Vladimir Putin a semnat decretul. Ce se va întâmpla în Rusia în 2024: ”Există deja multe țări care doresc”

Vineri, 20 Octombrie 2023, ora 12:23
3262 citiri
Vladimir Putin a semnat decretul. Ce se va întâmpla în Rusia în 2024: ”Există deja multe țări care doresc”
Vladimir Putin

Rusia va organiza Jocurile Mondiale ale Prieteniei, în perioada 15-29 septembrie 2024, ca alternativă la Jocurile Olimpice de la Paris, unde participarea sportivilor ruşi nu este încă asigurată, informează agenţia EFE.

Aceste jocuri vor avea loc la Moscova şi Ekaterinburg, capitala regiuni Sverdlovsk, potrivit decretului semnat joi de preşedintele rus Vladimir Putin.

Obiectivul jocurilor este de a garanta "participarea liberă a sportivilor ruşi" la competiţii şi dezvoltarea "noilor formate de cooperare sportivă internaţională", se arată în decret.

Aproximativ 5.500 de sportivi vor putea participa la Jocurile Mondiale ale Prieteniei, care vor primi un total de 4,6 miliarde de ruble (aproximativ 50 de milioane de dolari) în premii.

Este de aşteptat să se dispute cu această ocazie în jur de 20 de discipline olimpice şi zece neolimpice, în timp ce restul sporturilor care vor distribui medalii sunt încă subiect de dezbatere.

"Există deja multe ţări care doresc să participe", a precizat Umar Kremlev, preşedintele Asociaţiei internaţionale de box.

Capitala Rusiei va găzdui ceremonia de deschidere, în timp ce oraşul Ekaterinburg, care a găzduit meciuri de la Cupa Mondială de fotbal din 2018, va organiza mai multe dintre competiţii.

Guvernul rus a comandat deja crearea unui comitet de organizare, care va avea o perioada de două luni, anul viitor, pentru a prezenta planul de competiţii.

Jocurile Mondiale ale Prieteniei, care ar putea include şi o parada în Piaţa Roşie, vor avea loc apoi din patru în patru ani.

Ministrul rus al Sportului, Oleg Matiţin, a condamnat joi excluderea Comitetul Olimpic din Rusia, dar s-a opus ruperii relaţiilor cu restul lumii.

"Misiunea principală acum, din punctul meu de vedere, nu este doar să reacţionăm cu sârguinţă la schimbările din ordinea sportivă mondială, deşi acest lucru este important, ci în principal să determinăm rolul şi locul Rusiei în construirea viitorului sportului", a spus Matiţin.

Rusia va organiza, de asemenea, Jocurile BRICS anul viitor, în perioada 12-23 iunie - cu o luna înainte de Jocurile Olimpice - în capitala Tatarstanului, Kazan.

Vor participa membrii iniţiali ai grupului - Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud -, noii săi membri -Iran, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Egipt şi Etiopia -, precum şi alte ţări invitate.

Kazan va găzdui, de asemenea, Jocurile Viitorului în 2024, care vor avea loc în perioada 23 februarie - 3 martie, cu participarea echipelor din peste o sută de ţări.

La această competiţie vor fi puse în joc cele mai recente evoluţii în domeniul inteligenţei artificiale, tehnologiei computerelor, robotică, realitate virtuală şi sporturi cibernetice, toate combinate cu activitatea fizică.

Quarterly Report - Editia 4

Vladimir Putin a dat un decret prezidențial prin care dă dreptul unui colos american să-și "lichideze voluntar" afacerile din Rusia
Vladimir Putin a dat un decret prezidențial prin care dă dreptul unui colos american să-și "lichideze voluntar" afacerile din Rusia
Preşedintele rus Vladimir Putin a acordat American Express dreptul de a-şi ”lichida voluntar” afacerile din Rusia, conform unui decret publicat pe site-ul oficial al preşedinţiei, transmite...
Scholz a povestit ce i-a spus Putin în ajunul invaziei Ucrainei
Scholz a povestit ce i-a spus Putin în ajunul invaziei Ucrainei
Cancelarul german, Olaf Scholz, care se opune folosirii armelor germane împotriva unor ținte din Rusia, a dezvăluit că președintele rus Vladimir Putin i-a spus, în ajunul invaziei la scară...
#Vladimir Putin, #Rusia, #2024, #jocurile olimpice , #stiri din sport