Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Vladimir Voronin isi da demisia

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 12:53
3548 citiri
Vladimir Voronin isi da demisia

Vladimir Voronin va demisiona din functia de presedinte al Republicii Moldova, cel mai probabil saptamana viitoare.

Potrivit legislatiei in vigoare, functia de sef al statului va fi astfel preluata de presedintele Parlamentului din Republica Moldova, liderul PL Mihai Ghimpu, transmite agentia rusa de stiri RiaNovosti.

Voronin se va concentra pe activitatea de deputat al PCRM, partidul sau detinand in acest moment 48 de locuri in Parlamentul Republicii Moldova, potrivit unei surse din Comitetul Central al Partidului Comunistilor.

Potrivit agentiei Interfax, Voronin ar fi urmat sa-si anunte demisia din functia de presedinte al Republicii Moldova abia saptamana viitoare, insa decizia luata miercuri in cadrul plenarei extinse a Partidului Comunistilor a ajuns in presa locala mai devreme decat era stabilit.

Stirea a fost publicata initial pe site-ul agentiei de stiri pro-comuniste Omega, insa a fost stearsa dupa numai o jumatate de ora, potrivit Unimedia.

Oficiali ai PCRM au negat informatia aparuta in presa, considerand-o o "minciuna si o dezinformare".

Stirea a fost dezmintita de Svetlana Ivanova, purtator de cuvant al PCRM si de deputatul comunist Vladimir Turcan, care a catalogat informatia drept "o prostie", potrivit Stirea Zilei.

"Astazi nu-si da nimeni demisia. Ulterior va fi o declaratie a PCRM si veti vedea ce urmeaza", a declarat si Sergiu Radu, jurist al Partidului Comunistilor.

Potrivit declaratiilor liderilor PCRM, Vladimir Voronin urmeaza sa faca o declaratie oficiala pe 15 septembrie, in care va clarifica acest subiect.

Vladimir Voronin a detinut functia de sef al statului din anul 2001, cand Partidul Comunistilor din Republica Moldova a ajuns pentru prima data la guvernare.

Voronin a fost reales in aceasta functie dupa scrutinul din 2005, fiind votat si de catre deputati democrati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#demisie Vladimir Voronin, #Vladimir Voronin demisionat , #Moldova