să îi furnizeze arme Kiev-ului. Și poate mai important, Putin trebuie făcut să înțeleagă că noi putem împiedica Rusia să își reafirme rolul de superputere globală.

Nouă amenințare a Rusiei: Racheta Satan lovește Londra în 200 de secunde și transformă SUA în ”cenușă nucleară” VIDEO

În plus, trebuie să se remedieze vulnerabilitatea Statelor Unite și NATO legată de rachetele rusești hipersonice. Acest lucru subminează voința noastră de a ne confrunta cu Putin, chiar și în cazul unui atac nuclear limitat în Ucraina.

SUA trebuie să-și adapteze factorul de descurajare strategic pentru a se potrivi circumstanțelor provocate de războiul din Ucraina. Washington-ul trebuie să investească în tehnologii de ultimă oră pentru a putea apăra în mod corespunzător teritoriul american și al aliaților din NATO.

Citeste si:
Putin are o problemă în Ucraina: Catastrofa forțelor aeriene ale Rusiei VIDEO
Putin are o problemă în Ucraina: Catastrofa forțelor aeriene ale Rusiei VIDEO
Vladimir Putin și generalii săi au crezut că avioanele de luptă rusești vor face praf forțele aeriene ucrainene și vor distruge mai multe ținte de la sol pentru a obține superioritatea în...
În plin război, Rusia cere politețe. Reacția Moscovei după ce Boris Johnson a criticat ”toxicitatea masculină” a lui Putin
În plin război, Rusia cere politețe. Reacția Moscovei după ce Boris Johnson a criticat ”toxicitatea masculină” a lui Putin
Ministerul rus de Externe a convocat-o joi, 30 iunie, pe ambasadoarea Marii Britanii la Moscova, Deborah Bronnert, pentru a-și exprima nemulțumirea față de remarcile ”nepoliticoase” ale...