Ziare.com

Filat neaga acuzatiile de santaj emise de Voronin

Joi, 04 Februarie 2010, ora 14:14

   

Filat neaga acuzatiile de santaj emise de Voronin
Premierul moldovean Vlad Filat neaga joi acuzatiile emise de liderul comunist Vladimir Voronin, potrivit caruia Statele Unite ar fi santajat Republica Moldova pentru a trimite militari in Afganistan, in schimbul unui imprumut de 262 de milioane de dolari.

"In primul rand, nu Guvernul este acela care trimite militari in Afganistan - acest lucru se face printr-o hotarare a Parlamentului. Asa s-a procedat si anterior, cand militari din Republica Moldova au participat la misiuni de pacificare in Irak", a afirmat Vlad Filat, intr-un interviu pentru Moldpress, citat de Mediafax.

Potrivit lui Filat, initiativa privind mobilizarea de trupe in Irak a apartinut guvernarii trecute, iar decizia a fost luata in unanimitate de catre actualul Legislativ.

Voronin acuza Statele Unite de santaj

Fostul presedinte moldovean, Vladimir Voronin, a declarat ca Statele Unite au santajat Republica Moldova pentru a trimite militari in Afganistan, in schimbul a 262 de milioane de dolari. Banii ar fi fost primiti acum de actuala putere.

Statele Unite nu au reactionat la acuzatiile de santaj ale fostului presedinte moldovean.

Republica Moldova a participat din vara lui 2003 la operatiunile postconflict din Irak, unde a detasat peste 100 de genisti, instruiti in Statele Unite. Trupele de genisti au dezamorsat numeroase dispozitive explozibile. Niciun militar moldovean nu a murit in cadrul acestor operatiuni, insa unul a fost ranit.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 530 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor