Strategia lui Putin în războiul din Ucraina a dat greș: Cum s-a întors efectul de bumerang împotriva lui

Marti, 19 Aprilie 2022, ora 21:30
15081 citiri
Strategia lui Putin în războiul din Ucraina a dat greș: Cum s-a întors efectul de bumerang împotriva lui
Strategia lui Putin din Ucraina a dat greș FOTO / Facebook

Pe măsură ce Rusia lansează mult așteptata ofensivă terestră din estul Ucrainei, rapoartele privind intensificarea luptei coincid cu analizele experților militari care arată că forțele ruse s-au afundat și mai mult în dezordine, iar planul președintelui Vladimir Putin se întoarce împotriva lui, ca un efect de bumerang.

Barry McCaffrey, general în rezervă din armata Statelor Unite, a susținut într-o intervenție la NBC News că ”Putin a pierdut deja războiul din punct de vedere strategic”, potrivit Just The News.

NATO este unită, s-a reînarmat, noi state, Finlanda și Suedia, probabil, se vor alătura Alianței în lunile următoare. Evoluțiile din NATO vor veni ca o lovitură pentru Putin. El este disperat, se află într-o groapă”, a explicat generalul american, care în timpul operațiunii ”Furtună în deșert” a comandat o divizie de infanterie a Statelor Unite în războiul din Golf.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Un semn al acestui fapt este modul în care Putin s-a întors împotriva propriilor ofițeri superiori, potrivit Study of War, un think-tank specializat pe război. Din ce în ce mai mult, Putin dă vina pe ofițeri pentru eșecurile sale militare din Ucraina.

”Kremlinul arestează tot mai mulți ofițeri superiori după înfrângerile din Ucraina”, se spune într-un raport al site-ului citat mai sus. Printre cei arestați se numără doi comandanți de batalion și viceamiralul Igor Ossipov, comandantul Flotei ruse din Marea Neagră, a cărei navă amiral, Moskva, s-a scufundat după ce a fost lovită de rachetele de croazieră ale Ucrainei.

Cel mai mare investitor american din Rusia atrage atenția: Acesta va fi sfârșitul jocului lui Putin VIDEO

”În ciuda eșecurilor strategice ale lui Putin, Rusia va continua cu atacuri armate împotriva Ucrainei. Așadar acum se trece de la o bătălie din zonele urbane pe care ucrainenii au câștigat-o decisiv în nord, alungând rușii din țara lor.

Rușii s-au repoziționat acum în est, unde vor încerca să ducă un război de foc și manevră, al cărui obiectiv este distrugerea forțelor armate ale Ucrainei și nu de a ocupa teritoriu din Donbas”, a spus McCaffrey.

”Sfetnicul lui Putin” anunță ce va urma în Ucraina: ”Rusia nu poate pierde războiul”

Analiștii indică faptul că, în ciuda bătăliei pentru Donbas, Vladimir Putin a realizat opusul a ceea ce spera să câștige invadând Ucraina. Nu a reușit să schimbe conducerea lui Zelenski, și nu a putut cuceri Kiev-ul în câteva zile, așa cum preconiza. Practic, strategia lui Putin a dat greș în Ucraina, iar ea se întoarce ca un bumerang împotriva lui.

Zelenski a promis că va face față atacurilor Rusiei în Donbas și în toată țara. ”Oricât de mulți soldați ruși se îndreaptă spre regiune, ne vom lupta. Ne vom apăra, o vom face zilnic. Nu vom renunța la nimic ucrainean și nu avem nevoie de ceea ce nu este al nostru”, a spus președintele Ucrainei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mutarea neașteptată a Rusiei ce surprinde Occidentul: Renunță la unele arme, dar apelează la un vicleșug
Mutarea neașteptată a Rusiei ce surprinde Occidentul: Renunță la unele arme, dar apelează la un vicleșug
Războiul lui Putin din Ucraina, chiar dacă a trecut în al 3-lea an, este într-o continuă dinamică, iar deznodământul rămâne imprevizibil, apreciază experții. Acum însă o mutare...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Vladimir Putin, #efect bumerang, #Rusia razboi Ucraina, #Vladimir Putin Ucraina, #Rusia Ucraina razboi , #Ucraina