Un fost oligarh rus dezvăluie viziunea lui Putin: ”NATO se va prăbuși” VIDEO

Vineri, 08 Aprilie 2022, ora 00:30
12079 citiri
Un fost oligarh rus dezvăluie viziunea lui Putin: ”NATO se va prăbuși” VIDEO
Întâlnire a lui Putin (stânga) cu Hodorkovski la Kremlin FOTO: Axios

Mihail Hodorkovski, un magnat al petrolului din Rusia, care în prezent este în exil în străinătate, a dezvăluit într-un interviu pentru Bloomberg viziunea întunecată a lui Vladimir Putin asupra viitorului. Cunoscându-l îndeaproape pe liderul de la Kremlin, fostul șef al Yukos Oil a spus despre acesta că el crede că ”NATO va intra în colaps și asta înseamnă că și influența globală americană se va prăbuși”.

Hodorkovski, care trăiește în prezent la Londra, în Marea Britanie, a fost cândva cel mai bogat om din Rusia. Omul de afaceri rus a afirmat că ”Statele Unite și aliații săi occidentali nu reușesc să înțeleagă că, din perspectiva președintelui Vladimir Putin, ei sunt deja în război cu Rusia”, potrivit Bloomberg.

Drept urmare, a spus Hodrokovski, în timp ce Occidentul consideră că situația este izolată doar în Ucraina, Kremlinul crede că duce un război împotriva SUA, Europei și a altor aliați din interiorul granițelor Ucrainei.

”Putin a spus de la bun început că acest război îi include pe occidentali”, a adăugat magnatul în vârstă de 58 de ani. Putin ”crede că NATO este slabă și că nu vor apăra țările baltice”, dacă Rusia ar ataca acele națiuni, toate foste republici ale Uniunii Sovietice.

Un fost deputat rus din Duma de la Moscova: ”Putin va pleca în curând” VIDEO

Dacă acest lucru se va întâmpla, el a spus că Putin crede că ”NATO va intra în colaps și asta înseamnă că și influența globală americană se va prăbuși”.

Cum trebuie să se comporte SUA cu Putin?

Argumentele occidentale care trasează ”o linie fermă între conflictul de pe pământul ucrainean și răspândirea războiului pe teritoriul NATO reprezintă o nuanță care înseamnă puțin pentru Putin”, a spus Hodorkovski.

Cum războiul declanșat de Rusia în Ucraina a intrat deja în a doua lună, Hodorkovski consideră că Statele Unite trebuie să-i arate lui Vladimir Putin ”o politică consistentă de forță”, menționând că sancțiunile economice nu îl sperie.

”Arma” lui Putin contra Occidentului: Amenințarea președintelui rus care ar putea lovi multe țări din Europa

În ciuda speranțelor occidentale, nu crede că sancționarea actualilor miliardari ruși va avea un mare impact asupra gândirii lui Putin despre cum să procedeze în Ucraina.

Hodorkovski s-a aflat la Washington, unde s-a întâlnit vineri cu Subsecretarul de Stat al SUA, Victoria Nuland și cu alți oficiali ai Consiliului Național de securitate, marți, potrivit unui reprezentant al Departamentului de Stat.

Magnatul rus, care s-a întâlnit, de asemenea, cu experți în politică externă de la Atlantic Council, a spus că a fost întrebat despre starea de spirit a lui Putin și cum vede el derularea războiului. El a spus că a venit la Washington după ce s-a văzut cu ”oameni importanți” în Germania, dar fără a-i numi.

Hodrokovski și-a construit averea după căderea Uniunii Sovietice, după ce a fost numit CEO al Yukos Oil, iar în 2003 el avea o avere colosală de 15 miliarde de dolari, fiind considerat cea mai bogată persoană din Rusia, la acea dată. S-a văzut ultima oară cu Putin, în urmă cu 18 ani.

O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza...
#Vladimir Putin, #Mihail Hodorkovski, #interviu, #Bloomberg, #Rusia NATO, #razboi Rusia Ucraina, #razboi Ucraina Rusia NATO , #Razboi Ucraina