Ziare.com

Tratat politic de prietenie intre Voronin si Smirnov

Vineri, 11 Aprilie 2008, ora 18:05

   

Tratat politic de prietenie intre Voronin si Smirnov
Liderul transnistrean Igor Smirnov i-a inmanat lui Vladimir Voronin proiectul unui Tratat politic bilateral, informeaza NewsIn.

"Tratatul de prietenie si Cooperare dintre Republica Moldoveneasca Nistreana si Republica Moldova" a fost prezentat la prima intalnire din ultimii sapte ani a celor doi lideri.

Potrivit Tirapolului, "proiectul ar constitui o solutie optima pentru rezolvarea tuturor problemelor". Gestul certifica faptul ca Tiraspolul vede o solutionare a problemei transnistrene doar prin obtinerea independentei de catre regiunea autoproclamata.

Presedintia moldoveana nu a mentionat nimic despre reluarea discutiilor politice dintre Chisinau si Tiraspol. In schimb, Voronin sustine necesitatea crearii unor grupuri de lucru pentru elaborarea de proiecte concrete "in domeniul infrastructurii, constructiei de drumuri, in domeniul securitatii si dezarmarii" si altele.

Pe de alta parte, Tiraspolul vorbeste despre "necesitatea gasirii unui model de edificare a relatiilor de buna vecinatate dintre cele doua republici", in cadrul unui dialog "dintre doua parti egale".

Vladimir Voronin a declarat ca intalnirile bilaterale vor deveni sistematice, la fel ca si discutiile telefonice, "care vor avea loc in functie de necesitati".

"In plus, am convenit ca din ambele parti sa fie create grupuri de lucru care vor examina toate problemele relatiilor dintre noi, inclusiv masurile de incredere, pe care le-am initiat ceva timp in urma", a spus presedintele Voronin.

Principiul egalitatii partilor in conflict, adica a Chisinaului si Tiraspolului, a fost preconditia de baza pusa de Tiraspol in ultimii doi ani pentru relansarea negocierilor cu Chisinaul, intrerupte din 2006.

Citeste mai multe despre Voronin Smirnov Moldova Tiraspol
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1009 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

TRANSNISTRIA - cuiul lui Pepelea rusesc!

Grea problema pt. dl. Voronin, aceasta Transnistrie, ultima limba de pamant aflata, de facto, sub dominatzie ruseasca, la gurile Dunarii!
Daca rusii nu vor fi convinsi de SUA si de NATO sa-si ia talpasitza de acolo, nici Moldova, nici Ukraina, nici Romania nu vor putea face nimic pentru reunificarea Moldovei de peste Prut!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor