CC moldoveana a amanat cererea lui Voronin de renumarare a voturilor

Sambata, 11 Aprilie 2009, ora 13:27
1371 citiri
CC moldoveana a amanat cererea lui Voronin de renumarare a voturilor

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a amanat luarea unei decizii in privinta cererii liderului comunist Vladimir Voronin de renumarare a voturilor exprimate la 5 aprilie, relateaza Interfax.

In cursul diminetii, presedintele Curtii, Dumitru Pulbere, anuntase ca solicitarea liderului comunistilor moldoveni va fi examinata sambata in cadrul unei sedinte extraordinare.

"Am primit o cerere din partea Partidului Comunistilor de renumarare a voturilor si urmeaza sa examinam aceasta solicitare in curs de 24 de ore", a spus Pulbere.

Presedintele moldovean a declarat vineri ca renumararea voturilor va aduce stabilitatea in Republica Moldova, dupa ce opozitia politica de la Chisinau a acuzat formatiunea comunistilor de fraudarea alegerilor.

In demersul sau catre Curtea Constitutionala, liderul PCRM subliniaza ca, desi alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 s-au finalizat cu victoria indubitabila a PCRM si intreg procesul electoral a fost inalt apreciat de catre observatorii OSCE, ai Parlamentului European, ai Consiliului Europei si ai tarilor CSI, liderii a trei partide de opozitie, Vlad Filat, Dorin Chirtoaca si Serafim Urecheanu, "au initiat un atac fara precedent asupra rezultatelor alegerii democratice a poporului", relateaza InfoPrim.

"Ei si adeptii lor, folosind tineretul studentesc si elevi in calitate de scut viu, bazandu-se pe sustinerea larga a reprezentantilor structurilor criminale, au creat pe 7 aprilie in capitala Moldovei atmosfera unui puci. Foarte rapid protestul organizat de catre partidele liberale a capatat forma unei lovituri de stat, indreptate spre lichidarea suveranitatii si independentei statului nostru. Numai calmul extraordinar al puterii de stat din R. Moldova a permis sa fie pastrate mii de vieti tinere.

Evenimentele din 7 aprilie au stirbit extrem de serios imaginea intregului proces democratic din R. Moldova, l-au impins in impasul conflictului moral si politic", se arata in demersul PCRM adresat Curtii Constitutionale.

A.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#CC Voronin, #renumarare voturi, #Republica Moldova alegeri , #Moldova