Vladimir Putin merge în Belarus. Cele două țări au încheiat acorduri de cooperare economică şi militară

Vineri, 16 Decembrie 2022, ora 09:53
2199 citiri
Vladimir Putin merge în Belarus. Cele două țări au încheiat acorduri de cooperare economică şi militară
Vladimir Putin alături de Aleksandr Lukaşenko FOTO Twitter/ @modernaz_

Preşedintele rus Vladimir Putin urmează să efectueze luni o vizită în Belarus - aliatul său în Războiul rus din Ucraina -, anunţă vineri, 16 decembrie, serviciul de presă al preşedinţiei belaruse, relatează AFP.

Vladimir Putin urmează să fie primit de către omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko la Palatul Independenţei din Minsk în cadrul acestei ”vizite de lucru în Belarus”, potrivit preşedinţiei belaruse.

Negocieri bilaterale urmează să aibă loc cu privire la ”integrarea ruso-belarusă”, după ce cele două ţări au încheiat mai multe acorduri de cooperare economică şi militară.

”Preşedinţii vor acorda prioritate problemelor de securitate şi vor face un schimb de puncte de vedere despre situaţia în regiune şi în lume”, se arată în acest comunicat.

Preşedinţia belarusă nu menţionează nicăieri în comunicat Războiul rus din Ucraina.

Belarusul a fost folosit pe post de bază din spatele frontului de către armata rusă în Războiul rus din Ucraina, lansat de liderul de la Kremlin la 24 februarie.

Însă armata belarusă nu a luat parte, până în prezent, la confruntări armate pe teritoriul ucrainean.

Belarusul şi Rusia au anunţat la junmătatea lui octombrie înfiinţarea unei forţe militare comune, însă exclusiv ”defensivă”, potrivit Minskului.

#Vladimir Putin, #Belarus, #Aleksandr Lukasenko , #stiri Vladimir Putin