Medvedev, primul lider strain care il felicita pe Voronin

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 16:30
1227 citiri
Medvedev, primul lider strain care il felicita pe Voronin

Presedintele rus Dmitri Medvedev l-a felicitat luni pe omologul sau moldovean Vladimir Voronin pentru victoria partidului sau la alegerile legislative de duminica, find primul lider strain care face acest lucru.

Un comunicat al Presedintiei moldovene informeaza ca Vladimir Voronin a avut o convorbire telefonica cu presedintele Federatiei Ruse, Dmitri Medvedev, la initiativa sefului statului rus.

Dmitri Medvedev l-a felicitat pe Vladimir Voronin, cu ocazia victoriei Partidului Comunistilor din Republica Moldova in cadrul alegerilor parlamentare.

Medvedev s-a aratat increzator cu privire la viitorul colaborarii "dintre noua guvernare din Republica Moldova si autoritatile Federatiei Ruse", mentionand deschiderea totala a acestora pentru identificarea de noi oportunitati de aprofundare si extindere a cooperarii multidimensionale cu Chisinaul.

De asemenea, Dmitri Medvedev l-a informat pe Vladimir Voronin despre rezultatele summitului G20 de la Londra.

Vineri, in ultima zi de campanie, Medvedev ii transmisese lui Voronin un mesaj de sustinere, in care isi exprima disponibilitatea de a sprijini R. Moldova in exercitarea mandatului la presedintia CSI.

Medvedev chiar a spus ca Moscova intentioneaza sa tina cont de proiectele avansate de Chisinau la elaborarea programului presedintiei rusesti a CSI in anul 2010.

Bunele relatii cu Rusia au fost unul dintre argumentele folosite in campanie de Partidul Comunistilor, in contrast cu relatiile proaste afisate si chiar exacerbate, cu Romania.

Voronin s-a intalnit de doua ori in timpul campaniei cu Medevedev, iar la ultima intalnire, la care a participat si liderul transnistrean Igor Smirnov, a fost semnata o declaratie care vorbeste despre necesitatea retragerii trupelor ruse din Transnistria abia dupa reglementarea conflictului transnistrean.

Analistii politici moldoveni au calificat drept concesie majora aceasta declaratie si abdicare de la interesele nationale ale Republicii Moldova.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#felicitari Medvedev Voronin, #alegeri parlamentare Moldova , #Moldova