6 miracole înfăptuite de Putin pentru lumea occidentală: "Revenirea Statelor Unite în Europa e cea mai bună veste pentru noi"

Miercuri, 25 Mai 2022, ora 19:21
4774 citiri
6 miracole înfăptuite de Putin pentru lumea occidentală: "Revenirea Statelor Unite în Europa e cea mai bună veste pentru noi"

Jurnalistul Florin Negruțiu vine cu o nouă abordare a războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, referindu-se la aspectele pozitive care au decurs din asta, în mod paradoxal.

Florin Negruțiu amintește, printre altele, că acum Ucraina se bucură de admirația întregii lumi pentru rezistența ei eroică, dar și că revenirea Statelor Unite în Europa e cea mai bună veste pentru noi, într-o postare pe pagina sa de pe Facebook.

"Putin a făcut mult rău, dar, paradoxal, a făcut și mult bine:

1. Este, fără să vrea, creatorul unei mari națiuni, cea ucraineană, și al unui mare lider, Volodimir Zelenski. În urmă cu trei luni, puțini știau să localizeze Ucraina pe harta lumii, și mai puțini auziseră de președintele ei. Azi, această națiune, căreia Putin îi anulase dreptul la existență, se bucură de admirația întregii lumi pentru rezistența ei eroică.

2. A adus, fără să vrea, înapoi America în lume. Revenirea Statelor Unite în Europa e cea mai bună veste pentru noi, cei care locuim în Estul continentului și care nu avem iluzii despre ce înseamnă amenințarea rusească. A făcut din Joe Biden, fără să vrea, un mare președinte, care de la statutul de Sleepy Joe s-a elevat la înălțimea unui bătrân Jedi care găsește resurse nebănuite de energie să se lupte cu Imperiul Răului.

3. A scos, fără să vrea, Europa din fascinația de peste 3 decenii față de Rusia și a readus morala Vestului în discuție. Nu poți să predici democrația, statul de drept sau politicile eco statelor sărace din Est, în timp ce tu, serioasa Germanie, faci afaceri lucrative cu Putin. Nu poți să ceri săracilor din Est austeritate, în timp ce tu îți ungi motorul economiei cu energie ieftină de la ruși.

4. A arătat, fără să vrea, că Marea Britanie are un cuvânt greu de spus în orice strategie de securitate a Europei. Dacă Boris Johnson, la fel ca Joe Biden, nu ar fi înțeles momentul istoric și nu ar fi ales să se plaseze de partea corectă a istoriei, azi noi, românii, eram deja vecini cu rușii.

5. A dat, fără să vrea, un șoc istoriei, făcând-o să meargă pe repede-nainte. Dacă nu era războiul din Ucraina, Europa ar fi stat mult și bine în dependența față de gazul halucinogen rusesc, incapabilă să găsească noi resurse de energie. În privința gazului din Marea Neagră, de pildă, noi, românii, am fi lâncezit mult și rău în proverbiala noastră lene și lipsă de acțiune. În 3 luni, avem -iată!- legea offshore, care n-a putut fi votată în 3 ani de când teoretic regimul Iohannis a învins regimul Dragnea.

6. În fine, agresiunea criminală a lui Putin i-a trezit pe mulți din fascinația față de „înțelepciunea rusească” sau, cel puțin, a închis o vreme gurile de canal care, în numele libertății, patriotismului și suveranismului, făceau o propagandă pestilențială, care mirosea de la o poștă a ruble", a scris Florin Negruțiu pe Facebook.

Citeste si:
Reacția președintelui Franței după ce Curtea Supreme din SUA a revocat dreptul la avort
Reacția președintelui Franței după ce Curtea Supreme din SUA a revocat dreptul la avort
Președintele Franței, Emmanuel Macron, a reacționat pe rețelele sociale după ce Curtea Supremă din SUA a revocat dreptul femeilor la avort. ”Avortul este un drept fundamental pentru...
Șefa Comisiei Europene vede imposibilă o revenire la relații normale cu Rusia: ”Putin e un criminal”
Șefa Comisiei Europene vede imposibilă o revenire la relații normale cu Rusia: ”Putin e un criminal”
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că, după, războiul din Ucraina, o normalizare a relațiilor cu Rusia este imposibilă, numindu-l ciminal pe președintele Vladimir...
Comentarii