Statele Unite și Ucraina se tem de frustrarea lui Putin. ”Dacă vrea să se sinucidă, nu trebuie să folosească bombele nucleare”

Miercuri, 02 Martie 2022, ora 06:12
6673 citiri
Statele Unite și Ucraina se tem de frustrarea lui Putin. ”Dacă vrea să se sinucidă, nu trebuie să folosească bombele nucleare”
Putin a ordonat punerea armelor nucleare ale Rusiei în stare de alertă FOTO: Republic World

Planurile lui Vladimir Putin de a pune stăpânire pe Kiev nu decurg așa cum își dorea, iar pe măsură ce forțele ruse încercuiesc orașul, administrația Biden precum și oficialii din Ucraina sunt îngrijorați că ”frustrarea” crescândă a liderului de la Kremlin îl va face să depășească limitele. Discursul președintelui Rusiei privind plasarea armelor strategice nucleare ”în stare de alertă” a creat îngrijorare în întreaga lume.

Dacă eforturile armatei ruse de a cuceri capitala Ucrainei nu au un succes așa cum era sperat de către Putin, situația ar putea evolua și mai mult, dar într-un mod imprevizibil, potrivit The Daily Beast.

Serviciile de informații din Statele Unite au sugerat că planul probabil al lui Vladimir Putin este acela de a încerca și de a prelua controlul în Kiev, cu speranța că va instala ulterior un regim-marionetă, pro-Kremlin, în Ucraina, dar lucrurile nu merg conform planului inițial.

”Rușii au devenit ”frustrați” în ultimele zile în eforturile lor de a cuceri capitala. Au fost încetiniți și au fost frustrați de lipsa de progres la Kiev”, a spus un înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA.

”Suntem cu siguranță conștienți de faptul că frustrările ar putea duce la o abordare mai agresivă a rușilor. Unul dintre lucrurile care ar putea rezulta este o reevaluare a tacticilor și a potențialului lor, astfel că ei ar putea fi mai agresivi și mai deschiși, atât în ceea ce privește dimensiunea, cât și amploarea țintirii Kievului”, a spus oficialul american.

Lista oligarhilor ruși care au cumpărat masiv în occident: Proprietăți ale prietenilor lui Putin, neincluse pe lista de sancțiuni a SUA

Avertismentul alarmant despre posibila criză iminentă a lui Putin, vine după ce observatorii internaționali au tras un semnal de alarmă cu privire la acțiunile lui Putin, de la discursul său furios, care a dat startul invaziei din Ucraina și până la desconsiderarea sa față de viața oamenilor din țara vecină, până la plasarea forțelor sale nucleare, în stare de alertă maximă.

Liderii din întreaga lume realizează din ce în ce mai mult cât de tulburat poate fi Putin și iau măsuri care arată altor țări că liderul de la Kremlin devine ”un paria”, pe plan internațional.

Invenție de amploare: Cel mai mare avion din lume lansat de americani VIDEO

Astfel, Joe Biden a anunțat sancțiuni care îl vizează direct pe Vladimir Putin, punându-l pe același nivel cu alți dictatori, precum Kim Jong-un al Coreei de Nord.

În schimb, reprezentantul Ucrainei la ONU a mers și mai departe și l-a comparat pe Putin cu Adolf Hitler. ”Dacă [Putin] vrea să se sinucidă, nu trebuie să folosească arsenalul nuclear. El trebuie să facă ceea ce a făcut tipul din Berlin (aluzie la Hitler -n.a.) într-un buncăr din 1945”, a spus Sergiy Kyslytsya, ambasadorul Ucrainei la reuniunea Adunării Generale a ONU de la New York, luni, 28 februarie 2022.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
#Vladimir Putin, #razboi Ucraina, #SUA Rusia tensiuni, #Rusia Ucraina razboi, #biden putin, #sanctiuni SUA Rusia , #Razboi Ucraina
Comentarii