Concluzie șocantă a unui expert american în securitate: Putin trăiește ”într-o bulă”

Joi, 19 Mai 2022, ora 21:30
10621 citiri
Concluzie șocantă a unui expert american în securitate: Putin trăiește ”într-o bulă”
Putin trăiește într-o bulă, primind informații neclare din război FOTO / Business Insider

La un eveniment organizat la Chicago de un think tank independent de afaceri globale din Statele Unite, Fiona Hill, cel mai important consilier de securitate națională pe probleme legate de Rusia din fosta administrație Trump, a declarat că Vladimir Putin ”nu crede că ceva merge prost” în războiul din Ucraina și trăiește ”într-o bulă”.

Experta americană consideră că Putin nu va renunța la obiectivul său de ”dezmembrare” a Ucrainei, în ciuda eșecurilor majore ale armatei ruse din conflagrația din țara vecină, potrivit Business Insider.

”Faptul trist al problemei din perspectiva noastră este că Putin nu crede că ceva merge prost. Știu că ar suna bizar, deoarece putem spune că, dacă el declară victoria acum, asta este una ”à la Pirus” (referire la victoria regelui Pirus asupra romanilor din anul 279 î.Hr. - n.a., o victorie obținute cu extrem de mari pierderi).

Deși războiul a fost ”devastator pentru Rusia”, Hill a spus că mentalitatea lui Putin este încă modelată pe vremea când era agent KGB și caută întotdeauna să se adapteze la situația din teren pentru a-și atinge obiectivele.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Înțelegere importantă Zelenski - Scholz în privința unui acord de pace cu Rusia. Concesiile teritoriale la care Ucraina este dispusă

”În ceea ce îl privește pe Putin, el va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare” obiectivele din război, care includ ”dezmembrarea” Ucrainei, a adăugat experta. Ea a spus că liderul rus nu vede Ucraina ca pe o țară reală, ci ca pe un teritoriu care aparține istoric Rusiei.

”Acesta este un război legat de istorie. Practic, Putin a invadat Ucraina pentru că Ucraina nu s-a conformat cu viziunea sa despre istoria Rusiei. Se vede pe sine ca pe un țar, revendicând și recâștigând Rusia”, a afirmat Hill.

Rusia a pierdut mii de militari în Ucraina, precum și un număr uimitor de generali, de când Putin, fără provocare, a lansat războiul începând cu 24 februarie. Armata rusă nu a reușit să cucerească Kiev-ul și s-a străduit să facă progrese în alte regiuni de importanță strategică, pe parcursul conflictului.

Nouă amenințare a Rusiei: Racheta Satan lovește Londra în 200 de secunde și transformă SUA în ”cenușă nucleară” VIDEO

Hill susține că Putin nu a primit informații solide despre Ucraina dintr-o ”varietate de motive structurale”. În plus, Putin a crezut că Occidentul trece printr-o ”perioadă de slăbiciune incredibilă”.

Liderul rus s-a gândit că acest război va fi ”o reluare” a incursiunilor sovietice de succes din țările est-europene din timpul Războiului Rece, precum și a anexării Crimeii din 2014, pentru că el ”este într-o bulă”, a apreciat fostul consilier de securitate al SUA.

Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge războiul pe teritoriul NATO. "Chiar şi mâine, rachetele pot zbura spre orice stat" FOTO/VIDEO
Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge războiul pe teritoriul NATO. "Chiar şi mâine, rachetele pot zbura spre orice stat" FOTO/VIDEO
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din...
Ucraina anunță că măsurile de securitate vor fi întărite la Kiev după o serie de atacuri ruse VIDEO
Ucraina anunță că măsurile de securitate vor fi întărite la Kiev după o serie de atacuri ruse VIDEO
Un oficial municipal a anunțat joi, 28 martie, că măsurile de securitate din capitala ucraineană Kiev vor fi întărite după o serie de atacuri ruse cu rachete şi ameninţări cu escaladarea,...
#Vladimir Putin, #Putin razboi, #Putin razboi Ucraina, #razboi Ucraina, #razboi ucraina rusia, #Ucraina Rusia razboi , #stiri Vladimir Putin