Ziare.com

Voronin a analizat "tentativa de lovitura de stat", in Consiliul de Securitate

Sambata, 11 Aprilie 2009, ora 17:55

   

Voronin a analizat "tentativa de lovitura de stat", in Consiliul de Securitate
Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a prezidat sedinta Consiliului Suprem de Securitate, in cursul careia a fost examinata o singura chestiune, cea cu privire la "tentativa de lovitura de stat" din Republica Moldova, informeaza un comunicat al Presedintiei.

Voronin a audiat rapoartele detaliate ale conducerii Procuraturii Generale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informatii si Securitate si Ministerului Justitiei privind caracterul si evolutia evenimentelor in capitala Republicii Moldova in zilele de 6 si 7 aprilie.

Vorbitorii au prezentat o "informatie exhaustiva despre posibilii conducatori ai acestor actiuni, etapele pregatirii prealabile a cunoscutelor evenimente, metodele dirijarii nemijlocite cu dezordinile stradale din partea unui sir intreg de organizatii", se arata in comunicat. Au fost audiat si rapoarte ale conducerii Ministerului Constructiilor si Dezvoltarii Teritoriului si Ministerului Sanatatii.

Seful statului moldovean a subliniat inca o data ca "in atacul cinic asupra democratiei si statalitatii moldovenesti, care a fost intreprins in 6 si 7 aprilie, este evident ca trebuie sa fie vazute fortele care doresc sa lipseasca tara de perspectiva europeana, sa o deturneze de pe calea dezvoltarii civilizate si democratice, sa o faca ostatica a situatiei geopolitice deloc simple si sa o priveze de independenta", precizeaza comunicatul.

Voronin a cerut institutiilor statului sa faca totul pentru a-i trage la raspundere in conformitate cu legea pe organizatorii evenimentelor din 6 si 7 aprilie, dar a spus ca "procesele democratice in Republica Moldova nu trebuie sa cedeze cu nici un pas in fata provocatorilor".

"Noi trebuie sa fim superiori acelora, care, organizand multimea, si-au declinat ulterior orice raspundere pentru asa-zisele actiuni necontrolate", a spus Voronin, facand aluzie la liderii opozitiei, care s-au demarcat de violente.

"Trebuie sa fim mai presus decat acei, care initial au dus minorii in piata, iar acum sunt indignati - fie de faptul ca acestia au nimerit sub bata politistilor, fie ca autoritatile au facut tot posibilul ca minorii sa nu mai fie prezenti la actiunile stradale", a continuat el.

"Noi, in calitate de autoritati responsabile, suntem obligati sa gasim iesire din aceasta situatie doar in baza suprematiei legii, Constitutiei si standardelor democratice".

Sursa: rNews

Articol citit de 933 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Traiasc Voronin

Afara cu romanii din republica moldova. traiasca Voronin. Piara Romania! Romanii sunt niste creitini, si eu sunt cel mai tare dintre ei.

Gelu.

 

 

Comunistii sunt jig odii, Voronin e comunist, deci Voronin e jig odie.

Comunistii sunt jig odii, Voroni e comunist, deci Voronin e jig odie.

 

 

Comunistii sunt jigodii, Voronin e comunist, deci Voronin e ***.

De ce Voronin si-a schimbat numele si nu poarta numele tatalui sau ? De ce bunicii lui Voronin au fugit din Basarabia in Romania infricosati de bolsevici ?

 

 

Comunistii sunt jig odii, Voronin e comunist, deci Voronin e jig odie.

In Rusia, care a impus urgia comunista prin forta armatei rosii, comunistii au fost scosi in afara legii de Boris Eltin.

 

 

Aceeasi atitudine a avut si criminalul ILIESCU,in Piata Universitatii!

Pe motiv ca procesul democratic din Romania e in pericol si nu trebuie sa cedeze cu nici un pas in fata golanilor provocatori!!!

 

 

cred ca

in acest moment comunistii au fabricat destule "probe" in ideea "loviturii de stat".

Doamne, ajuta baasarabenilor !

 

 

idiferenta fata de suferinta

indiferenta fata de suferinta romanilor de peste prut ,din ucraina sau finlanda asta caracterizeaza pe cei de la externe, sunteti aroganti si neprietenosi cu tot ce este romanesc !

 

 

!

sa nu credeti ca "democratii" sint mai buni!

 

 

atentie fratilor

va intrebati de ce autoritatile romane nu protesteaza vehement impotriva dictaturi de la chisinau , au motive foarte serioase ,lati auzit pe PUTIN SA-U BASESCU sa faca declaratii despre evenimentele petrecute

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor