Ziare.com

Acordul privind regimul de vize si readmisie a ajuns la Chisinau

Luni, 15 Octombrie 2007, ora 20:57

   

Acordul privind regimul de vize si readmisie a ajuns la Chisinau
Franco Frattini, comisarul european pentru justitie, libertate si securitate si vicepresedinte al Comisiei Europene, i-a inmanat presedintelui Vladimir Voronin statutul Acordurilor de facilitare a regimului de vize si readmisie, semnat intre UE si Republica Moldova la Bruxelles. Frattini s-a aratat increzator in ceea ce priveste finalizarea cu succes a procedurilor necesare pentru intrarea in vigoare a acordurilor nominalizate, incepand cu 1 ianuarie 2008, informeaza AP FLUX.

In cadrul intrevederii cu oficialul european, Vladimir Voronin a apreciat semnarea Acordurilor de facilitare a regimului de vize si readmisie pentru moldoveni drept un eveniment remarcabil si de mult asteptat. seful statului a mentionat contributia substantiala a comisarului european Franco Frattini la adoptarea deciziilor UE, care vor contribui, in opinia lui, la simplificarea regimului de calatorie al cetatenilor moldoveni in statele europene.

La randul sau, Franco Frattini a remarcat existenta unor relatii excelente intre Comisia Europeana si Republica Moldova, subliniind ca evenimentul in cauza s-a produs gratie eforturilor conjugate ale autoritatilor moldovenesti si ale institutiilor europene.

Franco Frattini a reafirmat interesul Comisiei Europene pentru extinderea si aprofundarea dialogului cu Republica Moldova si adoptarea in viitorul cel mai apropiat a unor noi acorduri de cooperare si decizii importante. Printre acestea, oficialul UE a numit acordul privind regimul de comert asimetric, acordul de tranzit pentru cetatenii moldoveni pe teritoriul Romaniei si Bulgariei, alte documente.

La intrevedere au participat premierul Vasile Tarlev, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Andrei Stratan, seful Delegatiei Comisiei Europene in Republica Moldova, Cesare de Montis.

Acordurilor de facilitare a regimului de vize si readmisie prevede micsorarea taxei pentru viza de la 60 pana la 35 euro si prelungirea termenului acesteia de la 1 pana la 5 ani. In baza acestui acord, cetatenii Republicii Moldova vor putea obtine vize in 25 de tari ale UE.

In timp ce asteapta de la UE facilitarea regimului de vize pentru cetatenii moldoveni, autoritatile moldovene au interzis, vineri, accesul delegatiilor din Romania pe teritoriul Republicii Moldova, mai informeaza AP FLUX, citat de AmosNews.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 420 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cum sa ne numim daca nu romani?

Europa trebuie sa se implice diplomatic pentru aplanarea unui nou conflict "inventat" de fsb si latrat cu avant de komunistii "republicii" ce nu-si recunoaste limba strabuna!

UNIREA TERITORIILOR ROMANESTI INTR-UN SINGUR STAT UNITAR ADMINISTRAT INTR-O SINGURA STRUCTURA ROMANEASCA IN EUROPA, ESTE SINGURA SOLUTIE REALISTA!

NEMTII AU FACUT-O... NEMTESTE!
ACUM E TIMPUL NOSTRU, TREBUIE SA O FACEM, LA FEL DE NEMTESTE!

Sa fim clari: teritoriile romanesti luate de sovietici (cu acordul americanilor si englezilor), se intind de la nord de Cernauti (granita cu Slovacia) pana in Insula Serpilor inclusiv... tezaurul... plus cvadrilaterul "oferit" bulgarilor! Nu doar noi am fost miseliti istoric, ci si polonezii si slovacii. Aceste teritorii se intind din Lituania si se termina pe Nisipurile de Aur... fiind pe teritorile actualelor Bielorusia, Ucraina, inventatele "republica moldova", "transnistria" si "gagauzia"; plus Bulgaria.

Luati ca referinta harti si atlase de dinainte de 1940! Cautati pe net adevarul!
In toate aceste teritorii dreptul de a-si vota liber si democratic dorintele celor ce se simt polonezi, slovaci si romani sunt ignorate, ba chiar reprimate!

Toti ce se simt romani verticali si nu slugi supuse, ar trebui sa ceara si sa sprijine demersurile politice de revendicare teritoriala pasnica a fostelor teritorii ale Romaniei, Slovaciei si Poloniei; aflate si acum sub ocupatia Bielorusiei, transnistriei si Ukrainei evident cu ajutorul trupelor rusesti.

Toti lingvistii pot demonstra cu usurinta aceasi limba romana vorbita si scrisa, folosita pe tot teritoriul Republicii Moldova, la fel pentru slovaci si poloni, ei nescriind cu caractere chirilice, dar nu o fac.
Trebuie sa trecem la un "lobby" activ si efectiv!

Orice istoric neutru poate demonstra fara probleme apartenenta teritoriala romaneasca a teritoriilor dintre Prut si Nistru, la fel la slovaci si la poloni, dar tac... istoric! Intelectuali si istorici asta va e datoria fata de tara si de neam...

Dovezile istorice documentate, care sa fie imprastiate in mii de exemplare tiparite si pe pagini de internet in romana, engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, japoneza, chineza. Adunati logic si ordonati cronologic nenumaratele dovezi din biblotecile vestice... din arhivele biblotecilor austriece, germane si ungare.
Chiar si cele necontorsionate din cele engleze si americane! Majoritatea referintelor on line moderne ignora subiectul sau mint cu nerusinare!

Intelectua ganditi solutii de convietuire pasnica impreuna cu vecinii de maine! Ca tot langa rusi, via urcaineni, vom trai... IN PACE!
Politicieni ganditi negocieri pasnice!

Daca nu noi vom cere intregirea istorica, atunci cine?

De ce sa asteptam sa "ne dea" altii, daca noi nu ne obosim sa ne aparam si sustine international dreptul nostru strabun pentru care atatia au murit? Care ar fi avantajul sa nu ne recunoastem si apropia fratii si teritoriile? Ce sa mai asteptam?

Exact cat am primit, atat o sa si primim pe viitor daca NOI nu ne gandim hotarat interesul national. Doar noi va trebui sa luptam mereu pentru ca international sa se respecte optiunile si drepturile noastre, ale romanilor. Polonezii au inceput stangaci, dar s-au urnit!
Sa aratam lumii ca SUNTEM UNITI SI RESPONSABILI... si nici un zid inventat nu ne poate desparti sufletele! Victoria va fi cat toate meciurile si olimpiadele castigate la un loc!

TREBUIE SA DOVEDIM LUMII CA SUNTEM UNITI!

In Germania a existat un zid de beton si l-au daramat! La noi NU EXISTA, dar tot in el dam cu capul... De ce sa ne lasam tarati in lesa minciunilor acceptate tacit de parsiv de peste 60 de ani?
Inaintasii nostrii hotarati au facut-o la 1859... noi ne gasim astazi in 2007, si noi tot parlamentam fara rost.

Moldova 33,843 kmp; 3,395,600 loc; 111 loc/kmp
Romania: 238,391 kmp; 22,303,552 loc; 91 loc/kmp
Un viitor total: 272,234 kmp; 25,699,152 loc; 94 loc/kmp
Totalul e fara teritoriile "sovieto-independente" transnistrene si gagauze... si regiunea Cernautiului!

Mai mult teritoriu si populatie insemna PROPORTIONAL MAI MULTE VOTURI; deci mai multa greutate in deciziile Parlamentului Uniunii Europene. Mai multe ocazii de afaceri si deschidere de retele stabile. Deci bunastare mai grabnica pentru toti!
Ifosele cu "eu sunt mai roman ca tine", NU AU NICI UN SENS POLITIC.
Vom fi mai multi si mai puternici!

Facandu-ne ca nu ne amintim adevarul istoric si nerecunoscandu-ne fratii, dovedim acelas infantilism balcanic de care au reusit sa profite parsiv de inteligent, toate puterile dimprejur... inafara de noi... Divide et empera...
Acum e cazul sa luam o pozitie politica comuna, activa, inteligenta si sa nu mai amanam actiunile diplomatice si personale pana la unirea definitiva.

Noi, toti romanii de pretutindeni trebuie sa actionam cu cap, zi de zi si sa ne impunem istoria reala contra istoriei distorsionate interesat... atat la est cat si la vest!

Daca nu noi, atunci cine? Iar daca nu o facem...

CU CE DREPT NE-AM MAI NUMI ROMANI?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor