Vladimir Voronin: Votam presedintele, cu doua conditii

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 14:14
2977 citiri
Vladimir Voronin: Votam presedintele, cu doua conditii
foto: Arhiva

Fostul presedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca partidul sau ar putea vota un nou presedinte al tarii, daca alianta partidelor de opozitie se angajeaza sa respecte doua conditii, legate de masurile economice anticriza si problema transnistreana.

"Alegerea lui Mihai Ghimpu in calitate de presedinte al Parlamentului a zdruncinat increderea noastra ca ei se conduc de principiile, pe care noi le-am anuntat. Ei provoaca alegeri anticipate. Noi le mai oferim inca o sansa.

Acum vom transmite proiectele a doua declaratii, de consens cu actuala putere - metodele de lupta cu criza economica si solutionarea crizei transnistrene", a declarat Vladimir Voronin, citat de Unimedia.

Printre masurile economice evocate de Voronin se numara si "pastrarea indemnizatiei de pensionare, majorarea indemnizatiei la nasterea copiilor, majorarea anuala a volumui cotei de cheltieli bugetare pentru ocrotirea sanatatii".

Cea de-a doua conditie pusa de comunisti pentru votarea presedintelui se refera la situatia din Transnistria.

"E necesara pastrarea neutralitatii tarii. Daca vom adera la un bloc militar, inseamna ca vom stimula separatismul tarii. Aceleasi drepturi le are si Gagauzia", declarat Vladimir Voronin.

Desi liderul PCRM si-a aratat disponibilitatea de a se aseza la masa tratativelor, acesta a refuzat sa precizeze care este persoana care s-ar putea bucura de sprijinul sau pentru ocuparea functiei de sef al statului.

Declaratiile lui Voronin vin dupa ce acesta a afirmat anterior, pentru un post de radio rus, ca PCRM se pregateste de alegeri anticipate si nu il va vota pe candidatul la presedintie propus de Alianta pentru Integrare Europeana.

Mai mult, Partidul Comunistilor a contestat la Curtea Constitutionala, marti, interimatul functiei de sef al statului, asigurat de Mihai Ghimpu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Vladimir Voronin vot presedinte, #Voronin Republica Moldova presedinte , #Moldova