Rușii au inventat sportul ”figital”. Vladimir Putin, la inaugurare: ”Sunt Jocurile Viitorului”

Joi, 22 Februarie 2024, ora 14:13
2721 citiri
Rușii au inventat sportul ”figital”. Vladimir Putin, la inaugurare: ”Sunt Jocurile Viitorului”
Vladimir Putin, la inaugurare

Jocurile Viitorului, o competiţie care combină sportul tradiţional cu înalte tehnologii digitale, au început în oraşul rus Kazan, fiind dotate cu premii totale de zece milioane de dolari din fonduri private, după cum a anunţat joi şeful comitetului de organizare, Igor Stoliarov, informează EFE.

"Întregul fond de premii provine din donaţii de la membri, nu există nici măcar o rublă din buget. Preferăm să numim donatorii parteneri, mai degrabă decât sponsori", a declarat oficialul rus pentru agenţia TASS.

Acesta este primul turneu internaţional care combină tehnologiile digitale moderne şi activitatea fizică, şi include competiţii la diverse discipline de sport cibernetic, robotică, realitate virtuală şi realitate extinsă, tehnologii informatice şi inteligenţă artificială.

La acest eveniment, care va dura până pe 3 martie, participă aproape 2.000 de concurenţi din 107 ţări, potrivit organizatorilor.

Turneul include meciuri de fotbal şi hochei, atât fizice, cât şi pe calculator, bătălii cu roboţi, jocuri de strategie, curse în simulatoare sau de drone şi chiar competiţii de programare.

Jocurile Viitorului au fost inaugurate miercuri de preşedintele Vladimir Putin, care i-a întâmpinat în Rusia pe "pionierii sportului 'figital' (o combinaţie între fizic şi digital), la un eveniment "cu un format absolut nou, inovator".

"Sunt într-adevăr Jocurile Viitorului", a adăugat preşedintele rus, salutând faptul că Rusia a unit sportul clasic cu sportul cibernetic, pentru prima dată.

"Ţara noastră a fost şi va continua să fie una dintre principalele puteri sportive de pe planetă, patria marilor sportivi, a victoriilor şi a recordurilor. Susţinem întotdeauna promovarea sportului şi a înaltelor sale valori umane. Jocurile Viitorului sunt cadoul nostru pentru familia sportivă mondială", a adăugat Putin, subliniind că acest tip de turneu "este liber de orice context politic, orice tip de discriminare sau standarde duble".

Cu sportul rus blocat de la evenimentele internaţionale majore din cauza scandalurilor de dopaj şi a războiului din Ucraina, Rusia a propus organizarea a trei evenimente alternative. Acesta sunt Jocurile Viitorului care au loc în prezent la Kazan, Jocurile BRICS, programate tot în capitala tătară, în luna iunie, şi Jocurile Prieteniei, care se vor desfăşura în septembrie, la Moscova şi Ekaterinburg, ca alternativă la Jocurile Olimpice de la Paris, la care participarea sportivilor ruşi nu este încă asigurată.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucrainenii ”mușcă din pământ” pentru a nu ceda o localitate promisa de armata rusă lui Putin, ca trofeu de 9 Mai - Ziua Victoriei
Ucrainenii ”mușcă din pământ” pentru a nu ceda o localitate promisa de armata rusă lui Putin, ca trofeu de 9 Mai - Ziua Victoriei
Armata rusă concentrează o forță de atac la vest de Bakhmut, încercând să pătrundă în localitatea Chasov Yar. Conducerea militară a Federației Ruse vrea să prezinte ocupația...
În timpul președinției sale, Trump considera că Ucraina „ar trebui să facă parte din Rusia”, susține o fostă consilieră a acestuia
În timpul președinției sale, Trump considera că Ucraina „ar trebui să facă parte din Rusia”, susține o fostă consilieră a acestuia
Donald Trump "a spus foarte clar" că el consideră Ucraina "parte a Rusiei", scrie fosta sa consilieră Fiona Hill într-o nouă carte despre securitatea națională a SUA în fața...
#Vladimir Putin, #inaugurare, #jocurile viitorului , #stiri din sport