Ziare.com

Ministrul de Externe de la Chisinau nu comenteaza declaratiile lui Voronin

Duminica, 07 Februarie 2010, ora 17:56

   

Ministrul de Externe de la Chisinau nu comenteaza declaratiile lui Voronin
Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Iurie Leanca, a refuzat sa comenteze criticile emise de Vladimir Voronin la adresa deciziei Romaniei de a gazdui elemente ale scutului antiracheta.

"Nu comentez declaratiile fiecarui cetatean. Daca va fi cazul, vom lua o atitudine oficiala, iar daca nu va fi cazul, nu vom lua nicio atitudine", a adaugat ministrul Leanca, pentru Jurnal.md.

Declaratia lui Leanca vine dupa ce Vladimir Voronin a afirmat ca initiativa Romaniei de a gazdui bazele americane in cadrul scutului antiracheta din Europa ar putea transforma Republica Moldova intr-o linie de front.

"O asemenea lingusire servila si slugarnica a autoritatilor actuale moldovenesti fata de Romania vorbeste despre faptul ca neutralitatea Republicii Moldova nu se mai afla in zona de confort a integrarii si ca este, intentionat, transformata intr-o zona de front, provocand Rusia la o reactie asemanatoare fata de Transnistria. Trebuie sa fii orb pentru a nu vedea acest lucru sau un complice al procesului", a declarat Vladimir Voronin, in cadrul sedintei activului republican al Partidului Comunistilor.

Partidul Comunistilor a cerut Guvernului Republicii Moldova sa condamne politica Romaniei de a destabiliza securitatea regionala si de a "infiinta o atmosfera de razboi rece si de neincredere in regiune".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 580 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor